Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Mistä sipulit vai siemenistäkö ne aloitetaan kasvattamaan? ja miten niitä hoidetaan? pitääkö harventaa tai jotain?Kommentit (4)

niitä myydään marketeissakin, sellaisessa verkkopussissa ovat yleensä. Niitä tökit maahan, ei kokonaan peittoon vaan vähän jää suippoa päätä näkyviin. ei tartte harventaa kun noudatat annettuja istutusvälejä. valmiita ovat kun varret alkaa kellastumaan ja taipumaan.porkkanat kylvetään siemenistä, niitä saa melkein joka ruokakaupastakin. todella riittoisa pussi, älä osta enempää kuin yksi. niitä kylvät maahan, peität mullalla kevyesti. porkkanoita joutuu lähes aina harventamaan ja monta kertaakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Porkkanat kannattaa ostaa sellaisessa istutusnauhassa tai vähintäänkin pilleröityinä. Porkkanansiemenet ovat nimittäin hirvittävän pieniä ja niitä on vaikea kylvää riittävän harvaan ja nauhassa menevät helpommin sopivan tiheään. Siitä huolimatta porkkanaa pitää harventaa joka tapauksessa reilusti koska muuten saat hirvittävän määrän niin ohuita porkkanoita ettei niistä ole miksikään.Eli: tasoita maa (haravalla tms), lannoita ja kalkitse tarpeen mukaan (yleensä jotain kannattaa laittaa jos satoa haluaa...). Tee siemenille pieni ura esim. istutuslapiolla ja ripottele siemenet uran pohjalle ja laita multaa päälle. Voit vaikka taputtaa vielä kevyesti kämmenellä mullan siementen päälle. Kastele reilusti ja MERKITSE istutuksesi jotta sitten osaat varoa kävelemästä istutusten päällä ja tiedät mihin porkkanat kasvavat ;) Merkintä kannattaa tehdä vaikka laittamalla keppi merkiksi rivin molempiin päihin.Jos kesä on kuiva, niin istutuksia kannattaa tietenkin kastella päivittäin koska muuten et saa satoa ollenkaan. Kostealle paikalle voi kylvää koholla oleviin penkkeihinkin, mutta jos paikka ja kesä on kuiva niin aavistuksen pienemmällä vaivalla pääsee (ja paremmin saa satoa) kun ei nosta istutuksia muuta maata korkeammalle mistä tietysti seuraa se, että kannattaa merkitä huolella kävelypolut ja kylvökset ennen kuin ne itävät ;) Ja sitten tietysti pääsee kitkemään pitkin kesää, eli rikkaruohot nypitään pois ja harataan käytävät ja harvennetaan taimet...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat