Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Siinähän se kysymys jo tulikin. Mietin tässä siis kahden vaihtoehdon väliltä, joko nää Banzit tai sit optikkoliikkeestä " kunnon" lasit, samalla systeemillä eli sillä pantakiinnityksellä.

Kommentit (9)

vauvana vielä meni, mutta nyt reilut 1v aika tiukat ja lapsi ottaa ne päästään pois suit sait. en kyllä maksaisi optikkoliikeen laseistakaan, riittää että laseissa CE-merkisntä, ihan saman suojan antavat kin optikkoliikeen lasit.

silmät ei pysty suodattamaan auringon valoa yhtä hyvin kuin esim.aikuisen, eli jos vauvalla/lapsella paistaa aurinko silmiin ne säteet menee suoraan silmän taakse jossa vahingoittaa silmää...siksi lapsilla pitää olla lasit! ja kun sanoit että 30v sitten ei laseja pidetty, ei niin mutta oletko miettinyt miksi joka toiselle on keskimäärin kohta huono näkö ja yli puolille vanhuksista kaihia, silmänpaine tautia tms..mistäs sen tietää onko nimenomaan vaikutusta sillä miten 30v sitten aurinko paistoi suoraan silmiin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sillä " vauvalla" kun voidaan tarkoittaa niin kovin monen ikäistä, omaa 1-vuotiastakin tulee vielä vauvaksi kutsuttua.... ;o)Jokainen varmaan - tai ainakin toivottavasti - ymmärtää sen, ettei vauvaa saa pitää suoraan auringossa, mutta eihän aurinkoa pysty kokonaan välttämään. Jos lähtee vaikkapa kävelylle auroinkoisena päivänä, ei vauvaa voi tukahduttaa vaunuihin harsojen taakse suojaan auringolta, eikä esim. kauppamatkat onnistu " puiden varjossa kävelemällä" , toisinaan se aurinko pääsee väistämättä paistamaan lapsenkin silmiin.Ja eiköhän sekin ole selvää, että auringon säteily on tänä päivänä paljon voimakkaampaa kuin oli esim. meidän lapsuudessamme. Lisäksi auringon säteilyn vaarat tunnistetaan ehkä tänä päivänä paremmin kuin ennen ja niiltä halutaan suojautua.

Kyllä kaikki varmaan sen ymmärtää, että vauva ei saa olla auringonpaisteessa, mutta ei sitä voi kesällä mitenkään välttää, etteikö aurinko jossain vaiheessa silmiin osuisi, ellei sitten ole ihan sisätiloissa. Ja luulisin, että automatkoilla noi lasit on parempi vaihtoehto kuin jatkuvasti tapella aurinkosuojien kanssa, jotka ei meinaa pysyä ikkunoissa kiinni. Meidän vauvaa kun häiritsee hirveesti se aurinko autoillessa.

Kun eihän vauvan ihokaan saisi olla auringossa. Vauvojen paikka ei ole auringon alla. Eli laittakaa vaunujen/rattaiden kuopua eteen tai ostakaa pieni rattaisiin kiinnitettävä auringon varjo. Ja jos haluut pitää vauvaa sylissä, niin kulje puiden/rakennusten varjossa. On paljon mukavempi lapsellekin kun näkee maailman oikean värisenä, eikä mikään panta purista päätä ja lasit osu ripsii joka silmän räpäytyksellä. Mieti lapsenkin mukavuutta. Ja sitä ihoa, joka ei saisi palaa lapsena ikinä. Joka palamiskerrasta ihosyöpäriski moninkertaistuu, koska ihon solut vasta kehittyvät ja jakaantuvat kasvaessa koko ajan. Ja mitä haittaa on auringosta silmille: lapsi oppii laittamaan silmät kiinni ja kääntämään päänsä pois auringosta. Ei 20-30v sitten ollu lapsilla aurinkolaseja, ja edelleen meillä on näkevät terveet silmät!

pitäisi olla sopivat 0-2-vuotiaalle, mutta eivät mahdu enää edes 1-vuotiaalle päähän! Ihan liian tiukat, jättävät kamalat painaumat kasvoihin. Ostimme ihan tavalliset aurinkolasit ilman mitään nauhoja ja olemme olleet tyytyväisiä.

Meillä aurinkolasit vauvalla käytössä mm. autossa.Baby banzit meillä tilattuna, ei ole vielä tullut. Kovasti sain suositteluja, joten päätin tilata ja testata.

Esikoiselle ostettiin BabyBanzit, mutta ne painoivat niin hurjat jäljet silmien ympärille, vaikka panta oli löysällä, niin ei paljoo niitä käytetty. Lisäksi ne hajosivat tosi nopeasti. Ehkä meille sattui maanantaikappale. Meillä ollaan nykyään pärjätty hyvin Lindexin ja Citymarketin halpislaseilla, niissäkin on tuo uv-suoja kohdallaan ja maksavat alle kympin. Varsinkin taaperolla tuppaa tuo lasien käsittely välillä olemaan aika kovakouraista, niin tuolla hinnalla ei harmita vaikka hajoavat. ;)

...ja piti niitä kyllä mielellään vuoden ikäiseksi asti. Pysyy hyvin ja on kätevät, kun voi laittaa pipon ym. myssyn päälle.

Muuten en kyllä osaa sanoa onko ne paremmat/huonommat kuin optikkoliikkeen. Edullisemmat ainakin kai ovat?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat