Seuraa 

Hei!

Meillä Brion Kombi-yhdistelmät, jotka syksyllä olivat lasitetulla terassilla ja niihin ilmestyi vähäinen määrä homepilkkuja. Lähinnä kuomuun ulkopuolelle ja " käsinojien" kohdalle. Kyseessä siis pelkkä ratasosa, koppa on ollut koko ajan sisätiloissa.

Hankasimme rattaiden kangasosat ihan tavallisella pesuaineella ja pilkut lähtivätkin pois.Nyt vaan mietin, että onko kaikki homeet varmasti pois vai pitäisikö jotain vielä tehdä? Yhdistelmät olis tarkoitus ottaa käyttöön pian syntyvälle pikkukakkoselle. Millään kloritilla en uskalla lähteä pesemään, ettei lähde väri.Mitä mieltä olette? Pitääkö vielä jokin käsittely tehdä? Uskaltaako vaunuja käyttää pienellä vauvalla? Mitä haittaa siitä voi olla?

Auttakaa!!Ei oikein huvittais uusia vaunujakaan ostaa...-supukka-

Kommentit (7)

Mietin, että vastaanko, kun tämä vastaus on niin epämääräinen. Muistan lukeneeni joskus jostain, että homeisia vaunuja ei saisi ottaa pienellä vauvalla käyttöön enää, vaikka näkyvä home lähtisikin pois. Nyt en kuollaksenikaan muista miksi näin ja mistä tämän luin. Se jäi kuitenkin mieleen, koska silloin päätin, etten koskaan osta käytettyjä vaunuja.Varmaan nyt turhaan vaan huolestutan sinut, kun ei ole mitään faktatietoa antaa asiasta.Laru

Pesin vielä rattaiden kangasosat koneessa. Ajattelin kyllä näiden käsittelyjen jälkeen käyttää rattaita vielä.

Tosiaan pilkkuja oli tosi vähän ja vain ratasosassa. Koppa on koko ajan ollut sisällä ja siinä ei hometta ole. Ei haise homeelta ja pilkut lähti jo käsin pestessä pois. Jos vaikka mielenrauhan vuoksi pesis kangasosat vielä uudestaan koneessa.

Kyseistä homeenpoistoainetta en ole lukuisista etsinnöistä huolimatta onnistunut löytämään. Olisin voinut vielä sen käsittelyn tehdä, nyt kun näkyvästi home on pois.

Mutta niinkuin jo kerroin, ajattelin vaunuja uskaltaa vielä käyttää.-supukka-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samoissa kohdin kuvauksesi perusteella ja vähän enemmänkin.

Poistin näkyvät pilkut, pesin ja kylvetin piimässä. Sen piimän (tai etikan) pitäisi tappaa ne homeitiöt, ja sen jälkeen pesu 60 asteessa (40 astetta luki ohjeessa, mutta ei mennyt miksikään. Ja käsin pesin niin kuumassa kuin pystyin kuomuosan, jota ei saanut pesukoneeseen laitettua. Vielä siis käytämme näitä rattaita mummolassa.Jos käsittelyn jälkeen vaunut ei haise homeelle, eikä homepilkkuja ala muodostua uudestaan, minä kyllä käyttäisin vielä, varsinkin jos pikkuvauvan kantokoppa tms. on ollut sisällä. Mutta jos haisee, niin ei enää... Seurauksena kun voi olla toistuvia ja pahoja hengitystietulehduksia, astmaa tms.

Minäkään en haluaisi huolestuttaa turhaan, mutta jos rattaissa on hometta pinnassa niin rihmastoja on luultavasti myös kankaiden sisällä/välissä. Eli jos löytyy jotain ainetta, joka tappaa ne itiöt niin jotenkin pitäisi varmistua kai, että imeytyy sinne sisäosiinkin. Voisitko nukuttaa vauvaa jossain muualla ja käyttää näitä sitten puistoiluun ym?

ollut ainakin aikaisemmin homeenpoistosuihketta joka tappaa homeitiöt.Ei ole haitallista hengittää.

Tällä vuosi sitten puhdistelin rattaita.lisäksi vielä pesin ja huuhtelin hulluna :)

eI VIENYT VÄREJÄ.

En tiedä onko asialla mitään merkitystä, mutta.. Muistan kun huomasin homepilkut, niitä ei takuulla ollut pari päivää (=edellisenä päivänä) sitten vielä ollut. Eli home ei ehtinyt rattaissa todellakaan olla kauaa.-supukka-

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat