Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Onkos teillä hyviä vinkkejä miten saisi 1,5 v lapsen mahan toimimaan?Perinteiset luumusoseet, ruusunmarjat ja veden juonti ei auta. Kovalla on ja pysyy. Onko mitään kotikonsteja, kun apteekin lääkkeisiin ei vielä haluais turvautua...?

Kommentit (6)

ja ummetusta ollut nyt useamman kuukauden. Välillä tilanne mene tosi pahaksi :/ Kotikonstit olen mielestäni jo kokeillut, netistä olen tietoa etsinyt ja ruokavaliota siten yrittänyt pitää yllä. Mutta ei auta. No lääkäri määräsi nyt Movicol junioria ja sitä haen tänään apteekista.

.... suosittelen, etä lääkäriin heti! Mitä aikaisemmin tilanteeseen puututaan sen parempi. Toki voit ensin kokeilla dufalacit ja mallasuutteet yms, mut jos ei auta, niin lääkäriin! niin ja leseitä joka ruokaan ja paljon vettä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meilä on Levolac käytössä aika ajoin. Pakastemansikat kohmeisina ja pääle hiukan sokeri. Tätä mössöä ½dl aamulla tyhjään mahaan ja kakka tulee aika pian. Vettä ja vettä, kuitua puurosta ja tummasta leivästä. Vaalealeipä pois kokonaan.

meidän 4-vee on pienen ikänsä ollut ummettaja ja syönyt duphalacia melkein koko elämänsä vaikka se ei aina edes auttanut. apu löytyi loppujen lopuksi luontaistuotekaupasta!Bioteekin elinvoimakuitu+magnesium on vienyt ummetuksen kokonaan pois ja duphalacin käyttö saatiin lopetettua. tuo elinvoimakuitu on kolmen eri kuidun sekoitus, jauhe jonka saa helposti syötettyä esim. jogurtin joukossa. leseet on usein liian karkeita pienen suussa, ainakaan meidän poika ei niitä suostunut syömään kun tuntuivat tikkuisilta suussa. lisäksi pitäisi juoda paljon vettä, mikään kuitu ei yksinään auta vaan vaatii nestettä.magnesium on kivennäisaine joka muiden ominaisuuksien lisäksi pehmittää vatsaa. meidän luontaistuotekaupan tädin mukaan sitä voisi antaa peräti 4kpl päivässä mutta meillä on yksi tbl riittänyt aamuin illoin. meillä on magnesia-nimisiä purutabletteja, ne on hyvänmakuisia ja poika ottaa ne mielellään.olethan remontoinut ruokavaliota muutenkin ummettajalle sopivaksi? liika maidonjuonti pois ja tilalle mieluummin hapanmaitotuotteita ja gefilustuotteita. juustoa ja banaaniakin kannattaa välttää ja syöttää niitä löysyttäviä ruoka-aineita jatkossakin.

tuola meidän ummettajalla oli juuri 1,5-vuotiaana haavauma pyllyssä ja kun se hoidettiin niin ummetus helpotti hetkeksi mutta paheni sitten jonkun ajan päästä taas.

Hei!Meille neuvolassa vaan vannoteltiin, että kuuluu ikään ja voi voi. No, kun sitä ummetusta oli ollut jo kauan eikä se millään helpottanut (kuukausia) niin menimme lastenlääkärille yksityisesti.Apu löytyi lähes heti kun ruokavaliosta poistettiin allergiaa aiheuttavat aineet (maito, vehnä, kananmuna).Eli jos ummetus ei helpota niin vie lapsi lääkäriin, koska vaikka ummetusta aiheuttava tekijä poistuu niin lapsi voi silti kivun pelossa pantata ja siitä pois oppiminen vie kauan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat