Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Raskas rekka ruhjoi kolmikuukautisen vauvan vaunut suojatiellä.Helsinkiläisäiti oli ylittämässä risteystä puomien edessä olevaa suojatietä pitkin, kun rekka törmäsi hänen lastenvaunuihinsa. (Kuvan auto ei liity tapahtumiin). (JAN STRANDSTRÖM)Vankkatekoiset, mutta hyvin pehmustetut lastenvaunut suojasivat vauvaa törmäyksessä. Törmäys sattui Punavuoressa tiistain iltapäiväruuhkan aikaan.Helsinkiläisäiti oli kävelemässä etelään pitkin Telakkakadun radanviereistä suojatietä. Äiti työnsi lastenvaunuja, joissa nukkui hänen kolmen kuukauden ikäinen Elmo-vauvansa.Äidin oli tarkoitus kääntyä, ylittää risteys ja jatkaa Tehtaankadulle. Hän pysähtyi suojatien eteen ratapuomien kohdalle ennen kuin lähti ylittämään vilkasta risteystä.Juoksi rekan rinnalla- Iso rekka pysähtyi suojatien eteen minusta vasemmalle. Niinpä lähdin jatkamaan, äiti kertoo.Äiti ehti jo reilusti suojatielle, kun täysin yllättäen myös rekka lähti liikkeelle.- Se törmäsi suoraan vaunuihin, jotka jäivät kiinni rekan karjapuskuriin. Huusin ja huidoin, mutta kuljettaja jatkoi matkaa mitään huomaamatta.Kauhistunut äiti juoksi rekan rinnalla yrittäen estää auton oikeaan etukulmaan takertuneita lastenvaunuja putoamista rekan pyörien alle.- Ne olivat kääntymässä sinne alle. Huusin hysteerisesti, äiti muistelee kauhun hetkiään.Kuski huomasi huitovan naisenLähellä olleet jalankulkijat huomasivat kuitenkin tapahtuneen. Vastapäisellä jalkakäytävällä ollut nainen alkoi hänkin huitoa ja huutaa, jolloin kuljettaja vihdoin pysähtyi keskelle katua.Rekka ei ollut ehtinyt juurikaan risteyksestä, mutta äidistä nuo metrit tuntuivat kilometreiltä.- Sain vedettyä vaunut irti puskurista. Muistan vain sen, että itkin ja keskitin kaiken huomion lapseen, äiti kertoo.Kuljettaja tuli katsomaan tilannetta, samoin lähistöllä olleet rakennusmiehet.- He kysyivät, että pitäisikö soittaa poliisit. Sanoin, että pitäisi.Vauva kuitenkin vaikutti nukkuvan vaunuissaan kaikessa rauhassa, eikä näyttänyt loukkaantuneelta. Silminnäkijät jättivät yhteystietonsa, samoin rekkakuski.- Rauhoituin itsekin, vaikka olin ihan sokissa. Kukaan ei sitten soittanut poliisille, äiti kertoo.Vauvassa ei kolhuakaanSeuraavista hetkistä äidillä ei edelleenkään ole tarkkaa tietoa.- Minulla ei ollut kännykkää mukana. Jossain vaiheessa menin läheiseen, sukulaisteni omistamaan ravintolaan soittamaan miehelleni.- Vasta siellä aloin havahtua tilanteeseen. Enhän tiennyt, että onko lapsi enää edes elossa, lääkärinä työskentelevä äiti sanoo.Tarkemmat tutkimukset osoittivat, että vauva ei ollut saanut törmäyksessä kolhuakaan. Iskua oli lieventänyt osaltaan se, että lastenvaunut olivat hyvin pehmustetut sekä päältä että sisältä.- Olo on nyt sekava. Toisaalta on syyllisyyden tunto siitä, että olisi pitänyt paremmin varmistaa suojatien ylitys. Toisaalta on valtava helpotus siitä, että Elmo on hengissä, yhä järkyttynyt äiti pohtii.Lisää aiheesta torstain IltalehdessäKommentit (12)

liikkua yksin parkkipaikoilla. Autoissa on todella kuolleita kulmia. Pieniä lapsia ei helposti huomaa, kun tulevat yht' äkkiä auton taakse ja luulevat auton aina väistävän.Ihmettelen naapurimme 4-vuotiasta tyttöä, joka leikkii yksin ulkona taloyhtiömme parkkipaikalla ja tiellä. Toivottavasti ketään ei vahingossa peruuta päälle.Mieheni perutti kerran tönäisten humalaista miestä. Mies oli tullut automme taakse istumaan varjoon (kuumana kesä päivänä) huoltoaseman parkkipaikalla, sen jälkeen kun olimme jo itse autossa. Onneksi mieheni lähti hitaasti peruuttamaan ja tilanteen nähnyt vanha mies, alkoi huitoa ja huutaa. Muuten olisi tullut pahaa jälkeä.pienen pieni tyttö rekan takana. tytön äiti vain huuteli tytölle, että tulehan sieltä. juoksin tytön luokse ja ohjasin tytön selästä pitäen parkkipaikalle. pelkäsin tytön olevan kuolleessa kulmassa, koska rekka peruutti kokajan. tosin tytön äidillä ei ollut aikomustakaan hakea tyttöä, vaan tyytyi huutelemiseen. tyttö oli iältään 1v. niin pieni oli pikkainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onneksi pienelle ei käynyt kuinkaan! Äiti saa olla siitä ikuisesti onnellinen. Ja onpahan pojalla jotain kerrottavaa isompana kavereilleen... ;)

Piti käydä katsomassa omaa vauvaa, niin tuli ikävä. Kauheaa jos omalle lapselle kävisi noin, todellakin kuristaisin sen mulkvistin rekkakuskin!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat