Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miten saisi 5-vuotiaan olemaan ulkona ilman korville menevää hattua? Tytöllämme oli 4-vuotiaaksi asti jatkuvia korvatulehduksia, ja korvat olivat silloin usein tulehdusten välilläkin arat viimalle, vedelle ym. Nyt korvat ovat olleet jo vuoden täysin terveet, mutta ilmeisesti vanhasta muistista/tottumuksesta tyttö haluaa AINA päähänsä hatun tai lakin, joka menee kunnolla korville. Tällaisilla säillä asia ei ole mikään ongelma, mutta jo tänä keväänä on ollut tosi lämpöisiä päiviä, jolloin tyttö sitten on ollut aivan hikipäinen ulkona leikittyään. Noin isolle on todella vaikea saada ohuita " korvaläpällisiä" kesähattujakaan, ja lippikset ym eivät siis kerta kaikkiaan kelpaa. Tyttö alkaa surkeana itkeä ja pidellä korviaan, jos ei saa niitä peittoon. Korvat on tutkittu varmuuden vuoksi ihan pari viikkoa sitten, eikä niissä ole vikaa. Muuten on ihan reipas ja tavallinen neiti.

Onko vinkkejä, miten " hatuttomuuteen" voisi totutella?

Kommentit (20)

Ymmärrän hyvin, että traumaattiset kokemukset korvatulehduksista ovat vaikuttaneet tyttöön noin. Hän on muuten ihan tavallinen 5-vuotias - ei vain oman perheen vaan myös päiväkodin opejen, tuttavien, muskarin ohjaajan, neuvolan terveydenhoitajan ym. mielestä.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kun lierihattu ei mene tarpeeksi korville.

Pienempänä tytöllä oli sellaisia ohuita kesähattuja/lierihattuja, joissa oli myös " korvaläpät" (ja leuan alle solmittava nauha). Nyt en ole löytänyt sellaisia mistään (paitsi vauvoille).Vierailija:

Lainaus:


Ymmärrän hyvin, että traumaattiset kokemukset korvatulehduksista ovat vaikuttaneet tyttöön noin. Hän on muuten ihan tavallinen 5-vuotias - ei vain oman perheen vaan myös päiväkodin opejen, tuttavien, muskarin ohjaajan, neuvolan terveydenhoitajan ym. mielestä.

Ap
Toinen mahis on puuvillalangasta virkattu pipo, joka tulee korvien päälle. On niin helppoa tehdä pilkkaa asiasta, jos on itsellä ns tavis korvat. Eilen katsoin kun 3 hyvin puettua miestä pilkkas sanallisesti ja matkien parikymppisen cp vammaisen kävelyä,ihan kuin se tahallaan haluais kävellä erilailla. On meitä moneksi. Kaikkea parasta teidän 5-vuotiaalle, toivoo toisen 5-vuotiaan äiti.

Verskatakki tai collegetakki, jos on lämmin. Jos on kuuma, osta tytölle sellainen hihaton trendikäs collegeliivi jossa on huppu. Tyylikästä, ja peittää korvat =)

Laittaisin lierihatun tai muun kesähatun alle tai päälle ohuen (sifonkisen tms.) huivin. Ei kolmiohuivia vaan sellaisen suorakaiteen muotoisen. Laittaisin sen päälaen ja korvien yli ja solmisin leuan alta (vähän huonosti selitetty, mutta ehkä ymmärrät, mitä tarkoitan?).

Lisäksi alkaisin lahjoa tyttöä olemaan pieniä aikoja ilman hattua. Antaisin esim. pienen rahan tai tarroja tai lupaisin tehdä tytön kanssa jotain pientä kivaa, jos hän kävelee ilman hattua päiväkotiin, kauppaan tms. (hyvällä ilmalla, ei tuulisäällä tms.). Ehkä hän sitten pikku hiljaa huomaisi, ettei se olekaan niin kamalaa.

En yleensä harrasta lahjontaa, mutta tässä se voisi minusta olla ihan ok.

Meidän esikoinen ei meinannut millään suostua laittaan sukkahousuja syksyn tullen. En viitsinyt tapella, olis menny hoitoon itkettyneenä. Annoin palan suklaata, kn suostui laittamaan sukkahousut. Päivän aikana tottui niihin ja seuraavana päivänä suostuikin laittamaan sukkahousut mukisematta.Tai sitten vain annat lapsesi olla lakki päässä. Ehkä hän jossain vaiheessa huomaa itsekin, että parinkymmenen asteen lämmössä se ei ole kaikista mukavin. ???

Vierailija:

Lainaus:


Tyttö alkaa surkeana itkeä ja pidellä korviaan, jos ei saa niitä peittoon. Korvat on tutkittu varmuuden vuoksi ihan pari viikkoa sitten, eikä niissä ole vikaa.
komplikaatioita ja jopa paha hoitovirhe yhdellä kerralla.

En nyt sen tarkemmin jaksa selostaa, mutta voin vakuuttaa, että ihan normaali lapsi on kyseessä.

Ap

Ompelutaitoisia ystäviä ei valitettavasti oikein ole.

Lahjontaakin voisi kokeilla.

Eiköhän tämä ajan kanssa ohi mene muutenkin, en ole huolissani, mutta ei ole kovin kiva tytölle itselleenkään olla koko ajan hiki päässä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat