Seuraa 

Mietin tässä, että onko meidän 10kk 75cm pitkä tyttö aivan eri paria, kun 74cm bodyt ja paidat käyneet ihan liian pieniksi, ja käytössä nyt koko 80cm. Sen sijaan 80cm housuja ei tulisi kuuloonkaan käyttää, lahkeet roikkuisi perässä.. Luulen, että meillä ollaan pitkälti päälle vuoden ennenkuin 80cm housut saadaan käyttöön.Ei tässä kyselyssä mitään tärkeää, mutta olisipa kiva kuulla :-).

Sivut

Kommentit (21)

kun bodyt ja paidat oli kokoa 80cm. housut oli pienempiä. nyt täyttää kohta 2v ja vieläkin menee paidoista jotkut 80cm, mut housut ja muutenkin enimmäkseen 90cm (vaippojen poisjäänti saattaa vaikuttaa housukokoon...)isoveljelleen meni vielä vuoden vanhana 70cm vaatteet. ja on ollu enempi " samanparinen" :)

Meidän poika oli varmaan 9-10kk kun alettiin käyttää 80 cm bodeja, mukavampi olla kun on vähän enemmän tilaa vaatteissa, 80 cm housuja alettiin käyttää siinä 10-11kk iässä ja vieläkin poika käyttää 80 cm vaatteita (bodeja käyttää 80-86 cm), ikää nyt 2v. Poika on kohtuullisen pieni tapaus =)Mareila+Poika

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muistaakseni se oli siinä 4,5 - 5 kk iässä, kun osa bodeista oli jo 80 cm. Housuista meni vielä 68 - 74 silloin. Kestovaipat käytössä ja kaikki bodyt on käyneet läpi 1-4 lasta ennen tätä, joten on pesty ja rummutettu kylliksi. Siksi kokolapusta ei voi hirveästi enää päätellä, pitää katsoa vaatteen pituutta livenä.Poika oli 5 kk iässä 70 cm cm ja 9,2 kg. Nyt 8 kk mittoja ei vielä tiedä. Käytössä 86 - 92 cm bodyt ja 80 - 86 cm housut. Tykkään pitää reiluja vaatteita lapsilla, ei mitään ihan justeja, että saa liikkua vapaasti, mutta ei nyt kymmenen kertaa käännettyjäkään, sekin haittaa menoa.Bodyjen koot tosiaan tuppaa meillä loppumaan kesken ennen kuin siirrytään paitoihin. Vauvat ovat sen verran tanakoita, että pituutta menee leveyteenkin. 98 - 100 cm bodeja hamstraan aina kun löydän ;).

Minkä pituisia nämä teidän puolivuotiaat ja alle ovat, joilla käytössä bodyt koossa 80-86cm?On ne lapset vaan niin erikokosia eri ikäisinä :).

...ja meillä on 74cm vaatteet nyt juuri sopivia. Jotakin 80cm on myös jo ollut käytössä. Housuista menee vielä muutama 70cm ja yhdet 68cm. Ostin aiemmin kaikkia kivoja kesävaatteita 74 senttisiä, olettaen että ne on sit heinä-elokuussa hyviä. Mutta pahoin pelkään että tällä tahdilla neiti ehtii kasvaa niistäkin ulos... Bodeista ainakin. Toivottavasti kesä tulis tosi pian ;) Tytön pituus on " vain" 68,5 cm, mutta ilmeisen pitkäselkäinen tapaus kun 68-70cm bodeja ei kertakaikkiaan saa enää päälle. Merkistä riippumatta.

Ja yleensä vielä just niin päin että ylöosa on isompi. Ja toisaalta, se ei niin haittaa vaikka paita olisi vähän väljä, housuissa kaipaa ehkä enemmän sitä oikeaa kokoa.Mutta itse kysymykseen. Meillä tyttö on 2.5v ja käyttää 80cm vaatteita, nyt ostettu jotain 86cm vaatteitakin. Taitaa käytössä olla vielä muutamat 74cm housutkin.Poika 10kk käyttää 62cm vaatteita. Parit 56cm on käytössä ja nyt olen kaivanut esille jotain 68cm vaatteita mutta ne ovat kyllä isoja vielä. Tai reiluja...

vaikka pitäisi olla samoja. meillä nyt juuri (tyttö täytti eilen 10kk) vaihdettu bodyt 74cm mutta housuista saattaa mennä jotkut 62cm:kin. eli täysin eripareina mennään. pääosin pöksyt on nyt 68cm. esikko meillä veteli vuoden vanhana näissä vaatteissa mitä kakkonen nyt käyttää. meillä on kyllä koko suku " persjalkaisia" eli jalat on suhteessa lyhyet muuhun roppaan ;) taitaa kyllä olla perussuomalainen malli. 80cm on vielä siis kaapissa odottamassa neidin kasvua. niin ja kun meillä tosiaan on suurinosa vaatteista ykköseltä kakkoselle meneviä niin osa on myös kutistunut pesuissa. meidän esikko on nyt 4,5v ja sillä on t-paitoja jotka ovat 92cm kokoa. alkavat nyt kyllä jäädä pieniksi.

kokoerot vaatteissa kyllä suuret, että riippuu siis ihan valmistajasta. Meillä käytetään jo sekaisin 74cm ja 80cm. Lähinnä housut on jo sitä 80cm.. pitkät sääret kun missillä on;) ja joissain 74cm. bobyissä alkaa hihat käymään lyhyiksi mutta sitten taas 80cm on liian leveitä hoikalle tytölle..Mä olin hamstranut aika paljon 68cm ja 74cm vaatteita, kun ajattelin, että ne menee sitten pitkään.. mutta mitävielä, typyhän sai oikein varsinaisen kasvuspurtin tässä 6-7kk ja niinpä monet jäivät hetkessä pieniksi :)

käyttää tällä hetkellä 74-senttisiä vaatteita. Myös tuon kokoiset bodyt ovat vielä ihan OK. Olen tosin jo nyt hankkinut aika paljon 80-senttisiä bodyja varastoon, joten niitä myös käytämme. 74-senttiset housut ovat vielä reiluja, joten tuskin tyttö vielä pitkään aikaan 80-senttisiin vaatteisiin muuten siirtyy. Esikoiseni oli 1,5-vuotiaana 80-senttinen ja näin uskon tämän tyttösenkin olevan. Menevät nimittäin pituuden puolesta aivan samoilla käyrillä koko ajan.

No jo on pitkä poika teillä, koripalloilijan ainesta :-)! Neuvolassa välillä näkeekin nimenomaan pojissa tooo-osi pitkiä tapauksia. Ja pojilla kun jo pienenä pidempi selkä, niin eipä ihme jos bodeissakin koko alkaa olla 86cm. Loppuu teillä bodeista koot kesken ennen vauvaiän loppumista :).Mutta juu, mukavampaa olisi ollut tosiaan yleensäkin kuulla minkä kokoisena mitäkin kokoa aletaan pitää. Kun ihmettelinpä kovasti kun vanha tuttu jonka kanssa meilejä vaihdeltiin ( ei siis silloin vielä ehditty näkeä), kertoi heidän 5kk tyttärensä pitävän 86cm vaatteita. Nooh, selvipä nähdessä, että on ostettu vaatteisiin " vähän" kasvunvaraa ja hihat + lahkeet kääritty miljoonaan kertaan. Ja samaan hengenvetoon ihmetteli kuinka meidän pitkähkö 10kk pitää housuissa vielä 74cm-kokoa ;-D. Mutta kukin tyylillään, ei mahda vaan tuo liikkuminen olla heidän neidillä kovin helppoa..kohta 1 v ja 3 kk:tta. Käytetään 74 cm paitoja. 80 cm paidoista täytyy hihoja kääriä ja helma hieman pitkä. Bodeja en enää pidäkkään, kun potalla käynti työläämpää niiden kanssa, mutta 80 cm bodyt vielä aivan liian isoja. 70 cm housut ovat hyvät, 74 cm housut menevät kyllä hyvin myös, jos vyötärössä on kirimisen mahdollisuus. Jotkut housut vielä 68 cm. Pieni poika on ja hankalaa hieman löytää " isojen" poikien vaatteita, kun kaikki tahtoo olla vauvavaatteita hänen koossaan, ainakin juhlatamineissa...

esikoinen oli n 10kk kun bodyt ja puserot oli 80cm ja alaosat oli max 74cm. Poika on aina ollut eriparia ja on edelleen niin, nyt 4v 115cm ja housut 110cm ja yläosat 116-122cm.Kakkonen (poika) oli saman lainen eli isompaa koko yläosat kuin alaosat, mutta 80cm alettiin käyttää vasta 1v2kk. Molemmilla pojilla on siis pitkä selkä ja lyhyet raajat.Nyt tämä kolmonen 4kk (tyttö) on eri kaliiberia, raajat pitkät ja selkä lyhyt. Käsivarsista sopivat bodyt on todella löysät haaroista. Tyttö on vain 57cm pitkä ja just sopivat housut on 62cm.-MM- ja lapset 5v, 3v ja 4kk

4 kk neuvolassa pituutta 69.5cm (6950g). 5 kk neuvolassa ei saatu mitattua, kun itki niin kovasti ja veti itseään kasaan (7390g). Ensi viikolla on 6 kk neuvola ja veikkaa pituuden olevan jotain 75-76cm suunnilleen. Selkä on pitkä, mutta jalkoja on vasta viime aikoina kasvatellut. Siksi siis bodyissä joutuu käyttämään jopa 86cm, mutta housuista menee 74cm.Meidän pojalla on ollut niin kiire kasvattaa tuota pituutta että paino on sitten jäänyt jälkeen :) (Vähän jo huolissaankin tuosta vähäisestä painosta pituuteen nähden, mutta kun ei se syö enempää vaikka miten usein yritän tarjota.)hannahto:

Lainaus:


Minkä pituisia nämä teidän puolivuotiaat ja alle ovat, joilla käytössä bodyt koossa 80-86cm?On ne lapset vaan niin erikokosia eri ikäisinä :).
Meillä 80 bodeihin siirryttiin 4,5 kk ikäisenä, kyseessä isokroppainen poika, pienempiä bodeja ei enää tahtonut saada kiinni haaroista. Housukoko oli tuossa vaiheessa kuitenkin vielä 68 tai 74.

Olenkin nyt jo ostanut joitakin 92cm bodyjä odottamaan kaappiin. Ajattelin että täyttyy ostaa heti, jos jossakin näkee vielä isompiakin. Niitä 98cm bodyjä taitaa olla vaan tosi harvoissa paikoissa. Samoin yli 80cm vaatteet " halppiskaupoissa" on spidermania ym. isojen poikien juttua. Jotenkin hassua laittaa niitä vasta puolivuotiaalle vauvalle. No onneksi sentään joitain vauvamaisia vaatteitakin vielä löytyy.

Lastenvaatteiden koot vaihtelee huimasti, joten ei kannata tuijottaa kokolappua vaan ihan vaatteen kokoa silmämääräisesti. Esim. meillä on ollut 74 cm bodyt käytössä jo parikuisella (tosin kestovaipan kanssa). Nyt 75 cm pojalla on osa bodeista jopa 92-senttisiä. En aina jaksa pesun jälkeen noita venytellä, on saattanut kutistuakin. Joskus ihmettelen vaatteiden kokomerkintöjä. Esim. tyttärelläni (108 cm) on lähes kaikki t-paidat 120 cm kokoisia eikä ollenkaan isoja...

Meillä poika nyt 9 kk, ja on 74- ja 80-senttiset bodyt olleet käytössä jo reilun kuukuaden ajan ainakin, eli vajaa 8-kuisena alettiin ottaa käyttöön 80-senttiset 74-senttisten lisäksi. Juuri bodeissa huomaa, milloin tarvitaan seuraavaa kokoa, kun nepparit eivät tahdo ylettyä kiinni haarovälistä. Puserot menee vähän pidempään, kun vasta hihojen jäädessä lyhyiksi alkaa tarkistella mikä paidan koko olikaan... Samoin sitten myös housujen kohdalla. Nyt menee meidän pojalle hyvin vielä 74-senttiset housut, 80-senttisissä joutuu usein jopa lahkeita kääntämään, siis jos on farkut tms. Lököhousuja tietenkään ei niin tarvitse käännellä, kun resori pitää puntin kuitenkin aisoissa.'

Ja onhan valmistajissakin sitten eroja. Joskus on joku vaate, joka on tuotu esim. ulkomailta ja kokolapussa lukee jokin kuukausimäärä, niin ollut IHAN liian pieni...

Mutta kaikenkaikkiaan siis luulen, että aika monella on yhtäaikaa käytössä eri vaatteissa sekaisin 68-80-senttiset. Siitä isommat nyt on sitten jo tosissaan liian isoja.

vielä jotkut koon 74 bodytkin on liian pitkiä,joten roikkuuvat haaroissa =) ja tyttö nyt siis täyttää vuoden viikonloppuna...Housuissa 80 on myös iso. Mutta olen huomannut vaatteiden valmistajilla huomattavia kokoeroja.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat