Vierailija

Olen vaan vielä ihan pihalla koroista ja lainoista. Kaupungilta saisimme 75% asunnon hinnasta lainaa 4,27%korolla, mutta minkälaisia lainatarjouksia on nyt pankeilla?Lisäksi kysyisin mielipidettänne siihen että kannattaako asunnon osto juuri nyt kun perheen bruttotulot ovat 2000¿/kk. Nyt olisi oiva tilaisuus sikäli, että saisimme halutessamme tuota kaupunginlainaa, jota tuskin myöhemmin meille myönnettäisiin. (mies opiskelija, valmistuu pian)

Kommentit (15)

Noita 3:n esittämiä hinnanlaskupuheita on kuultu jo kohta 10 vuotta. AINA on joku, jonka mielestä JUURI NYT ei kannata ostaa. Hinnat saattavat jossain vaiheessa hieman laskea mutta sellaista ei ole nyt näköpiirissä. Ohjauskorkoon odotetaan vielä ehkä kahta nostoa ja se ei tule hintoja laskemaan. Ostajat tietävät, että alle 5 % korko on varsin matala.Kannattaa miettiä tarkkaan, odottaako mahdollista hintojen laskua maksamalla koko ajan vuokraa ja laskea paljonko sillä rahalla lyhentäisi lainaa, jos ostaisit heti. Kannattaa laskea myös, jos hinnat halpenisivat esim. 2 vuoden päästä niin paljonko hintojen pitäisi laskea, että odottaminen olisi kannattanut.Viime vuosina monet ovat tuhlanneet säästönsä siten, että ovat viivyttäneet asunnon ostoa ja keränneet omarahoitusosuutta asuntoa varten mutta hintojen nousu on kuitannut nämä säästöt.Toki päätökseen vaikuttaa, mistä päin olet asuntoa hankkimassa. Kuten eilen julkaistussa välittäjien barometrissä sanottiin, erityisesti Hämeessä ja Pirkanmaalla tullaan näkemään nousua lähitulevaisuudessa.

Tulomme silloin varmasti 5000¿/kk vähintään. Tuon 900¿/kk pystyisimme maksamaan nyt heti.Kaupunginlaina 120000¿ asunnosta:

90000¿ ja pankin laina: 30000¿. Säästöjä nyt 5000¿, sen jättäisimme pahan päivän kassaksi (ei paljon mutta jotain sekin). Kaupunginlainan lyhennys pitkällä laina-ajalla 470¿/kk jota voidaan myöhemmin nostaa. Pankin laina 200¿ suunnilleen/kk. =670¿/kk joten 230¿ jää vielä mahdolliseen vastikkeeseen, sähköön+veteen. Käytännössä nykytulomme joustavat hiukan enemmänkin, mutta haluamme säilyttää pienen liikkumavaran siltä varalta, että tulee yllättäviä menoja joillekin kuukausille.Pieni varakassa auttaa toki myös ja odotettavissa on 5v aikana myös pieni perintö :( Emme sen varaan laske, mutta helpottaa tietenkin siinä vaiheessa taloutta.ApSisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joudutte ottamaan noilla tuloilla ihan susipitkän lainan ja maksatte käytännössä pelkkiä korkoja ettekä saa edes asumistukea + hinnat tosi korkeella nyt. Eli unohtakaa se asunnonosto ja palatkaa asiaan parin vuoden kuluttua, kun teillä on 10-20 % asunnon hinnasta säästettynä.

Hän on asuntosijoittaja ja ehdottomasti sitä mieltä, että nyt EI kannata ostaa yhtään mitään! Asuntojen hinnat tulevat laskemaan. Vaikka just tänään oli Hesarissa välittäjien (!) mielipiteitä, että hinnat jatkavat nousuaan. Näihin mielipiteisiin ei ole uskomista. Yrittävät vain vilkastuttaa jo paikoin hiljentyneitä markkinoita.

jos tuo 4,27 on koko korko, eikä sen päälle tule mitään niin se on aika hyvä. Pankkien korko on 12kk euribor (nyt 4,28) + marginaali. Onko se kiinteä korko? Eli laskeeko tai nouseeko tulevaisuudessa. Euribor tulee nousemaan pari vuotta, sitten se laskee taas.TEilla on aika pienet nuo bruttotulot kuitenkin lainan maksuun. TUlee pitkä laina-aika pienillä erillä. Sitä ei yleensä pidetä hyvänä. VOi myös mennä elämä aika tiukille. Mutta kysykää sitä tarjousta niin sitten näette, millaiseksi TEIDÄN elämä muodostuisi.

Emme saa nytkään asumistukea lainkaan. Eli maksamme lähes 700¿/kk vuokraa. Olemme laskeneet että 900¿/kk olisi maksimi mitä pystyisimme maksamaan lainaa+vastiketta+sähköä+vesimaksuja/kk ja kaupungin tarjoama laina antaisi mahdollisuuden ostaa vihdoin oma asunto. Mies opiskelee toki nyt vielä, mutta työllistynee pian valmistumisensa jälkeen. Itselläni on vakituinen työsuhde.Kaupungin lainan todellinen vuosikorko on se 4,27% sisältäen nostokulutkin jo. Joissain kaupunginlainoissa on kuulemma mahdollista valita maksutapa siten, että ensimmäisinä vuosina maksaa pienempää summaa pois. En vielä tiedä onko mahdollista tämän lainan kohdalla, mutta jos mahdollista sehän sopisi enemmän kuin hyvin meidän tilanteeseen. 5v tähtäimellä tulomme tulevat vähintään tuplaantumaan.Hirvittää vaan ottaa se askel ja sitoa itsensä 20v ajaksi velkavankeuteen.Kiitos vastauksistanne. Asiaa pohditaan nyt vakavasti.Kuinka muuten pankkien tarjoamat lainaturvat toimii? Missä tapauksessa niistä on iloa?AP

Vierailija:

Lainaus:


Sitten kun tulot niin suuret, että " joutuu" maksamaan koko vuokran palkasta, niin sit kandee ostaa oma.
Sijoittajatkin pistävät Helsingin kämppänsä lihoiksi nyt kun vuokratuottokin on niin mitätön suhteessa hankintahintaan. Asuntojen hinnat ovat nousseet 7-8% vuodessa ja vuokrat vain muutaman prosentin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat