Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 


Meidän tyttö ei meinaa nukkua enää päivisin kuin ehkä 45 minuuttia! Ensin jäi aamupäiväunet pois ja ajattelin, että no ainakin iltapäivisin sitten nukkuisi pitkään..vaan ei- Nyt on menty jo jonkin aikaa niin, että kokopäivän unisaldo on se 45 minuuttia! Illalla menee yöunosille 19.30 maissa, mutta kiukku alkaa jo 18 aikaan. On siis tosi väsynyt illalla. herää yöllä kerran syömään, aamulla noustaan 7-8 maissa.Eikö tässä ole vähän liian vähän unta näin pienelle? Miten ihmeessä unta saisi lisättyä vai onko tääkin yksilöllinen juttu? Vai kenties joku vaihe?kokemuksia vastaavista lapsosista olisi mukava kuulla...Kiitti:)

Kommentit (3)

Meillä keskimmäinen on nyt vuoden ikäinen 10kk:n ikäisenä alkoi jäämään päikkärit pois aamulla sit päivällä nukku ehkä jotain puolisen tuntia ja sit yöunille mentiin 19:30-20 kiukuttelemaan alkoi jo viiden jälkeen yritin laittaa nukkumaan jo silloin mutta ei huus vaan sängyssään sit kantelin ympäri kämppää hyysteerisesti huutavaa lasta sylissä. Toi vaihe helpotti ehkä parin viikon päästä.. Jaksamisia teille..Kata, Timo 03/04, Noel 01/06 ja Janna 01/07

Meillä on myös vähä- ja huonouninen lapsi, joka on nyt jo tosin 2-vuotias ja päiväunista murehtiminen on lakannut (tai tauonnut) vasta ihan viime kuukausina. Koko viime kesä (silloin tyttö oli vähän yli 1-vuotias) meillä mentiin tuollaisilla n. 50 minuutin päiväunilla, jotka eivät todellakaan hänelle riittäneet. Yöunet olivat silloin suunnilleen klo 20-6.Mieleeni tuli pari mietettä ja kysymystä:1) Herääkö lapsesi tyytyväisenä lyhyiltä päikkäreiltään, vai itkuisena ja selkeesti vielä väsyneenä?Meillä tyttö heräsi aina itkien ja olisi selvästi tarvinnut enemmän unta. Monesti itkettiin sitten yhdessä, kun uni ei enää uudestaan tullut. : ( Meillä oli luultavasti kyse siitä, että lapsi havahtui hereille nukuttuaan yhden unisyklin verran ja ollessaan syklien välisessä kevyen unen vaiheessa. Hän ei siis päässyt sen kevyen unen vaiheen yli, vaan heräsi kesken kaiken. Jostain olen lukenut, että lapsi tarvitsisi ainakin kahden unisyklin mittaiset unet, jotta saisi edes vähän sitä tärkeää syvää unta.2) Onkohan ajoitus kohdallaan? Monilla tuntuu auttavan se, että unille mennäänkin aiempaa aikaisemmin, jolloin lapsi ei ole vielä yliväsynyt. Meilläkin unien varhaistamisesta on ollut joskus apua.3) Nukahtaisiko millään konstilla enää uudestaan? Oman tyttöni saan tällä haavaa nukahtamaan vielä uudestaan pitämällä sylissä ja laulelemalla, jos sattuu niin että herää kesken kaiken. Silloin n. 1-vuotiaana uudestaan rauhoittuminen ja nukahtaminen ei tosin yleensä

onnistunut millään.Minäkin olen tosiaan melkein koko lapsen elinajan ollut huolissani hänen unensa riittävyydestä. Tyttö ei ole oikein koskaan nukkunut suositusarvojen mukaisesti, tai korkeintaan vähimmäismääriä vaiheittain. Kausittain se on riittänyt ja lapsi on herätessään tyytyväinen ja virkeä - ja sitten on ollut tosi ongelmallisia vaiheita. Onneksi hän on kuitenkin kehittynyt ihan normaaliin tahtiin, ja on yleisesti ottaen ihan perustyytyväinen lapsi. Vähitellen olen tullut siihen tulokseen, että tyttömme on yksinkertaisesti vähä- ja herkkäuninen, aamuvirkku tapaus.Tsemppiä!

Ompunäitips. Kannattaa kysyä myös neuvolasta mielipidettä / apua tilanteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

nukkuisivat n 13-15 tuntia vuorokaudessa... eli mun laskujen mukaan ihan normaalilta kuulostaa, jos nukkuu noin pitkät yöunet. Unentarvehan on todella yksilöllinen.Meilläkin jäi toiset päikkärit pois pari viikkoa sitten ja nyt ollaan porskuteltu rytmillä jossa nukutaan päikkäreita 2 tuntia ja yöunet on klo 21-08. Joskus kyllä nukkuu autossa pienet ylimääräiset unet tai jos nukkuukin puolenpäivän aikaa vaan tunnin niin yleensä nukahtaa päivällisen jälkeen pullolle tai jos ei nukahda niin yöunille mennään tuntia aikaisemmin (todella väsyneen muksun kanssa).

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat