Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Enkä ollut edes pahasti kiusattu. Kärsin siitä silti koko ala- ja yläasteen ajan. Helpotus oli suuri, kun peruskoulu päättyi ja kiusaajat eivät tulleet enää lukioon. Kukaan opettajista tuskin edes tiesi, että minua kiusattiin, kätkin pahan olon sisääni. Ala-asteen vanhempainilloissa kiusaajien vanhemmat olivat eniten äänessä (äitini mukaan), haukkuivat kuulemma opettajaani huonoksi ja epäpäteväksi. Hän ei saanut luokkaan mitään kuria ja lisää vettä myllyyn löivät kiusaajien vanhemmat. Mitäpä hän olisi muka sitten voinut tehdä. Yläasteella eräs opettaja jopa luuli, että kiusaajat ovat kavereitani. Päivitteli, miten kaverini jättivät minut yksin siivoamaan kotitalousluokan keittiötä tunnin jälkeen. Opettajat sulkivat silmänsä siltä naureskelulta ja supinalta täysin, vaikka se oli täysin avointa. Poikien fyysiseen kahinointiin ja nimittelyyn opettajat puuttuivat, mutta eivät tyttöjen eristämiseen ja naureskeluun, koska se oli niin paljon huomaamattomampaa. Jotenkin jaksoin kouluvuodet läpi, onneksi minulla oli myös kavereita joten en ollut yksin.Jos olisin äkkiä pimahtanut ja tehnyt jotain kiusaajilleni, varmaan minustakin olisi sanottu, että mitähän se "Anna" nyt noin, kiltti ja hiljainen kympin tyttö... Koskaan en mitään tehnyt, mutta muistan miten ajatuksissani herkuttelin sillä, miten kiusaajalleni sattuisi jotain pahaa.

Kommentit (2)

Siis tiesivätkö opettajat vai ei? Vähän ristiriitaa tuossa kirjoituksessasi. Ensin sanot, että kukaan opettajista tuskin tiesi ja sitten sanot, että sulkivat silmänsä.Ja sitten syytetään niitä opettajia ja vanhempia, kun mitään ei tehdä. Mitä voi tehdä, jos ei oikeasti tiedä kiusaamisesta?!!Ja tuo eristäminen on myös ongelmallista. Voiko ketään pakottaa olemaan toisen paras kaveri?

Lainaus:

Siis tiesivätkö opettajat vai ei? Vähän ristiriitaa tuossa kirjoituksessasi. Ensin sanot, että kukaan opettajista tuskin tiesi ja sitten sanot, että sulkivat silmänsä.
Välitunti- ja koulumatkojen asioista eivät tietenkään tienneet, kun eivät olleet paikalla. Sillä, että eivät tienneet, tarkoitan sitä, että en mennyt asiasta heille valittamaan, koska se olisi vain pahentanut tilannetta.a.p.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat