Seuraa 

Sorry, että tunkeudun tänne isien palstalle. Onko kokemusta istuinten sijoittelusta avensiksen takapenkille? Pitäis saada mahtuun kaksi hts:n turvavyöistuinta ja britaxin kaukalo tai gragon autobaby jalustalla.Ellei kyseisistä istuimista ole kokemusta, kertoisitko minkämerkkiset vyöistuimet 2kpl sopivat kaukalon kanssa takapenkille. Tietenkin myös äidit saa vastata.T. Mama

Kommentit (2)

Me mietimme Avensiksen ostamista kun on kolmas tulossa, mutta mittasimme liikkeesä takapenkin, ja se oli yhtä leveä kuin Carina II:ssa vm -90 (nykyinen autoni). Ja nyt istuinten väliin jää alle 30 cm tilaa... Tietenkin parhaiten asian saa selville sovittamalla, mutta tuomitsimme Avensiksen liian pieneksi.Turvavyöistuinten kanssa hankalaa on vielä se, että käden pitäisi joka kerta mahtua istuinten väliin laittamaan sen vyö kiinni. Eli liian tiiviisti pakatut istuimet ovat käytännössä hankalat.Saab 9-5 oli koeajossa, ja sinne kokeilimme istuimiakin. Nyt on esikoisella turvavyöistuin (Recaro Young Sport) ja kakkosella Britax Freeway, kaukalo on Graco Autobaby. Istuimet saa mahtumaan niin että Freeway laitetaan keskelle, jolloin istuimen ja takapenkin selkänojan väliin jää n. 15 cm rako (lapsen jalkatila siis), josta pystyy laittamaan turvavyöistuimen vyön kiinni. Jos Autobaby olisi keskellä, ei väliin mahtuisi kättä. Joku toinen kaukalo olisi tietysti kapeampi, mutta keskipaikalle on varmaankin aika hankala kiinnittää aina vöitä.Eli jos 9-5:n ostamme, turvaistuin tulee keskelle ja kaukalo ja turvavyöistuin reunoille. Ja kakkonen ehtii täyttämään kolme kun vauva siirtyy istuimeen, joten kahta selkä menosuuntaan -istuinta ei tällä kertaa onneksi tarvita.Aika hankalaa on löytää auto johon kolme istuinta mahtuu suosiolla, etenkin kun miehelle ei kelpaa ranskalaiset eikä Mondeo (jälkimmäisiä ovatkin kaikki haukkuneet kun on kyselty), ja minä en Volvoa huoli. Saab on nyt vahvoilla, ja Chevy Trans Sportiakin olemme sillä silmällä katselleet, vaikkei ihan niin monta paikkaa tarvittaisikaan. Mutta amerikkalaisen ajomukavuus vain on niin mahtava, kulutus ainoa (iso) miinus.Toivottavasti keksitte jonkin ratkaisun ilman että joudutte maksamaan itsenne kipeäksi uudesta autosta :o)

Meillä on kolmas tulossa ja käytiin jo hakemassa tarjous VW Touranista. Soviteltiin sinne nykyiset istuimet ja todettiin ko. auton riittävän. Itse jo melkein lämpenin aiheelle, mutta 28 k¿ väliraha hirvitti kun vanha nykyinen VW Golf Variant on muuten soveltuva perheellemme.Marssin lastentarvikeliikkeeseen (Vauvatalo Johanna Tampereella - voin suositella) ja ostimme uudet turvavyöistuimet. Vanhat penkit olivat Britax Kid Plus ja Britax Two-Way Elite. Niiden väliin yritimme mahduttaa Britax Rock-a-Totia. Eipä ne kolme sinne takapenkille mitenkään mahtuneet.Nuo Two-Way Elite ja Kid Plus vaihdettiin Acta Gracon Rally Sportit, ja takapenkille tuli entisiin penkkeihin nähden 18 cm lisää tilaa. Tämä riittää ja mahdumme tulevaisuudssa tällä konfiguraatiolle koko viisihenkinen porukka Golfiin, joka taitaa kuitenkin olla kertaluokkaa pienempi autoi kuin esim. Avensis.Sen verran tein lisätöitä, että leikkasin vaahtomuovista takapenkin istuinosaan ja selkänojaan syvennyksiin tasoituspalat. Nyt takapenkin istuin ja selkänoja ovat käytännössä tasaiset, jolloin reunapaikoilla olevat istuimet eivät valahda istuinmonttuihin vaan pysyvät reunoilla ovien vieressä ja jättävät siten keskelle turvakaukalon mentävän aukon. Pitäisi vielä hienosäätää tuota hommaa ja tehdä penkinpäälliset, joiden sisäpuolelle nuo vaahtomuovit olisivat integroituina. Samalla penkki tulisi suojattua jollain pyyhkäistävällä materiaalilla.Me päästiin 250 eurolla verrattuna siihen auton vaihtoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat