Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jos avioparilla on yhteinen omistusasunto (ensiasunto) ja toinen osapuoli haluaisi jäädä avioeron sattuessa asuntoon. Miten kaikki käytännössä onnistuu? Meneekö ensiasunnon veroetuus pois? Laina tietenkin haettu yhdessä, entä mikä mahtaa olla lainanmäärä minkä yksi ihminen voi ottaa kontolleen, vai onko siinä jokin prosenttimäärä mitä palkasta lainanlyhennyksen jälkeen täytyy jäädä käteen.

Kommentit (3)

kun se on niin yksilöllinen eli riippuvainen tuloistasi.Jossain olen lukenut että ei saisi lainaan (vai oliko asumiseen?) upota enemmän kuin 40% käytettävissä olevista nettotuloista.Sisko pyysi miehensä kanssa kolmea välittäjää arvioimaan asunnon kun he erosivat. Ajatus oli että mies ostaa siskon ulos kämpästä. Kuitenkin miehellä ei loppujen lopuksi ollutkaan varaa sinne jäädä joten kämppä meni myyntiin.Olikohan tuosta nyt yhtään apua?

Ja tietenkin siitä puolikkaasta menee sitten myös varainsiirtovero. Ensiasunnon ostosta saa sen helpotuksen vain ensimmäisen kaupan yhteydessä. Ja jos olette omistaneet (ja asuneet ) asunnon alle 2 vuotta myyvä osapuoli joutuu maksamaan myös myyntivoittoveroa siitä puolikkaasta. Rahaa ei tietenkään siirry ihan puolikkaan verran, jos ostava osapuoli ottaa nimiinsä kaikki lainat. Mutta ei verottaja sitä laske onko asunnon velat maksettu ennen myyntiä.Tuloistahan se sitten riippuu pystyykö lainat maksamaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat