Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Ostimme pian 5-vuotiaalle pojalle uuden peiton, 120x160 -kokoisen Lapponia junior -peiton. Viime yönä kokeiltiin ekan kerran, ja 3 tunnin unien jälkeen peitto piti ottaa pois. Poika hikoili litimäriksi kaksi yöpuvun paitaa! Loppuyön nukkui vanhalla (liian pienelllä) peitolla pikkuhoususillaan. Pojan huone on yleensä aika viileä, kun makkari on ulkoseinän vieressä (meidän rivari on päätyasunto), joten liian lämpimästä huoneesta ei voi olla kysymys.Soitin valmistajalle ja ihmettelin, että miten peitto voi olla niin hiostava. Eivät voi kuulemma tuotetta vaihtaa, kun ei siinä ole mitään vikaa. Esitin sitten toiveen, että myös lapsille olisi peitoista light-versioita, kuten aikuisille on.Poika nukkui oman kokoista peittoa etsittäessä aikuisten cool-merkillä varustetulla peitolla muutaman yön ja nukkui hyvin. Täytettä tässä peitossa oli 600 g, ja tuossa Lapponia juniorissa sitä täytettä on 380 g. Ei siis suhteessa mitenkään huimaa eroa, ja Finlaysonin hengittäväksi mainostetussa cirrus-lastenpeitossa täytettä on jopa 450 g. Täytteen määrä ei siis näyttäisi kertovan hiostavuudesta koko totuutta.Voisiko lakanalla olla merkitystä? Pojalla oli myös uudet, kerran pestyt puuvillalakanat peiton ja tyynyn suojana. Lakana oli aika koppuran tuntuista puuvillaa, Stockmannin omaa casa-mallistoa.Nyt harmittaa, kun uuteen peittoon ja lakanoihin on käytetty pitkä penni (sentti), ja mitään ei saada takaisin! Vaikka tuote selvästikin on huono.Olisiko jollain kokemusta hengittävästä lasten peitosta? Poika on kyllä lämminverinen, mutta ei mitään kohtuuttoman kuumaverinen (eli kyllä talvella kulkee villapuku haalarin alla jos paljon pakkasta). Ja yöllä ei ollut liikkunut juuri lainkaan (nukkuu ovi auki ja kävin tarkistamassa, asento ei ollut muuttunut) eli ei ole mikään hikipäässä pyörijä.

Kommentit (4)

Testasin nyt eri lakanalla ja alustalla, edelleen hikoili paidan märäksi. Siispä siirrymme mekin siihen aikuisten peittoon, jolla poika ehti tyytyväisenä nukkua muutaman yön. Sekin oli muuten hemtexin ja cool-merkinnällä varustettu. Taidan yrittää myydä lasten peiton kirpparilla, ehkä jollakin on vilukissamuksu, joka tykkäisi siitä.

Se on ainut, jossa ei tule hiki! Itsellämme on cool-merkinnällä varustetut, ja tuo " kesäpeitto" on Hemtexin valikoimista, kun halusimme vieläkin kevyemmät kesäksi. Ja pienempi nukkuu pelkkä pussilakana päällään.

Ehkä tuosta kesäpeitosta saisi leikkaamalla kahtia ja ompelemalla kaksi pienempää peittoa, jos ei löydy mistään vastaavia lasten kokoisia muutoin.

Ei ole kyllä tuo peitto hyvälaatuista nähnytkään.Mieluusti en nukuttaisi liian vähissäkään vaatteissa lämpöisemmän peiton alla,kun se peitto lähtee / potkitaan pois ja saa käydä korjailemassa vähän väliä ettei palella. Paras yöasu tuntuu olevan kesällä t-paita + shortsit, ja talvella pitkähihaisempi ja lahkeisempi versio.Muuten tuli vielä mieleen, millainen petari ja onko patjansuojusta käytössä? Meillä tuntuu olevan huono petarikin, sekin voi lisätä hikoilemista, vaikka peitossa ei olisikan vikaa. Tarkistapa se lapsen petari? Mekin aiomme vaihtaa paremmat, tuo nykyinen on tullut sängyn mukana jostain Askosta, siihen pakettiin kuuluvana, vaikka Finlaysonin onkin, niin aika huonolta ja hiostavalta sekin vaikuttaa. Ihan erilaista nimittäin nukkua perhepedissämme paremmalla petarilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä tyttö hikoilee kovasti ensimmäisten 2h aikana illalla nukahtamisesta. Samoin käy usein päiväunilla, vaikka silloin ei mitään peittoa olisikaan päällä.

Menee nukkumaan klo 20 ja käy potalla klo 22 aikoihin. Silloin on usein ihan märkä hiestä. Myöhemmin yöllä kun herää potalle, ei ole kuuma lainkaan, vaikka samalla tavalla on peiton alla kuin alkuyöstä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat