Vierailija

meidän tyttö on alkanu " harjoittelemaan kirjaimia" . miten tätä voisi tukea, siis ostaako jo kirjakaupasta jotain " eskarilaisten harjoittelukirjoja" joista voisi opetella kirjoittamaan kirjaimia vai mitä.hassua että noin pienenä jo kiinnostunut. kyselee kyllä jatkuvasti että " äiti mitä tuossa lukee" ja on paljon luettu kirjoja pienestä pitäen.

Kommentit (3)

Viime kesänä eli juuri kolme täytettyään oli jonkinlainen kiinnostuskausi myös ja silloin oppikin kirjoittamaan muutaman kirjaimen ja mm. oman nimensä. Tunnistaa myös veljen ja meidän koirien nimet ja pari muuta sanaa. Sitten kiinnostus siirtyi muihin aiheisiin, mutta nyt on alkanut leikkiä paljon äänteillä ja kertoo esimerkiksi mielellään, millä kirjaimella sanat alkavat, loppusoinnuttelee ja haluaa taas kovasti tietää, mitä missäkin lukee. Syksyllä ja talvella taas numerot ja määrät kiinnostivat kovasti. Vertaili paljon (enemmän/vähemmän, isompi/pienempi jne.) ja oppi hieman laskemisen alkeita, mutta nyt se on taas jäänyt vähemmälle.

Osaa kirjoittaa jo monia sanoja, esim perheenjäsenten nimet. Sekä haluaa, että kirjoitan mallin esim " äiti on ihana" ja kopioi sen siitä sitten piirrustukseensa :)

Meillä esikoinen (nyt 5.5) oppi kirjaimet alle 2v ja lukemaan sujuvasti alle 4v, tämä kuopus ei ole ihan yhtä kiinnostunut mutta tulee perässä kyllä. Meillä luetaan paljon ja esikoinen oppi ihan siitä. En tukenut sitä mitenkään erityisesti, toki paljon siis luin ja vastasin kaikkiin kysymyksiin kun lapsi ihmetteli sanoja ja kirjaimia. Ja nyt kuopuksen kanssa sama juttu, vastailen lapsen oman kiinnostuksen mukaan. Meillä molemmat tykkää tehdä erilaisia tehtäväkirjoja, joissa myös sanatehtäviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

paitsi että meidän tyttö ei ole vielä kolmea, vaan alkoi kiinnostua kirjaimista 2v8kk iässä. Kirjoittelee magneettikirjaimilla sekä tietokoneella muistio-ohjelmaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat