Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jatkuvasti saa lukea/kuulla vain sellaisista tapauksista, joissa on ollut seurauksena virtsankarkailua, hirveät kivut, hermovaurioita, repeämiä... Olisiko teillä sellaisia kokemuksia, että alapää on synnytyksen jälkeen tuntunut ihan normaalilta ja toiminutkin normaalisti? Alkaa pelottaa synnytyksen ajatteleminen kauhujuttujen takia :(

Kommentit (16)

Kivut tietysti oli helvetilliset kun toisessa ei epiduraali auttanut ja toisessa ei kivunlievitystä käytetty ollenkaan,mutta molempien jälkeen olen pystynyt heti kävelemään ja istumaan aivan normaalisti. Ei tullut mitään repeämiä eikä tikkejäkään tarvittu. Lapset ei kuitenkaan ollut mitään pikkuruisia vaan reilunkokoisia poikia molemmat.

Minä synnytin esikoiseni (3100 g) ilman pienintäkään repeämää, alapää oli seuraavana päivänä suunnilleen yhtä hellänä kuin vähän pidemmän seksisession jälkeen... : )Toinen lapsi (4400 g) syntyi imukupin avulla, tehtiin eppari. Seuraavat pari viikkoa alapää oli kyllä aika kipeä, mutta parani sitten ihan täysin. Lisäksi kätilö ompeli sen verran huolellisesti, että lopputuloksena oli, sanoisinko, erittäin miellyttävän piukat paikat. : ) Mitään karkailuoireita ei ole ollut kummankaan synnytyksen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ei olisi kovin kiinnostavaa lukea niitä juttuja, joissa synnyttäjä suunnilleen kerran yskäisi ja vauva lensi peräseinään. Ne eivät herätä keskustelua eivätkä ruoki kenenkään ylidramaattisen kohkaajan draamannälkää. Ja kuitenkin valtaosa synnytyksistä on suht helppoja ja toipuminen nopeaa ja täydellistä.

II asteen repeämiä tuli ja istuminen tiukassa pari kolme viikkoa, mutta ihan ehta värkki on nyt. Synnytys oli mahtava kokemus, kivun lievitykset meni nappiin.

Varmasti on niin, että ne joilla on jotain kremppaa, puhuvat siitä enemmän kuin ne, joilla kaikki on mennyt ok. Itselläni on kaksi synnytystä takana, enkä kärsin minkään sortin alapään vaivoista ja olennaisista muutoksissa ulkonäössä tai toiminnassa.

pois salista ja istuinkin (tosin varoen). Virtsa karkasi ehkä ekana päivänä, mutta en pitänyt sitä kovin omituisena - ei se ihme ole jos vähän tuntuma menee hetkeksi.

minulla on siitäkin kokemusta imukuppisynnytyksen yhteydessä. toinen synnytys oli normaali ja ilman repeämiä, nyt kolmas pienokainen odotettavissa...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat