Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Osaisiko joku kertoa mistä voi johtua vereslimainen uloste 4kk vauvalla? Vauvan uloste muutenkin ollut vihreää pidemmän aikaa, ilmavaivoja?, mutta tänään limaista ja " verikönttejä" , uloste myös normaalia löysempää!

Muuten vauva hyväntuulinen, eikä vaikuta, että vatsaan koskisi! Täysimetyksellä mennään ja oma ruokavalio pysynyt samana kokoa ajan!Anteeksi kakka-aihe, mutta hieman huolestuin...

Kommentit (3)

Pojalla tuli kirkkaan punaisia veriviiruja kakan mukana ja kakka oli silloin pääosin vihreää ja limaista.Neuvolassa otin asian puheeksi ja otettiin ulostenäyte ja viljely. Ulostenäytteessä näytti että on verta, mutta ulosteviljelytestissä kaikki ok (pois sulkien salmonellan ym. muut bakteerit). Otettiin myös verikoe ja crp. Tulehdusarvot oli 10, eli ihan siinä rajalla, että olis koholla.Käytiin vielä sairaalassakin tutkimuksissa ja diagnoosi oli imeväisen broktokoliitti (tai jotain sinnepäin) eli suomennettuna paksusuolen loppupään tulehdus. Jos ei muita oireita ole ja lapsi on hyväntuulinen, syö normalisti jne., niin on ohimenevää, sanoi lääkäri meille. Hemoglobiinia pitää seurata 2kk:n välein neuvolassa, ja jos se alkaa laskemaan ja näyttäytyy uudestaan verta, niin jatkotutkimuksiin.Meillä kans poika oli ihan normaali, ei itkeskelly, ei ollut kakka kovalla ja kaikki muutenkin ok. Tulehdus on mennyt ohi, sillä ei ole ollut enää näkyvää verta kakassa ja värikin muuttunut ihan normaalin sinapin väriseksi. :)Seuraa tuleeko uudestaan ja ota yhteyttä neuvolaan! Laittavat testeihin lapsesi.

Ei verisen kakan kanssa jäädä odottelemaan ja seurailemaan tai odottelemaan neuvolaan pääsyä! Tai kysellä täältä mitähän tämä olisi! Heti lääkäriin! Joillekin allerginen reaktio tekee ensin muita vauvoja ja lopulta veristä ulostetta, mutta lastenlääkäri on nyt se ainoa oikea paikka ja heti eikä huomenna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat