Vierailija

Mietityttää kannattaisiko sieltäpäin katsella omakotitaloa. Ei muuten, mutta kun se kauheamaineinen Koivukylä on ihan vieressä ja lentokenttä toisella puolella. Tietääkö kukaan millaista seutua Ilola on ja viihtyykö siellä lapsiperhe?

Sivut

Kommentit (38)

ja Koivukylässä ei ole mitään vikaa vaan sen lähettyvillä Havukoskessa (korkeita tornitaloja ja paljon pubeja niiden välissä)

Ilolassa on paljon lapsia, lentomeluun tottuu parissa viikossa. Palvelut eivät mitkään parhaat ja mm. uimahalliin matkaa reippaasti mutta pikkukauppa löytyy. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos arvostaa rauhallista asuinaluetta, niin sitä Ilola mielestäni on. Omakotitaloja ja rivitaloja paljon. Oma koulu Ilolassa on ja yksi päiväkotikin. Neuvolapalvelut siirtyvät Tikkurilaan. Bussi kulkee Ilolasta Tikkurilaan ja suora bussiyhteys on myös Helsinkiin, joten ihan huonoiksi en noita yhteyksiä sanoisi. Jos on oma auto käytössä, niin Jumboon ajaa alle 10 minuutissa ja sieltähän löytyy isot ruokakaupat jne. Omalla autolla ajaa Helsinkiinkin moottoritietä pitkin alle puolessa tunnissa. Lentomelua alueella on ja joskus koneet nousevatkin Ilolan yli. Ei ole kuitenkaan läheskään pahimmasta päästä asuinalueena jos lentomelua ajattelee, kyllä Myyrmäki ja Martinlaakso ovat monta kertaa pahempia. Ja lentomeluun tottuu kyllä. En ole edes ikinä ajatellut että Koivukylä olisi mitenkään paha paikka, ainakaan meitä sen olemassaolo ei ole koskaan haitannut.

Kaikki lapset pääsääntöisesti Ilolan asuinalueelta menevät Ilolan kouluun eikä se ole mikään suojapaikka. Työkaverini lapset ovat käyneet Ilolan koulun ja hän ainakin kehui koulua oikein hyväksi. Ja hänen lapsensa ovat täysin normaaleja. Maahanmuuttajia Ilolan alueella on jonkin verran, onhan siellä kuitenkin muutamia vuokra-asuntoja.

Ruskeasannassa asuneena kehun asuinaluetta parhaaksi. Kaupungin vuokra-asuntoja ei alueella ole, mikä selkeästi tekee alueesta rauhallisemman. Ruskeasanta on rauhallinen omakoti-rivitaloalue, jossa asukkaat saavat todellakin nauttia alueen rauhasta. Lentomelua toki kuuluu, mutta Ruskeasannan yli koneet eivät lennä. Joskus kun Hesarissa on arvioitu noita Vantaan asuinalueita tulotasojen perusteella, niin Ruskeasanta on kyllä ollut siellä listan yläpäässä eli hyvätuloisia löytyy paljon ja ehkä juuri sen mukaisesti alueella on hyvin rauhallista. Ruskeasannassakin on vaan nykyään niin kalliit asunnot ettei sieltä ollut enää varaa ostaa isompaa asuntoa perheen kasvaessa. Muuten asuisimme siellä varmaan edelleenkin.

tosiaan vapaamielinen koulu, MUTTA nykyään ihan tavallinen kiva koulu!!!!!!!!!!!!!!!! Juurikkala ei enää vaikuta täällä!!! Luokat eivät ole yhdessä!!

Mutta eikö sieltä juuri lakkauteta neuvola ja päiväkoti? Käsittääkseni neuvola siirtyy Tikkurilaan, jonne on kyllä matkaa jonkin verran.


ilolan ala-aste kun on tälläinen kokeilukoulu..perustanut Juuso Juurikkala, jonka ideologiaa siellä kaiketi edelleen noudatetaan. Koulussa ei ole siis luokkia vaan kaikki luokka-asteen ovat samassa. Jokainen oppilas tekee tehtäviä omaan tahtiinsa ja kysyy neuvoa, jos tarvitsee. Varsinaisia tunteja ei ole. Joku siis tekee yhden tehtävän päivän aikana ja leikkii loput ajasta, joku taas tekee koko kirjan läpi ja pärjää muutenkin. Kaikille tämä kokeilu ei sovi, varsinkaan mbd/adhd-tapauksille, jota siellä on paljon.Koulu on tavallaan sellaine suojapaikka kaikille huonosti pärjääville lapsille, niille, jotka eivät kykene istumaan luokassa omissa pulpeteissaan normaalin koulun tapaan.

Meidän koulumme

Ilolan koulu on perustettu elokuussa 1988. Rakennuksen ensimmäinen osa valmistui 1988 ja sen laajennusosa 1993. Ilola on 1. ¿ 4. luokkien koulu, missä opiskelee 260 oppilasta 12 perusopetusryhmässä. Koulussa toimii myös Etappiluokka.Ilolan koulun toiminta-ajatus

Ilolan koulu toiminta-ajatuksena on, että koulu on monen ihmisen työpaikka, lapsen ja aikuisen. Siellä on jokaisella oikeus tehdä työtään rauhassa ja turvallisin mielin. Kun jokainen muistaa kunnioittaa toisen ihmisen ainutlaatuisuutta ja pitää huolta yhteisestä ympäristöstä, on koulu hyvä työpaikka kaikille.Ilolan koulun opetuksen ja kasvatuksen yleisiä tavoitteita ovat· kiinnostus ja innostus oppimiseen· luomisen ilo omissa töissä· vastuun ottaminen omasta oppimisesta· sosiaaliset taidot· oppimisen taidotSosiaalisessa kasvussa on tärkeää toisten ihmisten kunnioittaminen ja omista teoista vastuun ottaminen. Opiskelussa pyritään oppimisen innon herättämiseen ja oppimisen taitojen kehittymiseen. Alaluokilla oppimisessa keskeistä on kielellisten perusvalmiuksien, lukemisen, kirjoittamisen sekä matemaattisten taitojen harjoittaminen. Hyvät, tai ainakin riittävät perustaidot, antavat oppilaille valmiudet jatkaa opintojaan.Oman luokkansa lisäksi oppilaat kuuluvat koko koulun yhteisöön. Koulun työskentelyohje laaditaan yhteistyössä opettajien, oppilaiden ja huoltajien kanssa. Kouluyhteisöön kuulumista vahvistetaan yhteisten kokoontumisten, juhlien, projektien, retkien ja urheilutapahtumien avulla. Vanhemmat voivat vaikuttaa koulun asioihin vanhempainiltojen, johtokunnan tai vanhempainyhdistyksen kautta. Vanhemmat ovat tervetulleita koulun juhliin ja muihin tilaisuuksiin.

Ilolan koulussa on kirjasto, joka antaa mahdollisuuden oppilaiden lukuharrastuksen syntymiseen ja ylläpitoon. Kirjasto on mainio apuväline oppilaiden tiedonhankintataitojen kehittämiseen. Tiedonhankintataitoja ja tietoteknisiä valmiuksia edistää myös koulun tietokoneluokka. Koulun laajat piha-alueet ja iso liikuntasali oppilaiden leikeille ja liikkumiselle

koivukylään on aika paljon kuitenkin matkaa. Ihan rauhallinen pientaloalue, ei kerrostaloja ollenkaan. Itse asun ruskeasannalla tässä 1km päässä Ilolasta ja tykkään kovasti

En laskisi sen varaan että saisi lapsen Ilolan päiväkotiin hoitoon. Kuulin että se on aivan täynnä ja sinne on jo jonossa muutama sellainen lapsi, jonka isompi sisarus on jo hoidossa päiväkodissa. Mutta onhan Ruskeasannan puolella kaksi päiväkotia, Ristipuron päiväkoti ja Mistelin päiväkoti. Matka ei ole mielestäni noihinkaan mitenkään hirveän pitkä. Bussit Helsinkiin menevät noiden molempien päiväkotien ohi. Vantaalla on kyllä huono päivähoitotilanne muutenkin emmekä itse saaneet omaa lastamme hoitoon mihinkään lähelle, vaan meille tarjottiin päivähoitopaikkaa Jokiniemestä, joka on ihan toisella puolella Tikkurilaa ja rataa eli tosi kaukana Ilolasta. Yhdellä autolla pärjää jos vain toinen vanhemmista tarvitsee autoa työmatkoihin. Jos toinen pääsee töihin bussilla, niin hyvin pärjää yhdellä autolla. Tuo julkinen bussiliikenne Hesaan on ainakin minun mielestäni todella hyvä.

Siellä on korkeampi veroäyri kuin Helsingissä ja Espoossa, mutta siitäkin huolimatta (kuulemma) lapsiperheen palvelut (päivähoito, neuvolat jne) surkeassa jamassa. Eikä joukkoliikennekään ole kovin toimiva.


Kuin eläintarhaan astuisi. Lapset hilluvat miten saatttuu, 1-6-luokkalaiset opiskelevat samassa tilassa ' omaan tahtiinsa' . Opettajina toimivat sivarit sun muut epätaitoiset. Pihalla vedetään röökiä, opettajille haistatellaan ja terkkaria huoritellaan. Koulussa on paljon maahanmuuttajia ja oppimishäiriöisiä.

Lapsiperheen kannalta kaikista mukavin ja viihtyisin alue on varmasti REKOLA ! Rekolassa ei juurikaan ole kerrostaloja, mitä muutama hassu havukosken rajoilla, julkiset kulkee kaikkialta ja koulu + päiväkoti on. Tosi rauhallista seutua on asua. Itse ollaan perheen kanssa asuttu Koivukylässä ja Korsossa, Ilolassa ja Vierumäellä, ja kyllä Rekola on ehdottomasti paras ! Koulut ja kaupat löytyy jnejne. Paras mahdollinen paikka Vantaalla ! Ja meilläkin siis tosiaan kaksi lasta, ja meillä ei valitettavasti ole lemmikkiä, mutta naapureilla on lähes jokaisella ja koirapuistokin on lähellä. Kyllä meidän Rekolalaisten kelpaa.

Kyllä varmasti kannattaa katsastaa tonttia Ilolasta.Itse olen asunut vanhan-Ilolan puolella 33v. enkä kulumallakaan lähde pois.Tämä on ollut suh ongelmaton alue.Ei juurikaan rikollisuutta, lentokoneisiin tottuu niin ettei niitä huomaakaan.Lapseni ja lapsenlapseni viihtyvät samalla alueella myös mainiosti.Ympärilläni asuu "alkuasukkaita" edelleen, eikä naapurisovussakaan ole ollut valittamista.Ei Koivukylä vaikuta mitenkään Ilolalaisten elämään.nimim. erittäin tyytyväinen asukas.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat