Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

monelta hoitajalta, mutta kukaan ei tiennyt. Olisi ollut mielenkiintoista hieman suhteuttaa siellä mitattuja korva-arvoja tavallisiin kainaloarvoihin. Sen tiedän, että pepusta olisi ollut puoli astetta korkeampi, mutta miten siis korva suhteessa kainaloon?

Kommentit (9)

kertaa korvasta ja otan keskiarvon. Korvamittarit puoltavat paikkaansa pelokkaiden lasten kanssa, on nopea eikä toimenpiden kestä kauan.

Olen sairaanhoitajana lastenosastolla ja meillä kyllä käytetään molempia isompien lasten kohdalla. Ollaan usein mitattu tarkastusmittauksena sekä kainalosta että korvasta ja suurinpiirtein samoihin lukemat menevät. Olisko heittoa ollut max 0,2 astetta. Vauvoilla käytetään ainoastaan perinteistä mittaria joko kainalosta tai pepusta mitattuna.Osastolla oli myös otsa/napamittari (infrapuna) ja se oli täysi susi. Ei näyttänyt kuin puolet kerroista oikein. Pahimmillaan näytti jopa 4 astetta pieleen. Ja aina vähemmän kuin piti vrt. mittari näytti 36.2 otsalta, korvamittari näytti 40.2.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile vaikka, makaa " toinen kova tyynyssä" ja mittaa mol korvista lämpö, saattaa olla asteenkin korkeampi kuin tyynyttömästä korvasta. muutenkin luotettavuus riippuu hyvin paljon mittaustekniikasta. Ehdottomasti luotettavien lukujen saamiseksi kannattaa käyttää kainaloa tai pienemmillä peppua.

Vai on korvakuumemittari noin epäluotettava. Kumma, että ollenkaan sellaista sairaalassa käyttävät. Olisi kannattanut ottaa oma kainalomittari mukaan näköjään. ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat