Vierailija

on niin pahaa? Musta ainakin on hienoa,kun on lämmintä ja myrskyt lisääntyy.

Sivut

Kommentit (51)

Oli aivan älyttömän kuiva kesä. Jos ajattelen omia lapsiani, pelkään että heille ei ruoan saatavuus ole ollenkaan niin itsestään selvä asia kuin meille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ap:tä ei ilmeisesti haittaa, että alkuvaiheessa pahin tilanne on mm. kehitysmaissa ja muualla kaukana kuten vaikka Australiassa jo nyt, jossa osassa maata vesi on pitkäaikaisen kuivuuden vuoksi loppumassa. Kun siellä ei voi enää viljellä maata, elintarvikkeet kallistuvat. Usassa taas oli juuri hirmumyrsky, joka hajoitti rakennuksia ja tappoi ihmisiä ja hirmumyrskyjä tulee tulevaisuudessa piisaamaan.Meille tulee tänne kuulumattomia hyönteisiä, siis myös tuholaisia, mikä saattaa olla todella merkittävä haitta maataloudelle. Otsonikerroksen oheneminen tekee auringonsäteilystä entistä vaarallisempaa myös meillä. Ihosyövät lisääntyvät, samoin erilaiset silmän sairaudet kuten kaihi.Viime syksyn pitkät sateet tappoivat useammasta järvestä ja joesta meillä kaikki kalat. Veden happamuus muuttui niin, että kalat eivät enää selvinneet. Tulvat lisääntyvät myös meillä.Eikö mikään näistä muutoksista soita mitään hälytyskelloja ap:n pikku päässä?

- Erilaiset virukset, ja niiden aiheuttamat flunssat ja mahataudit pahenevat ja niitä on enemmän, kun on suotuisampaa (sopivasti lämmintä talvella ja kosteaa)

- Kesäisin hyönteisiä enemmän.

- Kuivuus kuivattaa pihakaivoja

- Järvet rehevöityy

- Myrskyjen lisääntyessä myös sähkökatkot lisääntyvät

Oli tosi ihanaa tänä talvena kun talvi oli lyhyt ja lämmin ja vähäluminen. Semmoista mulle enemmän kiitos. Ja vesisateetkin käy. Ihoni tykkää kosteasta ilmasta enemmän kuin pakkasista.

pikku autolla silloin tällöin kauppaan,ei muuta. no mitä hittoa sitten yksi ihminen voi enää asialle tehdä????????????????sammuttaa valot?lakata pesemästä pyykkiä/astioita?Ei kai ole mitään keinoa,vai onko? ap (uuni päällä)

maailmanlaaajuista nälänhätää, kuivuutta ja tuhansien eläinten sukupuuttoon kuolemista lasketa, niin ei siinä oikeastaan mitään pahaa ole. Ihan kiva ilmiö siis!

Älä viitsi olla lapsellinen. Tiedän hyvin että traktorit on diesel-käyttöisiä. Se ei ollut ollenkaan oleellista, mikä sun pitäis tajuta jos sulla on yhtään järkeä päässä. Molemmat isonvanhemmat on maanviljejöitä. Siksi ymmärränkin miten iso juttu on ruoantuotanto. Siinä on aivan jumalattomasti työtä ja se vaatii taitoa joka on katoamassa.Sitäpaitsi maajussit kyllä osaa lypsää lehmiään ilman konetta :). Itse asiassa minäkin osaan. Se on ongelmista pienin.

Joku iso syy sekasortoon. Todella paha pandemia tms.Vierailija:

Lainaus:


siitähän sen bensan loppuminenkin johtuu, eikö? Ja silloin kylmenee myös aika moni talo sen liäksi että suurin osa ajoneuvoista, lentokoneista ja laivoista pysähtyy.Vierailija:

Lainaus:


Sori, unohdin :). Okei, sekä bensa että diesel on pois laskuista. Polttoaine.
No voisi esim. miettiä, mitä ihminen oikeasti tarvii. Voisi päätyä siihen tulokseen, että ruokaa ja hyvätasoista terveydenhoitoa, ja katon pään päälle. Jos nämä saavuttaisi, olisi maapallon mittakaavassa edelleen etuoikeutetussa asemassa.Mielestäni ihmiselle ei ole ihan välttämätöntä käyttää autoa kun on julkisetkin keksitty, ostaa seinälle jättikokoista sähkösyöppötelevisiota, ostaa lapsille 100 kg muovia leluiksi.Tehdään vähemmän työtä. Käytetään säästyvä aika työmatkaliikuntaan ja perheen kanssa olemiseen. Tyydytään vähempään.

että saamme tänne runsaasti vieraita. monet maat muuttuvat elinkelvottomiksi. Niiden maiden asukkaat eivät nyt suostu vain kuolla kupsahtamaan, vaan tulevat kolkuttelemaan Suomen ovia. Tai ehkä voisi sanoa, suorastaan rynkyttämään Suomen ovia.

Mietitään jos nyt just tällä sekunnilla kaikista kulkuvälineistä loppuis bensa. Mitä söisit, sitten kun ruoka loppuisi jääkaapista? Millä pääsisit hakemaan sitä? Millä sitä tuotaisiin kauppoihin, sitten kun kaupan hyllyt olis ryöstetty tyhjiksi? Millä tuotettais uutta ruokaa, ensi talveksi. Koska ilman bensaa yksikään traktori ei liiku milliäkään.

yleensäkin länsimaisessa elämäntavassa sellainen hallitsemattoman ketjureaktion pelko. Että jossain joku iso palikka kaatuu, ja sitten lähtee tapahtumasarja, jolla on surkeat seuraukset. Tajuatteko, että jos polttoaineen saanti Suomessa loppuisi jostain ihmeellisestä syystä käytännössä kokonaan, me kaikki kuoltais kuin kärpäset todella lyhyen ajan kuluessa. Yksi ainoa aine ja boom! Suomalaiset olis gonetski - mitä - puolessa vuodessa? Paljonko on ruoan varmuusvarastot?Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat