Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jos on tarve leikata jotain niin siirretäänkö se vasta synnytyksen jälkeen tapahtuvaksi vai voiko leikata raskauden aikana?

Kommentit (10)

Mutta noista raajojen tms. " pienemmistä" (pienempi ei välttämättä ole vähemmän tärkeä) leikkauksista; varmasti niitä tehdään, jos aiheuttaa sietämätöntä vaivaa, mutta haluaisinpa se kirurgin/anestesiologin nimen, joka lähtee suosittelemaan raskaana olevan leikkausta ihan samoilla perusteilla kuin ei raskaana oleville, ts. vaiva on ollut jo vuosia, ja sitten pitäis leikata yhtäkkiä just rasksauden aikana, jos ei oireisto ole muuttunut. Ortopedisella osastolla ja leikkaussalissa työskennelleenä ei ole yhtäkään tällaista tullut vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilman leikkaustahan puhjennut umpisuoli on hengenlähdön paikka.

Eli pakkoleikkaukset hoidetaan raskauden aikana.Niin, vauva selvisi leikkauksesta hyvin, syntyi lasketunajan jälkeen terveenä.

Hätätapaukset leikataan tietysti. Ei siinä sen kummempaa ole, sikiö tietysti saa sen saman nukutuksen äidin kautta (en ainakaan ole tietoinen aineista, jotka eivät vaikuttaisi myös vauvaan). Seuranta varmaan on erilaista, vielä tarkempaa kuin normaalisti ja lääkeaineeet valitaan pienimmän pahan periaatteella.

Punnitaan edut leikkauksesta ja haitat leikkaamattomuudesta äidille, samoin leikkauksen haitat lapselle. jos on pakko, leikataan. Tokihan äidin henki on pakko pelastaa, samallahan pelastuu lapsikin, mutta polven kierukka voidaan korjata myöhemminkin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat