Vierailija

Barometri: Asuntojen hintojen nousu ei hellitä

26.4.2007, 10.14 (päivitetty 11.36)Rakennustyöt jatkuvat vilkkaina. Kuva: Lehtikuva

Kiinteistönvälittäjät povaavat asuntojen hintojen nousua seuraavan puolen vuoden aikana. Eniten kallistuvat rivitaloasunnot ja pientalotontit.Tiedot ilmenevät Kiinteistömaailman julkistamasta barometristä.Yli puolet yhtiön välittäjistä arvioi hintojen nousevan eniten Hämeessä ja Pirkanmaalla, myös pääkaupunkiseudulla hinnat jatkavat nousua. Hintojen laskuun uskoo vain harva välittäjä, ja heistä useimmat ovat Keski-Suomesta.Joka seitsemäs välittäjä uskoo hintojen nousevan seuraavan puolen vuoden aikana yli kolme prosenttia.Korkojen nousukaan ei näytä hidastavan asuntokauppaa, sillä kauppojen määrä vilkastuu ja myyntiajat pysyvät jota kuinkin nykytasolla eli alle kahdessa kuukaudessa. Vuoden takaiseen verrattuna myyntiaikoihin on tullut noin viikko lisää.Barometriin vastasi noin 500 Kiinteistömaailman välittäjää.Kommentit (2)

Kiinteistövälittäjäthän ovat varsin objektiivisia näissä arvioissaan, heillähän ei ole omaa lehmää ojassa millään lailla eivätkä he mitenkään hyödy asuntojen hinnannoususta. Kuten eivät myöskään pankit. Joten kannattaa aina uskoa kun kiinteistövälitysfirmojen ja pankkien edustajat arvioivat asuntojen hintojen kehitystä :)

Eivät kai kiinteistönvälittäjät kerrokaan vaikka uskoisivat hintojen laskuun. Söisivät oman leipänsä. Noilla on nimittäin tapana olla itsensä toteuttavia ennusteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat