Seuraa 

Huomenta! kyselisin että onko muilla kokemuksia..

Meillä 1kk ikäinen poika. Eilen heräsi aamulla klo.7. päikkärit nukkui klo.11 n.tunnin pituiset. Iltaan saakka urheasti valvoi. ihan muutaman kerran nukahti sitteriin tai syliin ja heräsi muutaman minuutin kuluttua. Ei kuumetta,flunssaa... Eikä itkenytkään normaalia enempää. olen luullut että näin pienet vauvat eivät jaksaisi valvoa noin pitkään??

Kommentit (5)

toistan täällä varmaan itseäni:) mutta olethan varmistanut, että lapsi saa tarpeeksi maitoa ts. imettänyt/syöttänyt tarpeeksi usein? Meillä se kokemus, että valvominen voi olla nälkää=kun maha on täynnä, unikin maittaa.

Ja se, että tuntuu, että vauva juuri söi, ei tarkoita (juuri) mitään. Sillä voi taas olla nälkä:)


Meillä oli alussa ihan samanlaista, poika saattoi pärjätä koko päivän kaksilla 15 minuutin unilla. Neljän kuukauden iässä rytmi yhtäkkiä itsestään muuttui, nyt poika nukkuu kolmet 15-60 min päikkärit, eli ei paljoa vieläkään mutta paremmin kuitenkin.Toivottavasti teilläkin tilanne muuttuu, itselleni oli ainakin tosi raskasta kun ei voinut huoahtaa hetkeksikään, vauva vaati koko ajan huomiota. Mutta eiköhän tilanne ajan myötä helpota!Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä neuvolantäti kysyi ihan samaa, mikä minusta oli jopa typerää, koska näkihän hän jo vauvan mitoista ja kasvusta, että saa tarpeeksi ruokaa. Itse tarjosin pojan ollessa hereillä n. vartin välein rintaa, mutta hyvin useasti poika kieltäytyi kunniasta -> ei siis johtunut nälästä ainakaan meillä tuo valvominen. Alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään, kun kuvitellaan, että vauvan uniongelmat johtuvat aina huonosta ruokinnasta. Jos vauva nukkuu liikaa -> se on liian heikko/nälkäinen ollakseen hereillä. Jos vauva valvoo liikaa -> se on liian nälkäinen nukkuakseen! Hyvät ihmiset, koittakaa ymmärtää, että vauvan uniongelmissa voi olla muitakin syitä kuin huono ravitsemus. Vauvat ovat YKSILÖITÄ, sekin vaikuttanee unen tarpeeseen.Aloittaja: meillä oli myös ensimmäinen kuukausi pelkkää valvomista, mutta n. 1,5kk ikäisenä alkoi rytmi tasoittumaan ja poika alkoi nukkua enempi päiväunia. Vieläkin on melko huono nukkuja päivisin (pian 3kk), mutta selvästi enemmän nukkuu kuin ensimmäisenä ikäkuukautena. Että voi se rytmi tasoittua teilläkin, toivotaan näin :)

Meillä oli myös aivan alussa ettei poika nukkunut päivällä juuri lainkaan,tai jos nukkui niin liikettä piti olla koko ajan! Onneksi kuitenkin yöt nukkui alusta pitäen niin että syötiin 3h välein. Nyt poika hieman alle puoli vuotias ja suht kiinteä rytmi nukkumisen suhteen on löytynyt. Meillä tilanne helpottui 3kk jälkeen, ihan kuin olisi eri poika..olin alussa aivan epätoivoinen ja luulin että minussa on jotain vikaa etten osaa hoitaa lastani oikein kun ei päivisin nukuta,mut eipä sitä väkisinkään voinut nukuttaa!!! Voimia sinulle ja kyllä se päivä vielä tulee kun uni maittaa,tosin meillä nyt yöllä peppuroidaan sängyssä,milloin on tutti kadoksissa tai muuten vain poikittain jalat pinnojen välissä=)

Meillä on 6 vk:n ikäinen poika ja päikkärit on harvinaista herkkua. Pikku tirsoja ottaa pitkin päivää, kun nukahtaa kesken syönnin, mutta pian napittaa taas silmät selällään. Vaunulenkeillä nukahtaa useimmiten, mutta kun liike loppuu, niin taas ollaan pian hereillä. Samoin autossa unet maittaa. Kantoliinakin tuntuu olevan kiva paikka nukkua, jossa onkin parhaimmillaan vetänyt parin tunnin tirsat. Mutta itseäni se ei juurikaan helpota, kun vauva roikkuu mukana ja selkäänkin käy jonkin verran.Joskus ihan suututtaa, että eikö tämän ikäisten pitäisi vielä nukkua paljon. Kotikin on kuin pommin jäljiltä, kun mitään ei ehdi tehdä, kun päivät menee poikaa syöttäessä, kannellessa ja viihdyttäessä. Mutta just tänään yksi kaveri lohdutteli myöskin tuolla, että parin kuukauden päästä helpottanee ja uni alkaa kenties maittaa. Sitä odotellessa ;)...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat