Vierailija

Sivut

Kommentit (32)

kiinnostus lopahtaa aina siihen, kun takapyörä jää vähän väliä sutimaan, kun meillä piha niin epätasainen. Kohta 7-v pojalla sen verran enemmän voimia,että saa fillarin eteenpäin, ei vielä ole harjoitellut ilman apupyöriä. Asfaltilla oppisi kyllä varmaan nopeammin, mutta meiltä on 20km lähimmälle asfalttitielle, joten ei ihan joka päivä päästä harjoittelemaan :-((

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ei kiinnosta pyöräily ollenkaan. Pelkää kaatumista eikä ymmärrä, miksi mokoma turha taito pitäisi oppia. Pystyy kyllä menemään apupyörien kanssa, muttei halua.

Vierailija:

Lainaus:


ja tänä keväänä innostui pyörästään. On saanut ekan pyörän 2 vuotiaana ja oppi kyllä polkeen mutta ei olis vähempää voinu kiinnostaa häntä koko homma.

Tänä kesänä meinasin ottaa apparit pois mutta ajelkoon vielä niillä jotta innostus ei lopu. (Äitikin pääsee nyt lenkille ilman että täytyy kiikuttaa poika hoitoon tai jättää lenkkeilemättä kokonaan)
koska meidän 6-vuotias saa juuri ja juuri pyörän liikkeelle apurattaiden kanssa. Lasta ei pyöräily kiinnosta sitten tippaakaan, enkä ole vielä keksinyt sitä konstia, millä saisin hänet houkuteltua harjoittelemaan. Kai sit siinä vaiheessa, kun kaverit alkaa kiusata... :(

Tuossa vaiheessa yleensä jätetään jo apupyörät pois kokonaan.

Meillä apupyörät jäi pois 4-vuotiaana.Itse opettelin pyöräilyn aikoinaan äidin pyörällä ja ikää oli 6 vuotta. Kun menin kouluun ainoastaan yhdellä koululaisella oli pienikokoinen pyörä.

Minun tyttäreni oppi ajamaan pyörällä kunnolla vasta kolmannella luokalla, koska hänellä on tasapainoaistissa häiriöitä. Mitään hälyttävää asiassa ei ole ja lapsi on vihdoin oppinut tärkeän taidon. Kaikki aikanaan! Tärkeää on, ettei aikuiset kiristä tilannetta hötkyilemällä ja tekemällä asiasta suurempaa kuin se oikeastaan onkaan.

että esim. motoriikassa tai jossain muualla on ongelmia. Näitä kannattaa kyllä lähteä selvittämään, koska samat ongelmat voivat aiheuttaa esim. oppimisvaikeuksia.Sen sijaan on täysin normaalia, että 5-vuotias ei vielä osaa pyöräillä ilman apupyöriä. Sen taidon kaikki omat lapseni (3 kpl) ovat oppineet vasta eskari-iässä.


Minä kylläkin itse pidän nuorten lasten itsekseen tien vierustoilla omakotialueella pyöräilyä jopa vaarallisena, mutta monet 5-vuotiaat sitä jo itsekseen täällä harrastavat.Tuskin lapseni on oppinut kunnolla ajamaan pyörällä, kun tokalla saa mennä pyörällä kouluun.Muuten: kyllähän sitä kävellenkin pääsee ja autolla ja bussilla.


On onneksi vähän sallivampi kuin av-suositus jonka mukaan 2-vuotiaan pitää osata ajaa ilman apupyöriä ja 3-vuotiaan hyppiä luistimilla piruetteja.Vierailija:

Lainaus:


Mikä suositus?

Sinänsähän kai vaikeudet vuorottaisessa liikkeessa voivat ennakoida jonkinlaisia hahmotusongelmia tms. mutta jos syy ajamattomuuteen on esimerkiksi se, että ei ole paljon ollut mahdollisuuksia tai on arka ja pelkää kaatumista, niin siitä ei tietenkään välttämättä ole kyse.

En kyllä tunne esim yhtään eskari-ikäistä, joka ajaisi enää apupyörien kanssa, eli eiköhän suurin osa 5 vuotiaista nyt ainakin osaa ajaa apupyörillä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat