Seuraa 

Mitä kaupungin alueet on hyviä lapsiperheelle? Hinnat taitaa olla aika huimia... onko varsinaisen kaupungin ulkopuolella mitään mukavaa huokeampaa asuinaluetta? Maksaako asukas tosiaan kaikki kulut vuokrakämpästä (siis hurjat takuut ja lisäksi välittäjän kulut)??? Onko takuusumma mahdollista lainata pankista (vasta maahan tulleena) vai pitääkö se maksaa käteisellä? Ja mitkä on säännöt millä sen saa takaisin???Tässä mietitään taas kerran, huoh, että olisko uusimmassa työtarjouksessa mitään järkeä... Surffailin netissä immo-sivuilla, mutta en tunne kaupunkia yhtään ja hinnat oli tosi korkeat ihan pikkuriikkisiin asuntoihin, en tajua miten 3 henkeä voi asua 50 neliön lukaalissa...

Kommentit (4)

Asunnon etsimisessä kannattaa huomioida matkat. Jos muutatte ihan kaupungin ulkopuolelle tarvitset auton käyttöösi. Suurin osa suomalaisista asuu alueilla 19, 18, 17, 13 jotka on kivoja lapsiperheille. Alueilla on hyvät kunnalliset koulut. Käsittääkseni lapset menee aina alueidensa kouluun. Esim 10. alueella asuu paljon maahanmuuttajia joka laskee koulun tasoa. Oletteko pyytäneet apua asunnon etsimiseen firmalta? Yleensä firmat auttavat. esim alueelta 18. kesta matka keskustaan n.20min. Kannattaa käyttää aikaa asunnon etsimiseen koska asuntojen vuokrahinnat ei ole kohtuuttomia, minusta jopa edullisempia kuin suomessa. Yksityisiä vuokranantajia löytyy kurier lehdestä. Olisikohan osoite www.kurier.at ja sieltä osuus immo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuleeko sulle muita asuinalueita kaupungin ulkopuolelta mieleen (ei hurjan kalliita, mutta missä asiallista keskiluokkaista väkeä ja suht turvallista lapsille)? Sä asuit Wienissä ennen lapsia, mutta tiedätkö silti mikä se koulusysteemi siellä on? siis viedäänkö lapset aina kaupungin alueen kouluun vai saako valita? onko laatuerot koulujen välillä suuret? ja onko siellä kokopv kouluja vai pelkästään niitä, missä ohjelmaa aamupv ajan?Jäikö kulttuurista mitään erityistä mieleen? Olis kiva kuulla kokemuksistasi.Kiitos, että vastasit, ajattelin jo että eihän täällä kukaan ole sieltä suunnalta... Jos ehdit niin laita vielä viestiä tänne.Asuimme kaupungissa aikana ennen lapsia, vuosina 2001-2004. Wien on aivan ihana kaupunki, monta mukavaa muistoa sieltä! Keskustan Tuchlaubenin jädebaaria vieläkin kaiholla muistellaan :-)Suomalaisten suosiossa on varsinkin 19. Bezirk. Me asuimme 13. Bezirkissä Hietzingissä, myös kivaa aluetta. Wienin ulkopuolelta kylistä voisin mainita vaikka Maria Enzersdorfin, joka kannattaa tsekata.Takuusummasta sen verran, että kun muutatte asuntoon KUVATKAA koko asunto. Mieluiten yhdessä vuokranantajan kanssa, tai ainakin kopiot kuvista hänelle. Eli otatte valokuvat joka ikisestä naarmusta, jonka löydätte. Näin ette joudu tappelemaan siitä, mitä olette asunnolle tehneet ja millä perusteella he voisivat olla maksamatta takuuvuokraa teille takaisin.Onnea kämpän metsästykseen!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat