Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Oma asunto tulee toki halvemmaksi, jos ei tarvitse lainaa ottaa, mutta jos oma vuokra on kohtuullisen pieni niin voi saada helpommin rahaa säästöön sillä tavalla.Omistusasuminen ei ole AINA edullisin ratkaisu. Toki yleisesti ottaen näin on.

Kommentit (21)

Vierailija:

Lainaus:


Vuokralla ollessa maksat toisen asuntoa. Omassa asunnossa maksat... niin, no omaasi. Pienikin vuokra on rahaa jonkun toisen pussiin.
Samahan se on, maksaako pankilla vai vuokranantajalle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Usein ihmiset kuitenkin hankkivat isomman omistusasunnon kuin vuokraisivat. Siitä saattaa tulla kannattavuuteen eroja.Omalle 5 hlön perheelle tälläisen rivarin vuokraaminen tietäisi edullisimmillaankin 1000e/kk vuokraa. Pitää aikamoinen laina olla, että kuukausittain maksaisi tuon verran korkoja!

Joo, korot ei mene lainanlyhennykseen vaan 70-72% koroista menee kyllä ihan pankille (ja loput verovähennyksiin, jos on kyseessä siis oma vakituinen asunto) ja lisäksi yhtiönvastike tai vastaava kuluu muutenkin asumiskuluihin, joten on niitä hukkaan heitettyjä euroja omistusasumisessakin ja lisäksi tosiaan pääoma on sidottu kiinni asuntoon, joten jos jotain rahaa on, niin sitä ei voi muualle sijoittaa.

itselle mieleinen, tarkoituksenmukainen, sijaitsee hyvällä paikalla, josta on hyvät liikenneyhteydet, kodikas, jne. Miksi aina mitataan asumista RAHAN kannalta?

Kyllä minä asun paljon mieluummin pääkaupungissa vuokralla meren rannalla aravatalossa hyvien liikenneyhteyksien varrella isossa perheasunnossa kuin kituuttaisin halvalla jossain huitsin kuusessa...

niin se pointti on, että saako sitä rahaa sitten oikeesti säästöön ja että niille ei tule muuta käyttöä kuin asuntoon säästäminen.

Ja sitten, onko ideaa asua vuosikymmeniä ahtaasti vuokralla ja säästää asuntoa varten. Ei se raha aina ratkaise vaan mukavuus ja ennen kaikkea elämänlaatu..

Tämä keskustelu on niin irroitettu kokonaisuudesta, että ei pysty kyllä näkemään metsää puilta.Totuus on, että asuntoa ei kannattaisi taantumien aikana välttämättä omistaa. Nousukausina se kannattaa, jos taas realisoi sitten ja menee vuokralle, kun laskukausi tulee.Mutta näin vain yksinkertaistettuna.Ja vaikka asunto olisi velaton, niin ei se välttä ole sen kannattavampaa asua omassa kuin mitä vuokralla - jos ne rahat eivät olisi asunnossa sijoitettuna, niin ne voisivat olla sijoitettuna jossain muualla, jossa tuottaisivat enemmän kuin asunnossa ollessaan.Vaikeita on nämä kuviot ja kokonaisuuksien hahmottaminen vielä vaikeampaa. Niin kauan kuin vuosivuokra on alle 5% vastaavan asunnon hinnasta, niin se on taloudellisesti kannattavaa.

Jos sinulla on esim. 1500e/kk (voi tietysti olla jokin muukin summa) asumiseen ja laitat vuokran jälkeen loput asumiseen tarkoitetut rahat tilille kasvamaan korkoa (esim. määräaikaisilla korko n. 4%), sinulla on enemmän omaisuutta 10 vuoden päästä kuin olisi lainaa maksellessa. Tämä siis jos vuokra on suhteellisen pieni ja oletetaan, että asunnon arvo ei kasva useita kymmeniä tuhansia.

Riippuu vuokran suuruudesta ja siitä tuhlaako loput asumiseen tarkoitetut rahat vai säästääkö ne.Siinä vaiheessa, kun asunto on oma, säästää tietenkin asumiskustannuksissa. Pieni vuokra voi taata sen, että sen asunnon pystyy ostamaan ilman lainaa ja rahaa jää ylikin.

Aina riittää näitä viisastelijoita. Mulla on työsuhdekämppä, huippupaikalta kaunis, remontoitu ja tilava asunto. Tälläistä en voisi ikinä edes ostaa, arvo n. 500 000 euroa. Jos haluaisin ostaa asunnon edes samasta kaupungista, niin pitäisi pistää asumiskuluihin puolet lisää ja muuttaa jonenkin lähiöön. Kiitos ei, aion porskuttaa tässä kunnes tulee parempi vaihtoehto eteen.

Vaan rahalle saa TUOTTOA!Eli se säästössä oleva euro ei ole 10-vuoden kuluttua edellen se euro, vaan jopa kaksi euroa...;)Velkarahalla ostaminen on typerää, vaikka kuinka maksaisi " asumismukavuudesta" ... Kaikkea voi tapahtua, ja sitä enemmän voi hävitä, mitä enemmän on lainaa.Esimerkki; jos ostaa kalliilla talon meren rannalta, niin mikään ei takaa että sen arvo nousee tai edes säilyy samana, se voi myös laskea. Esimerkkinä mainittakaan vaikka tuhoisa öljyvahinko tai meren pinnan nouseminen.Siinä sitä sitten istutaan kalliissa huvilassa, joska arvo OLI miljoona euroa, ja maksetaan isoa velkaa pois... :( Ja mikään ei liene ilkeämpää kun maksaa velkaa " tyhjästä" eli arvottomasta asunnosta. Sam pätee myös esim. hometaloihin ymv. jos " syyllistä" ei saada selville ja kaikki kaatuu asunnon ostajan harteille...

Tässähän olikin kyse siitä, että jos ne rahat saa säästöön niin rahaa jää enemmän käteen, sillä ne säästöt kasvavat korkoa jne.Jos et viitsi säästää niin se nyt on asia erikseen. Jos asumiseen ja lainaan varataan tietty summa kuukaudessa niin tietysti se vapautuu myös vuokraan ja säästämiseen. Kukaan nyt tuskin laittaa asumisbudjettiaan niin tiukoille, että joutuisi täysin köyhäilemään.

niin siitä maksaa KORKOA pankille...!Jos on mahdollisuus edulliseen vuokra-asuntoon (monilla paikkakunnilla on, ei tietenkään pk-seudulla) saa samalla säästöön rahaa.Ja jos rahat sijoittaa, ne poikivat koko ajan lisää tuloja (jos ei ota suuria riskejä ja hajauttaa sijoitukset). Asuntoon sijoitetut rahat taas voivat jopa menettää arvoaan (jos asunnon arvo syystä tai toisesta laskee).Kannattaa myös huomioida, että varsinkin omakotitaloissa on asumismenoja, joita moni ei edes laske asumismenoiksi!

Eli puhutaan kuinka maksetaan 800e/kk omaa pois, mutta unohdetaan autuaasti esim. kiinteistöverot, erilaiset remontit, piha töihin uppoavat rahat, ruohonleikkurit ja lumilingot, tien aurauskulut, jätemaksut, vesimaksut, jne. jne.Useinhan esim. omakotitaloja vuokrataan edullisesti, sillä homma toimii yleensä niin, että vuokralainen huolehtii kaikista kuluista (poislukien toki remontit).Ja tosiaan, jos asuu syrjemmässä, niin saa isoja asuntoja vuokrattua edullisesti, esim. tuttuni asuu pienellä paikkakunnalla, jossa hänen työpaikkansa omistaa useita asuntoja. Moni kulkee muualta töihin/asuu omassa asunnossa, joten sinkku tutullani on vuokrattuna iso rivarikolmio, jossa sauna ja kaikin puolin muutenkin hyvässä kunnossa oleva asunto. Vuokraa hän maksaa siitä 300e/kk +sähkö.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat