Vierailija

Siinäpä se kysymys olikin.

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


turvallisella pihalla voi olla jo 3-vuotias yksin ulkona, miksei vähän pienempikin. Suuressa kaupungissa ydinkeskustassa en päästäisi edes ekaluokkalaistani yksin ulos.

Riippuu mun mielestä aika monesta asiasta, kuten asuinpaikasta. Helsingin kodissa ollessamme en kyllä 6 vuotiasta vielä päästä ulos edes roskia viemään tai odottelemaan, että tulen kohta itse perästä ulos pienten kanssa.

Täällä " maalla" tuo saa jo olla kavereiden kanssa keskenään. Toki on tietyt rajat, mihin asti saavat mennä ja mitä teitä ylittää. Mutta eivät siis ole kokoaikaa näköetäisyydellä (paitsi aina jonkun tutun naapurin näköetäisyydellä ;)).

meidän lapset oli omakotitalon pihalla keskenään pieniä hetkiä jo 2 ja 3 vuotiaina...

rivitaloon muutettiin kun lapset oli 3 ja 4, mutta vasta vuoden päästä uskalsin antaa olla yksin siinä pihoilla.

vieläkään ei ole lupaa mennä kuin omaan pihaan tai yhteisille alueille, ei siis missään nimessä tielle, lapset nyt 5 ja 6.

6v käy yksinään kaverilla korttelin päässä...

Meillä 3,5-vuotias eikä tulis mieleenikään päästään yksin ulos. Alue on periaatteessa rauhallinen, eikä autoja normaalisti liikkuisi paljon, mutta kun sattuu olemaan kohdassa, jossa " huoltoajo sallittu" kävelytiellä on monien " pizzan saa hakea ajamalla autolla tästä" jne. Siis meidän talon ja pizzerian välissä on kävelytie ja pizzerian takana on parkkipaikka, mutta se on suurimmalle osalle liikaa ja ajavat kävelytietä pizzerian oven eteen. Parkissa siinä on parhaimmillaan 3-4 autoa kerrallaan. Ja on soitettu siitä, mutta eihän parkkipirkot ehdi siihen samassa ajassa kun pizza paistuu.Toinen ongelma on kävelyteitä skoottereilla huristavat teinit, jotka eivät näytä vähääkään välittävän vaan ajavat leikkipuistonkin läpi (jossa siis ei todellakaan ole lupaa kuin kävellen ja pyörällä).Niin omalla aidatulla takapihalla saa olla yksin, mutta ei pahemmin viihdy yksin. Silloinkin on takaovi auki ja kuulen/näen koko ajan.Ehkä 5-6-vuotiaana voisin harkita...

mäkin heitän joskus vajaa 2v:n yksin ulos. Hiekkalaatikko on ikkunan alla ja seuraan koko ajan. Mutta en kyllä pidemmäksi aikaa kuin noin viideksi minuutiksi kerrallaan.

On tainnut tulla isäänsä kun tykkää ulkoilusta. Oikeastaan mieluummin leikkii ulkona kuin sisällä. En ehdi/jaksa olla koko ajan mukana, joten on tuossa omalla aidatulla+portti pihalla ihan yksikseen. Katselen välillä ikkunasta ja käyn kysymässä onko kylmä ja haluaako sisälle. Osaa toki soittaa ovikelloakin jos sisälle tahtoo.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat