Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Miten hiivatulehdus diagnosoidaan gynekologilla?

Muutoinkun ultralla ja et nähdään onko valkovuotoa tms.

Mutta jos ei olla varmoja, onko hiiva vai jokin muu tulehdus, miten otetaanko näytteitä ja paljon ne suunnilleen mahtais maksaa?Kiitos jo etukäteen, jos joku vaivautuu vastaamaan! :)

Kommentit (3)

Hiivatulehdus todetaan viljelynäytteellä. Eli niillä pumpulipuikoilla otetaan näyte ja siitä sitten sanotaan. Tosin gynet ovat yleensä niin tarkkasilmäisiä, että tunnistavat sen ihan omin silminkin, sen verran yleinen vaiva se valitettavasti on..- Paaru ilman minkäänlaista lääketieteellistä tutkintoa :)

Hiiva diagnosoidaan oikeaoppisesti viljelyllä, tosin jotkut paikat käyttävät vieläkin virheellisesti erästä elatusainetta joka oikeasti ont tarkoitettu vain trichomonaksen tutkimiseen. Jos on hiiivalle oikein tyypilliset oireet, voi lääkityksen aloittaa myös ilman gynellä käyntiä, jos ei ole siis ensimmäinen hiivatulehdus. Tosin aina hiivatulehdus ei ole tyypillinen, jolloin parempi ottaa viljelyt, josta selviää myös muut tulehdukset. Myös tk:ssa voidaan ottaa hiivanäytteet, kunhan vaan saa lähetteen omalta lääkäriltä.

Mutta periaatteessa hiivan luotettavan diagnoosin saa vain viljelyllä tai bakteerivärjäyksellä (en tiedä tehdäänkö yksityisilllä, sairaaloissa kyllä)Auttoikohan yhtään?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat