Miehen tuhlaileva rahankäyttö

Vierailija

Kaipaisin kuulla niiden kokemuksia, jotka ovat saaneet perheen raha-asiat järjestykseen, en mitään haukkumaviestejä, kiitos.Eli minua rassaa mieheni rahankäyttö. Minulle ensisijaista on, että perheen menot tulevat maksettua. Palkastani maksan siis ensin osuuteni (70%) asuntolainasta ja laskut sekä lasten vaatteet yms, loppu menee melkein kokonaisuudessaan ruokaan. Jos jotain jää, laitan sen toiselle tilille säästöön jotta on jotain pahan päivän varalle.Mies maksaa osuutensa (30%) asuntolainasta, joitain laskuja (pääasiassa hänen omia juttujaan kuten lehtiä), jättää esimerkiksi yhtiövastikkeen usein maksamatta (tällä hetkellä vain tammikuuhun asti maksettu), televisiolupa on joskus puolikin vuotta myöhässä, eikä mitään koskaan mene säästöön. Kyse ei ole siitä, etteikö rahaa olisi, vaan siitä että sille on " parempiakin" käyttötarkoituksia kuin laskut ja säästäminen, kuten kahvittelu ulkona ja vakioveikkaus.Puhe ei tunnu tehoavan, mies vain väittää ettei rahaa ole. Minun laskelmani näyttävät, että rahaa olisi maksaa kaikki laskut aina pois, ja silti käyttörahaa jäisi noin 600 ¿/kk tuhlattavaksi.Tunnen itseni perheen elättäjäksi. Minulla on nyt keinot loppu, en ymmärrä miten saan tämän asian toimimaan ilman, että perhesopu on iäksi mennyttä. Neuvokaa, jos olette olleet samantyyppisessä tilanteessa, kiitos. Muut voivat olla hiljaa.

Kommentit (13)

Vierailija

minä maksan sieltä tasapuolisesti kaikki perheen laskut. mies saa välillä raivareita kun tili on liki ty6hjä mutta ompahan kaikki laskut aina maksettu ja ajallaan!

Vierailija

Meillä on yhteinen tili, jonne molempien palkat tulevat. Sieltä maksetaan ensin kaikki laskut pois ja katsotaan mitä jää jäljelle. Ei ole väliä paljonko rahaa tulee kenelle, kun kaikki on yhteistä. Miten ihmiset jaksavat miettiä kenen vuoro on ostaa lapselle toppahaalari tai kuka maksoi viimeksi bensat??? Vai onko se niin, että meillä vain menee ajatukset rahankäytöstä mieheni kanssa samalla tavalla?

Vierailija

Pitkien keskustelujen jälk ne pääty siihen ratkaisuun , että vaimolla on kaikki rahat hallussa . Antaa veljelleni rahaa tarpeiden mukaan käyttöön ja maksaa kaikki laskut . Veljeni tilikin menee yhteiselle tilille . Toisaalta aika nöyryyttävää mutta kun ei osaa hoitaa raha-asioitaan niin ei osaa !

Vierailija

Tunsin itseni kyttääjäksi kun vahdin mihin hän käyttää rahansa ja omani menivät perheen elatukseen. Oloni oli aivan hirveä, olin vihainen, katkera ja iloton.

Nyt en enää seuraile niin paljon ja myöskään nalkuta hänen rahankäytöstään, sain paremman olon itselleni ja pikkuhiljaa hänkin tuntuu tajuavan tilanteen.

Tsemppiä teille!

Vierailija

Minä maksan kaikki " juoksevat " ( sähkö , vesi, ) laskut ja ruuat . Ja melkein kaikki lasten jutut . Meillä on toimiva systeemi ja sanonta " samassa konkursissahan tässä eletään " .Se maksaa jolla rahaa on !

Vierailija

Esim tupakat ostaa vaimo ja tyyliin " ruokarahan " saa töihin mukaan . Kai se oli veljelle eka kauhea paikka , mut tajusi kai lopulta itsekkin että jos perheellä pitäs olla katto päällä ja ruokaa pöydässä - oli pakko suostua .

Sillä oli tapana elää kun viimeistä päivää kun tili tuli ja loppukuu ihmeteltiin miten tässä taas näin kävi ( osteli ties mitä turhuuksia - kun rahaa oli jne ) .

Voit sanoa miehelles ettei ole ainut laatuaan - toisilla ei vaan ole käsitystä rahankäytöstä !

Vierailija

meillä on siis omat tilit ja maksan laskuja molempien tileiltä. vuokra puoliksi auton kulut miehen tililtä omat laskumme omilta tileiltämme. sähkö ja netti vuorotellen kummankin tililtä jne. maksan laskut aina kun tilipäivä on joten mies saa sitten " tuhlata" sen mitä tililleen jää. Tosin mieskin tajuaa sen että ruokaa pitää ostaa ja osaa kyllä jättää tilille bensa ja ruokarahaa. lastenkulut maksan minä, tosin lapsilisätkin tulee mulle.lisäksi mulla on säästötili jonne siirrään säästöön rahaa silloin kun sitä jää.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Pitkien keskustelujen jälk ne pääty siihen ratkaisuun , että vaimolla on kaikki rahat hallussa . Antaa veljelleni rahaa tarpeiden mukaan käyttöön ja maksaa kaikki laskut . Veljeni tilikin menee yhteiselle tilille . Toisaalta aika nöyryyttävää mutta kun ei osaa hoitaa raha-asioitaan niin ei osaa !
Tiedän, että mies ei tykkää ajatuksesta. Suostuiko veljesi asiaan mukisematta? Millä tavalla veljesi " käyttöraha" määritellään, että paljonko saa?ap

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:

Miten ihmiset jaksavat miettiä kenen vuoro on ostaa lapselle toppahaalari tai kuka maksoi viimeksi bensat??? Vai onko se niin, että meillä vain menee ajatukset rahankäytöstä mieheni kanssa samalla tavalla?
Jos perheessä on toinen tuhlaileva rahankäyttäjä ja toinen säästäväinen, voi siksi olla parempi olla erilliset rahat, että toinen saa tuhlata omansa ja toinen säästää omansa. Jos mies tuhlaisi myös minun käyttörahani, niin siitähän vasta soppa syntyisi.Meillä nyt ei vain pelaa tämä erillisten rahojen systeemi niin kuin pitäisi. Jotain tarttis tehdä.

ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat