Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

yhdestä kolmosen suunnittelusta kuulin, että ei ole varaa kolmanteen. Mikä siis on kolmannen lapsen aiheuttama rahanmeno, joka tuntuu noin selvästi? Tulee vain asunto mieleen, jos on pakko vaihtaa isompaan. Autoon mahtuu 3 lasta siinä missä kaksikin, ruokaa tuskin kuluu mainittavasti enempää.

Kommentit (6)


Toki myös kolmaskin lapsi tarvitsee ruokaa, vaatetta, koulutarviketta, nukkumispaikan yms perusjuttuja.MUTTA oman perheen kesken voi kyllä kierrättää juttuja. Kierrätyskeskuksesta löytää hyväkuntoisia vaatteita 20 sentillä, kirpparilta saa kaikkea mahdollista ja einesten tilalle voi tehdä kotiruokaa, 2 lasta voi olla samassa huoneessa ja tavis henkilöautoissa on 5 paikkaa (äiti, isä, 3 lasta).En mä jättäisi kolmatta lasta hankimatta sen vuoksi, ettei siihen olisi muka varaa. Jättää ne tupakat, einekset ja iltapäivälehdet pois. Ei minusta voi ihmistä verrata rahaan.

Siis hyvästi sitten viikonloppumatkat miehen kanssa ties kuinka moneksi vuodeksi, ei meidän mummuille kahta lasta enempää voi viedä ja lasten jakaminen useampaan paikkaan ikävää. Lisäksi lomamatkoilla tulisi kyllä suurikin kuluerä viidennestä henkilöstä ja muutenkin hankalaa kahden eri hotellihuoneen kanssa jne.Nämä mulle ekana mieleen normaalien asunnon- ja autonvaihdon lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta jo teinienkin äitinä täytyy sanoa, että itseäni kummastuttaa tosiaan nämä keskustelut, joissa lyhytnäköisesti ajatellaan, että kolmas lapsi ei mitään maksaisi. Pienten lasten perheessä voi hyvin kierrättää tavaroita, eikä ruokaankaan kulu rahaa, mutta ei isompien enää siihen malliin. Meidän vanhimmat lapset syö ainakin tosi reilusti, eikä vaatteiden kierrätys mitenkään onnistu, jos lapset ovat eri sukupuolta tai vartaloltaan ihan eri mallisia. Ja kyllä kolmen lapsen lukiokirjat tai harrastusmaksut ovat tosiaan ihan eri suuruusluokkaa kuin kahden.

Kaksi lasta, jos tulisi nyt tulisin raskaaksi ja kolmas lapsi tulisi:-olisi pakko vaihtaa 74m2 asunto isompaan melko pian

-isompi auto, ei menisi 3 istuinta auton takapenkille

-olisi pakko jättää hoitovapaa kesken ja mennä tienaamaan ansiosidonnaista äitiyspaivärahaa-vanhempainvapaat, hoitovapaat yms. kolmesta lapsesta =tulonmenetystä enemmän kuin kahdesta/yhdestä-mitä isommaksi lapset kasvavat, sitä enemmän kuluttavat ihan kaikkea kuten ruokaa, vettä, sähköä, terveysmenot, vaatteet, kengät, harrastukset jne...-huvitukset:pääsymaksat, ravintolakäynnit, huvipuistoreissut kolmelle ei ole ilmaisia!!

Tässä perustelut, miksi ei pienituloisina haluta kahta lasta enempää, tietysti suurin peruste on se, että kaksi on juuri sopiva määrä :))

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat