Vierailija

Eli onko lapsiystävällistä seutua ja onko puistoja, lapsille kerhoja yms.? Miten koulut? Edessä muutto ulkomailta takaisin Suomeen ja asuntoa tarjottu Mankkaalta. Joskus olen vain ohi/läpi kulkenut enkä nyt pääse paikan päälle aluetta katsomaan. Kiitos jos joku viittii vastata.

Kommentit (16)

aan) sekä rauhallisuus. En ole koskaan nähnyt *yhtäkään* juopunutta tms. hilluvan missään ko. alueella niiden viiden vuoden aikana, joina olen alueella asunut.Neljäntenä voisi mainita alueen varakkuus, joka liittyy tuohon viimeiseen eli rauhallisuuteen. Varakkuus luo tiettyä turvaa ja rauhallisuutta. Ja tässä Mankkaa eroaa monesta muusta muuten ihan kivasta alueesta, jotka eivät kuitenkaan ole yhtä pientalovaltaisia. Esim. Haukilahdessa, joka periaatteessa kivaa aluetta ja on varakasta, kerrostalot ovat massiivisia. Nottaniemessä taas, joka on varakasta ja pientalovaltaista, on Matinkylän ongelmat (pubit, juopuneet, jne.) liian lähellä. Tämä on ehkä se Mankkaan vahvin valtti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asuttiin aika lähellä ostaria, eli se varmaan vaikuttaa asiaan aika paljon. Kaikenlaista muutakin pientä rauhattomuutta oli; takapihoilla käveltiin, talon katoille kiiveiltiin, roskiksiin laitettiin sinne kuulumattomia juttuja, ovikelloja soiteltiin, lumipalloja heiteltiin ikkunoihin jne. Mutta taas, ehkä tuo ostarin läheisyys veti kaikki ongelmanuoret paikalle... Mutta sen takia en siellä viihtynytkään, ajattelin, että olisi tosi rauhallista aluetta ennenkuin muutettiin, " lintukoto" , mutta meidän kokemukset oli kyllä erilaiset, enkä sinne enää kyllä ikinä takaisin muuttaisi. Onhan siellä toki paljon hyviäkin puolia, lähellä Tapiolaa, Selloa, Kauniaista, Iso Omenaa..., ja upea supermarket (varmaan suomen parhaat grilliherkut ;-)), mutta silti... Tiedän kyllä, että monet siellä viihtyy tosi hyvin, ehkä meille sattui vaan huono tuuri.

ueella, mutta kyllä kaikki alueet Mankkaalla ovat kuitenkin varsin luonnonläheisiä (siis että siellä SinimäenVehkamäen seuduillakin on puita paljon jne. eli ei mitään keskelle peltoa rakennettua epäviihtyisää aluetta, kuten niin monet nykyään (Vantaalla tällaine keskelle peltoa rakennetttu alue esim. se, mikä lähellä Plantagenia ym.).Seilimäkikin, vaikka ei maastoltaan yhtä monipuolista kuin Juhannusmäki tai Taavinkylä, on vehreää ja varsin viihtyisää.Kun ajaa läpi metsäisessä maastossa kiemurtelevan Kokinkyläntien, saa käsityksen Mankkaan vehreydestä.me asumme paritalossa ko. alueella, ja viihdymme hienosti. Rauhallista ja hiljaista, samanhenkistä porukkaa tuntuu olevan.ruokakaupat, posti yms. suhtellisen lähellä. käytän omaa autoa, joten ihan tarkkaan en yhteyksistä tiedä, muuta kuin että 109 ajaa Taavinkylän halki Tapiolaan

Muuttakaa mieluummin Espoon ranta-alueille, jonnekin akselille Westend-Suvisaaristo, siihen väliin mahtuu ihan kohtuuhintaisiakin alueita jotka on tuhatkertaa kivempia kuin Mankkaa.

Tietenkin kaikilla alueilla on myös enemmän ja vähemmän kivoja alueita.Itse pidän tärkeänä hyviä julkisia liikenneyhteyksiä erityisesti lasten kanssa, että he pääsevät näppärästi ja omaehtoisesti liikkumaan harrastuksiin ja kouluun (esim. Tapiolassahan on tosi hyvät koulut). Mankkaalla ei ole kaikkein parhaat bussiyhteydet.

No, kun hintatasoa katsoo, niin on siellä ainakin edullisempaa kuin vaikka Tapiolan tai Olarin rivitalot. En siis tiedä mistä tuo varakkaiden alueen maine tulee, ehkä siitä että siellä ei ole ollenkaan kerrostaloja, toisin kuin Tapsalassa ja Olarissa? Mutta tosiaan, itse muuttaisin mieluummin Tapiolaan tai Olariin, jos rahatilanne sallisi. Mankkaalla on niihin verrattuna huonot julkiset yhteydet (riippuu sijainnista, mutta n. 45 min Kamppiin, vs 15-20 min Tapiola ja Olari), ja esim. Tapiolan palveluihin julkisilla pitempi matka kuin vaikka Olarista. Mankkaalla on aika samanlaista kuin vaikka Nöykkiössä, Latokaskessa ja Järvenperässä. Oikeasti tarvitsee autoa kaikkeen liikkumiseen. 

Radon

Kannattaa tarkistuttaa ensin asunnon / yhtiön radonarvot, jos miettii muuttoa Mankkaalle. Valesokkeli monessa talossa. Paljon vanhoja rivi= ja paritaloja, joiden rakenteista ei ole pidetty huolta. Muuten mukava alue.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat