Vierailija

Siis ihan melkein 3-3½ vuotias? Tuleeko ihan mistä saa selvää vai sotkua.

Kommentit (11)

piirtää auringon ja pilven. Samoin pään, jossa selvästi silmät, nenä ja suu omilla paikoillaan. Jalat ja kädet lähtee päästä. Niin ja hiukset piirtää myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pääjalkaisia, auringon, koiran (tai jonkun muun eläimen), ruohikon, kukan, auton.... Vähän kai jo kaikkea, mitä tulee mieleen.Ja kun laitoitte kirjoittamisesta myös, niin tunnistaa melkein kaikki kirjaimet ja osaa ne "piirtää", samoin numerot. Kirjoittaa äiti, isi, mummo, ukki.... Ja sisaren, sekä monia tuttujen nimiä. Tunnistaa äänteet, kun luettelee ja osaa sanoa, mihin kirjaimeen joku sana loppuu. Ihan kivasti siis. :)

3v2kk piirsi juuri äsken kaksi päätä, joihin viivakorvat, isot pyöreät silmät, viivasuut, viivavartalot ja tikkukäsiä. Eilen piirsi pelkkää suttua :). Äkkiä ne voi muuttua :).

Tosin olen kerran nähnyt piirtävän laatikon, siihen 4 ympyrää pyöriksi, eli auton. Mutta sitten piirsi ikkunat ja katon ja väritti koko homman, joten lopputulos oli se suttu :D.

ei piirrä kun ympyröitä ja viivoja. Muutaman omenan lehtineen ja värityksineen piirtänyt ja oman nimensä ekan kirjaimen. Sanoo itse vain ettei tarvitse osata kun on niin pieni vielä. Piirtäminen ei kiinnosta laisinkaan. Siskonsa oli 3-vuotiaana asia erikseen, piirsi jo vaikka mitä ja osasi kirjoittaa nimensä ja tunnisti suurimman osan kirjaimista...

no ei paljon osannut. nyt kun oni ikää 3v9kk on alkanut selkeästi kehittyä: tulee esim. kasvot, joissa silmät, nenä, suu ja vartalo, jossa kädet ja jalat. myös aurinko onnistuu ja aika tunnistettava traktorikin ; ) kyseessä siis poika.täytyy myöntää, että piirtämistä ei ole hirveästi harrastettu eikä harjoiteltu, mutta nyt poika on tosiaan asiasta innostunut.

Piirtää ihmisiä ja eläimiä, aurinkoa, ruohoa, kukkia ja sadetta. Ihmiset ovat edelleen pääjalkaisia eli kasvoissa on silmät, nenä, suu ja korvat ja sitten päästä lähtee kädet (viisi sormea kummassakin) ja jalat. Hiukset osaa piirtää, suorat tai kiharat kohteen mukaan. Eläimistäkin on jo ruvennut hahmottamaan, mitä esittävät (kilpikonna on jostain syystä suosikki).Nyt on uutena sellainen ruudukoiden piirtely. Piirtää ympyrän ja sitten vetää sen täyteen vaakaviivoja ja sitten pystyviivoja. En oikein tiedä, mikä juttu tämä on. Kuulemma ovat kaloja. Oppi juuri vähän aikaa sitten myös tuon kukan piirtämisen eli piirtää sellaisen kukan näköisen, siihen keskustan, varren ja lehdet. Eivät nämä tietysti mitään hienoja ole mutta tunnistettavissa kuitenkin:)Meillä piirretään joka päivä. Usein lapsi pyytää, että opeta miten piirretään esim. auto. Sitten isä (yleensä isä piirustuskaverina kun on hyvä piirtäjä) näyttää vaihe vaiheelta ja lapsi jäljittelee. Seuraavalla kerralla sitten saattaakin jo osata piirtää itse.Kaikki kirjaimet paria lukuunottamatta osaa myös piirtää. En kutsu tätä kirjoittamiseksi, koska lapsi haluaa, että sanoista sanellaan hänelle kirjaimet yksi kerrallaan ja ne hän sitten raapustaa paperiin. Ei siis vielä hahmota itse sanoja mutta muistaa, miltä mikäkin kirjain näyttää. Jos ei muista, pitää tehdä malli ja sitten yrittää itse.Meillä on nyt selkeästi kova oppimisvaihe käynnissä. Ennen kuin täytti kolme, lapsi oli niin kriittinen tekemistensä suhteen, ettei halunnut piirtää, koska ei "osaa". Nyt sitten onneksi taas innoissaan tekee.

piirsi pääjalkaisen! Piirroksessa oli äiti, jolla pää, päässä kaksi hiusta pystyssä, päästä lähti myös kädet ja jalat. Lisäksi löytyi silmät, suu ja nenä. =O Esikoinen piirsi ekan ihmisen, tosin sitten ihan oikeannäköisen, vasta täytettyään 4 vuotta. On poika.

Ei ole näkynyt pääjalkaisiakaan. Jos pyydän piirtämään vaikka meidän perheen niin se tekee isoimman sotkun ja nimeää sen isäksi, keskikokoisen sotkun äidiksi, pienen itsekseen ja ihan pienimmän vauvaksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat