Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Minkä ikäisenä lapsesi alkoi syödä peukkua?

Minkä ikäiseksi asti söi?

Tuliko purentavirheitä johtuen tästä?Vauvani, 4kk, on alkanut väsyneenä laittaa peukkua suuhun (ei syö tuttia, yökkää) ja varsinkin yöunille mennessä nukahtaa peukku suussa...

Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tutti ei kelvannut, mutta loppui ennen vuoden ikää ihan itsekseen, tuliko ken ties purtua joskus tai jotain ja eikä sen jälkeen ole edes yrittänyt. Hän on nyt 3v.

1-vuotishammastarkastuksessa hammaslääkäri sanoi, että olisi pitänyt laittaa vauvalle tumppu käteen silloin pienenä, kun ei itse saanut sitä vielä pois. Myöhäistähän se jo oli.

Mielenkiinnolla odotan mitä sellainen aiheuttaa...

Poika nyt 1v 2kk ja imenyt peukkua alle puolivuotiaasta. Tutti ei kelpaa.

Tosin ei siinä välttämättä käy mitään pahaa. Itse olin aikoinaan samanlainen peukkubeibi ja hampaani ovat ihan ojennuksessa.

Syö edelleen nelivuotiaana. On paha avopurenta. Ollaan kokeiltu pahanmakuiset aineet, laastarit ja sitomiset - mikään ei auta. Jo vuoden verran ollaan myös yritetty puhumalla saada imemistä loppumaan, ja on se auttanut sen verran, että yrittää olla laittamatta peukkua suuhun, mutta nukahtamisvaiheessa ja yöllä jos havahtuu, niin peukku menee refleksinomaisesti suuhun.Vierottakaa ihmeessä lapset peukusta ajoissa!

aloitti peukuttelun 3kk iässä, tutti ei hänellekään kelvannut koskaan. Peukun imemisestä yritettiin eroon monenlaisilla keinoilla, mutta yllättäen, kun toivosta oli jo melkein luovuttu, yksi hammaslääkärikäynti teki tehtävänsä (lääkäri jutteli asiasta lapsen kanssa), ja peukunimeskely loppui kuin seinään! Lapsi oli tuolloin vähän yli neljä. Olimme todella hämmästyneitä, mutta peukku ei nyt vuoteen ole mennyt suuhun.Purentaa lapsella tarkkaillaan, pientä avopurentaa kuulemma näkyy, mutta voi vielä korjaantua itsestään.

yritti vaihtaa vielä toiseen peukkuun, muttei se ilmeisesti ollut niin kiva ja peukun syönti jäi siihen. Ilmeisesti siis haava teki kipeää ollessaan suussa. Yritin kaikin keinoin peukunsyöntiä estää lapasilla yms. ei onnistunut millään ja luovutin. Jälkeenpäin olin tosi tyytyväinen siihen, tutin perään ei koskaan itketty jne. Kun siis syöminen loppui noin helposti, voisin olla toista mieltä, mikäli lapsi vieläkin söisi peukkua (nyt 5 v)


Minkä ikäisenä lapsesi alkoi syödä peukkua?

* Alkoi syödä noin 4-6kk:na. Sinnikkäästi pidimme käsissä aukkia ja totuttelimme tuttiin. Tiesimme riskit, mutta mikään ei tehonnut. Lopulta lapsi söi peukkuaan sukan kanssa ja aamuisin oli koko käsi kostea sukkaan imeytyneestä syljestä... Tuttia tarjosimme vielä 1-vuotiaanakin, mutta peukalon syöjä tuli kuitenkin.Minkä ikäiseksi asti söi?

* Syö siis edelleenTuliko purentavirheitä johtuen tästä?

* Etupurentaa on jo selkeästi, oikomishoito edessä tulevaisuudessa.imee vieläkin peukkua. aloitti ku oli pieni vauva. tuttia kokeilin mutta kun hän oli vauva niin suu oli niin pieni ettei tutti mahtunu niin siks alkoi se peukunsyöminen.melkein kaikki keinot kokeiltu. seuraavaks pitää varmaan kokeilla sitä kynnelii tai tabascoa. hampaat ei vielä kasva ulospäin mutta parasta olis saada se peukunsyöminen loppumaan ennen ku tulee jotain pysyviä " vammoja" .on muutenkin niin itsepäinen lapsi että...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat