Vierailija

Venäjän ulkoministeriön mukaan teko oli pilkallinen ja epähumaani. Voi kun Venäjä jaksaisi hoitaa ensin oman maansa pilkalliset ja epähumaanit teot kuntoon ja istuisi sen jälkeen miettimään, miten paljon voi puuttuu muiden itsenäisten valtioiden sisäpolitiikkaan. Kun vielä muistamme miten Venäjä itse kunnioittaa omalla tontillaan olevien muiden hauta- ym muistomerkkejä.

Kommentit (11)

Viron poliisi on kiristänyt turvatoimia Tallinnassa jälleen perjantaina iltapäivällä. Poliisi on eristänyt alueen, jolta kiistelty Pronssisoturi-patsas siirrettiin pois tänä aamuna.Silminnäkijöiden mukaan Tönismäen läheisyyteen on kerääntynyt paljon venäjänkielisiä nuoria. Poliisi on estänyt pääsyn Tönismäelle ja läheisille kaduille.Aiemmin tuntematon Virossa toimiva venäläisryhmittymä on uhannut tappaa pääministeri Andrus Ansipin. Uhkaus toimitettiin sähköpostilla useisiin julkisiin laitoksiin. Ansipia syytetään viestissä siitä, että hän on julistanut sodan Venäjää ja venäläisille pyhää paikkaa vastaan.Ryhmän mukaan " verenvuodatus" voidaan välttää, jos kaivaukset Pronssisoturi-patsaalla lopetetaan

Neuvostoliiton miehitysajan julmuus (tappamiset, vainoamiset, Siperiaan karkoittamiset) ei ihan heti unohdu, joten ymmärrettävää, että halutaan eroon tuon ajan symboleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

syyn viilentää välit Viroon. Että pitäisi ihan laittaa diplomaattisuhtet jäihin. Kai nyt viro saa omassa maassaan tehdä mitä tykkää.Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että toi Putin tähtää johonkin. Ei se huvikseen ole vaientanut lehdistöä ja murhauttanut toimittajia ja haalinut muita tiedotusvälineitä hallintaansa.Toivottavasti se ei ala miehittämään naapurimaitaan vallanhimoissaan.

Pronssisoturi

27.4.2007 11:50 Iltalehti- Neuvostoaikainen Pronssisoturi-patsas on alkuperäiseltä nimeltään Tallinnan vapauttajien monumentti.- Noin kaksi metriä korkea patsas pystytettiin Tallinnan keskustaan vuonna 1947 toisessa maailmansodassa natsi-Saksaa vastaan taistelleiden neuvostosotilaiden muistoksi.- Vuonna 1964 sen eteen sytytettiin ikuinen tuli. Viron saatua takaisin itsenäisyytensä tuli sammutettiin.- Venäläisten mukaan muistomerkin alle on haudattu neuvostosotilaita.- Niin virolaiset kuin vironvenäläisetkin ovat perinteisesti osoittaneet mieltään patsaan luona toukokuussa venäläisten voitonpäivänä. Vuonna 2006 mielenosoitukset kiellettiin.- Virolaisille patsas on neuvostomiehityksen muistomerkki.- Viron parlamentti hyväksyi tammikuussa lain, jonka mukaan patsas voidaan siirtää pois keskustasta. Venäjä on arvostellut päätöstä.STT* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat