Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Sivut

Kommentit (34)

Helsingissä kyllä kolme vuotiaat ovat kaupungilla suuremmalta osin rattaissa, jotta me mammat saamme shoppailla rauhassa ja en ole vielä yhtään alle kolme vuotiasta tavannut, joka kävelee reippaasti, keskeytyksettä, tutkimatta joka kiveä ja kantoa pitkiä matkoja.

Meille koko perheen yhteiset vkl ukoilut, reippaat, pitkät lenkit maastossa ovat tärkeitä ja jos vajaa kolme vuotiaamme silloin tällöin rattaissa on tai väsyessään menee rattaisiin ottamaan päiväunet muiden kävellessä, en näe asiaa pahana.

Harvinaisen ketteräkin hän muuten on.Ja mitä lapsiluku asiaan liittyy?? Meilläkin on neljä :)

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei ole vauva, ei, muttei kovin isokaan vielä ja tosiaan kaupungilla näin on aivan yleistä.Mutta tästähän ei ollutkaan kyse, eihän vaan.

Arvasin kun näin jo otsikon, että joku tahma-aivo väittää täällä 3-vuotiaansa kävelevän reippaasti pitkiä kävelylenkkejä.Reps ja kops sanon minä. Koskaan en tähän ikään (29) mennessä ole moista näkyä nähnyt enkä usko että tulen koskaan näkemään.T. Äiti, jonka 3-vuotias kulkee tosiaankin rattaissa LENKILLÄ. Pikkukävelyt ovat asia erikseen.

Yksikään 3-vuotias ei kävele kymmentä kilometriä reippaasti (siis niin että vauhti on reipas aikuisenkin mielestä). Tai sitten aikuisilla on huono kunto...

harva 3-v osaa niin hyvin pyöräillä, että jaksaisi ajaa sen 8-12 km tosta noin vaan. Taas on ihan eri asia, kun puhutaan alle 5km matkoista kun reilusti siitä yli.Alle 3-v nukkuu usein vielä päiväunet, mitenkä ne fillarilla hoidetaan? Isä kantaa pyörän ja äiti lapsen?

Meillä myös vähän vajaa 3-v poika, jolla on juuri nuo Ponyt.Ja tiedoksi, että poika osaa ja jaksaa kävellä HALUTESSAAN useita kilometrejä.

Aina se ei kuitenkaan suju, joten silloin lapsi saa istua rattaissa.

joskus kiipeää isin olkapäille. Ehkä rattaat olisivat paremmat, verratuna isin olkapäihin, mutta emme enää viitsi sellaisia hankkia kun ei missään kaupungeissakaan shoppailla. Iltaisin kävelemme 5-8 km lenkkejä, ja päivisin haen vanhimmat lapset koulusta ja ekarista jonne on suuntaansa 3km, eikä tuo poika ikinä valita ettei jaksaisi kävellä. Ehkä ovat sitten tottuneet, kun pienestä lähtien ovat halunneet vain kävellä.Ok, lapsia on erilaisia. Meillä tutkitaan kivet ja kannot pihassa ja pihan lähistöllä, kävelylenkeillä kävellään.

kuten myös vastaavat Emmaljungat. Meillä käytössä vähän yli 1-vuotiaalla, kolme vuotiaamme ei enää niihin mahdu. Joten kannattaa testata ensin, voi olla aika ikävää istua, jos ei mahdu kunnolla...

ihmettelen vaan miten joku oikeasti kehtaa kulettaa 3vuotiasta rattaissa. En sen kummempaa. Ja sana on kaiketi vapaa? Vai? Mutta ehkä toisaa kaupungeissa on toisin.

mutta en yhden ainutta kolmivuotiasta, joka kävelisi reippaasti 10 kilometriä. Älkää nyt edes viitsikö vääntää. Jos reipas 3v kävelee sen 3 km niin kiva on, mutta yksikään ei reippaasti kävele sitä 10 kilsaa, vain dorka voi väittää sellaista.Ja jos niitä tarvitsee sitten kannella reppuselässä tai sylissä, niin miksi ihmeessä niitä ei voi työntää rattaissa????

pitäisi kulkea? Tiedän 5v istuvan vielä rattaissa pitkät lenkit. Ei tosiaankaan kolmen vanha kävele niin vauhdilla, eikä yli kymmenmentä kilsaa... Ja kuka sanoi, että koko matka ois rattaissa oltava.Pienet näppärät perusrattaat ok.

Kaikki lapset (4kpl)ovat mukana, myös koirat. Ja niin myös 3v reippailee, eikä kökötä rattaissa. itse en ole kyllä törmännyt kaupngilla isoihin lapsiin rattaissa, mutta ehkä helsingissä sitäkin harrastetaan, niinkuin kaikkea muutakin outoa.

Meillä on muuten tyttö melkein 3,5 vuotias ja istuu edelleen ajoittain rattaissa esim kaupungilla ja minun kanssani pitkillä lenkeillä ollessa. Onneksi tyttö on hyvin pienikokoinen, vastaa ehkä 2 vuotiasta kooltaan, niin ei tarvitse sietää ihmettelevien mammojen katseita. Hei, mitä sillä on väliä jos lapsi istuu rattaissa oli sitten 1 tai vaikka 5 vuotias!! Tuskin siitä lapselle mitään traumoja tulee, enemmän näyttää teille niitä tulevan.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat