Seuraa 

tyttäreni 6 viikkoa vanha, on täysimetyksellä.Iho on tosi huono kasvoissa ja kaualn alueella.Ensin luulin niiten olevan hormooninäppyläitä mutta nyt näyttää siltä että on atopiaa tai vastaavaa.Iso tosi punainen, hilseilevä mutta ei näytä vauvaa häiritsevän. Korvien kohdista jopa vuotaa verta :(Miten voisin itse vältää ruuissa mikä voi vaikuttaa maidon kautta hänen ihoon? tai mistä löytäisin tietoa. Esikoisella ei moista vaivaa,itsellä atopia ja ruoka aine allergiota jotka kaikki katosivat ensinmäisen raskauden myötä.Kiitos jos joku osaa auttaa.

Heta

Kommentit (4)


Noista rasvoista vielä että kannattaa kokeilla useampia rasvoja. Kaikki eivät sovi kaikille vaan kannattaa etsiä lapselle pari hyvin sopivaa ja vaihdella muutaman viikon välein käytettävää rasvaa niin teho säilyy paremmin.Rasva kannattaa lisätä puhtaalle iholle siis niin että vanhat rasvat on pesty ensin varovaisesti pois. Meillä on rasvailtu aamuisin ja iltaisin.MiTeSa

Kävin vauvan kanssa 3kk ikäisenä allergialääkärillä samanlaisen ongelman takia, kun neuvolassa ei oikein annettu mitään ohjeita. Jos iho on atooppinen se pitää rasvata aamuin illoin perusvoiteella, mm essex plus on hyvä. Lääkäri teki pricktestin jossa ilmeni kananmuna allergia. Ensin pitää 2 viikkoa olla ilman kananmunaa ja maitoa. Jos se ei auta, pitää jättää kotimaiset viljat pois (vehnä tavallisin).

Meidän vauvan atooppinen iho pahenee jos syön kananmunaa, kalaa, suklaata, sitrushedelmiä... Kaikkea ei kuitenkaan turhaan saa välttää, vain jos iho oireilee tai on vatsavaivoja niin pahasti että siedätyshoito ei onnistu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Edellisessä vastauksessa saitkin jo vinkkiä mitkä tavallisimmat ruoka-aineet aiheuttavat ongelmia. Lisäyksenä vielä että kannattaisi aloittaa heti ruokapäiväkirjan ja oirepäiväkirjan pito. Eli kirjaat kaikki omat ja lapsen syömiset (d-vitamiini, maitohappobakteerit ym. niillekkin voi olla allerginen) ylös ja mahdolliset oireet (ihottuma pahentunut, parantunut, ennallaan jne). Pidemmällä ajalla näitä vertailemalla voit ehkä löytää syyllisiä.Meillä molemmilla lapsilla on ruoka-aineallergioita mutta ne oireilevat suolistolla. Sen sijaan kosketusallergiat aiheuttavat meillä ihottumaa. Esimerkiksi nikkeli lapsen vaatteissa aiheutti vauvana kasvoihin ihottumaa. Samoin muovitettu frotee sängyssä lakanan alla. Ja äidin käyttämät meikit, dödöt ym. kemikaalit.Vaatteiksi kannattanee valita ihoa vasten 100% puuvillaa. Itse pesin ihottumasta kärsivän vauvan vaatteet aina 60 asteessa ja lisäksi käytin erillistä huuhtelua ja silitin sisäpuolelta ihoa vasten tulevat vaatteet. Pesuaineena mahdollisimman mieto ja hajusteeton aine ja sitä käytin paljon suositeltua vähemmän.Tsemppiä selvittelyyn !t. Kahden allergikon äiti

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat