Seuraa 

Kysymys siis kuuluu... Mihin autoon mahtuisi takapenkille kolme istuinta, joista yksi koroke, yksi 1,5v lapsella ja sitten vielä vauvan koppa. Takakontti tilaa pitäisi olla tuplarattaille ja kaikkien viiden ihmisen matkatavaroille. Niin, ja lapsen istuin kun on ollut selkä menosuuntaan niin meidän autossa (V50)ei ole oikein etupenkille mahtunut kunnolla...Jasuliina mietteissään...

Sivut

Kommentit (22)

Meidän perheeseen syntyi kolmas lapsi ja vaihdoimme farkku auton pois... ja ostimme sportti saabin. Hyvin mahtuu vaik on vaan 2 ovea. koko kolmikko istuu takana ja itsellä on hyvin tilaa edessä. joka viikonl. reissaamme yli 100km päähän ja vaunut ja tavarat mahtuu kun vaan osaa karsia turhat pois ja järjestää hyvin. Muutekin en ymmärrä tät et ON PAKKO olla vähintään farkku jos on perheessä lapsia... mut se on vaan mun mielipide.

Mutta sen tiedän ettei kaikkiin tosiaankaan mahdu, vaikka tuossa edellinen kirjoittikin niin. Esim. meillä airbag edessä jota ei voi niin vaan kytkeä pois joten siihenhän ei voi mitään turvaistuinta alkaa laittamaan. Takapenkille ei mahdu koroke, istuin ja vauvakaukalo yhtäaikaa ainakaan meidän autoon.Itsekin ihmettelin ennen kun mulla oli lapsia, että miksi pitää heti hankkia farmariauto. No eihän se mikään pakko ole hankkia (ei ole meillä vieläkään) mutta kyllä se helpottaa sitä auton pakkaamista. Esim. vaunut, jotka usein painaa aika paljon, on paljon helpompi nostaa farkkuun kuin sovitella perusautoon. Esim. tuplarattaat ei ainakaan meidän autoon mene, korkeintaan osina.Toivottavasti saat joltakin vastauksen kysymykseesikin :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on myös kolme lasta; vauva, 3v ja 6v eli kaukalo ja kaks turvaistuinta. Meillä on nyt C5 farkku, johon kaikki muksut mahtuu takapenkille ja koska autosta voi helposti kytkeä apukuskin turvatyynyt pois päältä niin tarvittaessa/halutessa voi yhden muksun laittaa myös eteen istumaan.

C5 sedan -malli on yhtä leveä ku farkkukin, joten myös sinne mahtuu hyvin takapenkille. Tavaratila on myös iso, ollaan sedan C5:lla oltu muutama vuosi sitten reissussa ja hyvin mahtui mukaan vaunut, matkarattaat ja kaikki vaatekassit viikon reissulle.

Me ei enää muuta autoa taideta huoliakaan! :)

Olisikohan teidän katsomassanne bemarissa ollut sporttipenkit? Niissä on sellaiset hassut muotoilut ja pehmusteet. Meillä on tavalliset penkit, nahkaiset ja tukevasti saa istuimen autoon. Sen lisäksi mies, 187cm pitkä mahtuu tilavasti etupenkille istumaan! :)Kannattaa katsella myös Startti-ohjelmaa (neloselta), jos auton ostoa suunnittelee, siinä tulee hyviä esittelyjä eri merkeistä.

Meillä on neljä lasta: 11 v, 7 v, 2 v ja 2 kk. Jos koko perhe on liikkeellä, esikoinen istuu edessä keskimmäsellä penkillä. 7 v istuu takana keskellä istuinkorokkeella. 2 v on edelleen selkä menosuuntaan takana oikealla ja 2 kk on kaukalossa takana vasemmalla. Autossa on kunnollinen takapaksi, johon mahtuu tavaraa. Fr-v on ihan ehdoton valinta meidän perheelle! Pieni päältä, mutta tilava sisältä.

Ja taitaa joka automallilla olla eri koko luokan autoja, esim Volkswagen Golf/Passat, Toyota Yaris/Avensis, Audi A4/A6 jne.. Ei tarvii aina olla farmarikaan, meille tämä 500-sarjan bmw on tuttu omasta käytöstä ja siinä ei-farmarissakin olisi ollut iso tavaratila, mutta otettiin farmari kun perheessä on koirakin. Ja toisaalta kun siihen farmariin on vuosien aikana tottunut, niin ei sitä ilman enää osaisi ollakaan :)

saatu mahtumaan ford mondeoon (2003) kolmea istuinta takapenkille, cracon istuimia kaikki, muuten tuo auto on ihan huippu kun mahtuu vaunut takakonttiin pitkittäin ja puolet takakontista jää sitten tyhjäksi ja meillä siinä matkustaa koira. Mutta siis riippuu varmaan istuinten merkistä että mahtuuko vaiko ei.

Eli meillä on yks lapsi, ja hän istuu selkä menosuuntaan päin takapenkillä (HTS izi combi), jolloin apukuskinpenkin selkänoja on tosi pystyssä ja jalkatilaa suht vähän. Meille on tulossa toinen laps syksyllä, joten tämä auto menee vaihtoon, koska apukuskin turvatyynyäkään ei saa tästä vuosimallista kytkettyä pois! En suosittele!

Itse tykkäisin kyllä enemmän sporttisemmasta viisiovisesta, mutta 9-5:ttä ei saa kuin sedanina ja farkkuna. Ja sedanissa on hankala kuljettaa pitkiä tavaroita, on kätevää kun jonkun pitkän tavaran saa heitettyä takakontista sisään ja se voi ulottua pitkälle matkustamoon (silloin kun lapsia ei ole kyydissä, tietenkin). Kolmiovinen on taas aika mahdoton jos joku matkustaa selkä menosuuntaan.Meillä on Saabissa turvavyöistuin (Recaro Young Sport), selkä menosuuntaan -istuin (Britax Hi-Way) keskellä ja reunaan tulee kaukalo (Graco Autobaby). Tiivistä on, mutta ihan sovulla mahtuu. Saabissa on muuten vakiona lenkit turvaistuimen alakiinnitysvöille, ja ne ovatkin ehdottomat. Etupenkkiä voi siirrellä ilman että hihnoja täytyy säätää. Lenkkejä saa erikseen myös Biltemasta, mutta ihan jokaisen auton etupenkin kiskoihin niitä ei kai saa kiinni. Kannattaa tarkistaa tämä ominaisuus, mielestäni erittäin kätevä! Etupenkille mahtuu 190 cm mieheni hyvin istumaan vaikka turvaistuin onkin keskellä. Ostimme tuon Hi-Wayn juuri sen takia että sen voi asentaa ilman etutukea, joten ei haittaa vaikka minun ajaessani kuskin istuin on edessä ja repsikan istuin taaempana.Saabissa peräkontti on iso, mutta vaunuja tai tuplarattaita ei olla koskaan kuljetettu. Paljon käytetään kantoliinaa, ja nyt kun kakkonen on isompi, mukana on matkarattaat. Tuplia emme ole koskaan tarvinneet reissuissa mukana.Joku mainitsi että BMW 500-sarja on tilava. Mieheni olisi kovasti hinkunut Bemaria, mutta takapenkki oli liian muotoiltu (ainakin nahkapenkki). Sekä selkänojan että istuinosan reunoissa oli muhkeat pehmusteet, jotka tavallaan kavensivat takapenkkiä 30-40 cm, eikä niiden päälle oikein turvaistuin kunnolla mene.Tämä asia oli meille juuri ajankohtainen, ja paljon tuli soviteltua istuimia eri autoihin. Aika monessa autossa vastaan tuli etupenkkiläisen jalkatilat kun selkä menosuuntaan -istuin oli takana. Mm. Peugoet 406 Grand Wagon oli tässä suhteessa todella ahdas. Sitten taas Peugeot 309 SW oli hyvä, takapenkillä on kolme erillistä istuinta, joita saa erikseen siirreltyä. Etupenkillekin mahtuu istumaan.Ei muuta kuin autokauppaan testailemaan istuimia!

Emilyn:

Lainaus:


Olisikohan teidän katsomassanne bemarissa ollut sporttipenkit? Niissä on sellaiset hassut muotoilut ja pehmusteet.
No, en minä Bemaria niin olisi halunnutkaan. Miehelle en kyllä kerro että sellaisiakin penkkejä Bemareissa on, johon kolme istuinta saisi ;o) Alkaisi pian harmittaa...

Meillä oli viime syksynä sama ongelma. Varsinkin kun rahapuolikin asiassa ratkaisee ja se, mitä autoja on tarjolla.Kuljettiin autokaupoissa istuinten kanssa, sovitellen niitä autoihin. Paljon siis riippuu myös siitä onko istuimet jo valmiina. Meillä istuimet on aika isoja HTS-mallisia.Renault Scenicissä oli juuri ne liian muotoillut istuimet, eli hyvä aikuisen pepun alle, mutta ei istuimen asennukseen.Opel Zafirassa meidän perhe olis joutunu ottaan kolmannen penkkirivin käyttöön, jolloin tavaratila pienenee ja kolmannelle riville olis pitäny kulkea takaluukun kautta. Eikä etumatkustajalle hirveesti tilaa jääny, jos takana istuin selkä menosuuntaan.Ford Mondeo(-99) on ollut veljellä ja hyvin on mahtunut kolme istuinta vierekkäin. Nyt on heillä Nissan Primera-farkku (-03) ja takapenkillä kaks gracon vyöistuinta ja yks HTS-istuin.Meidän löytömme oli Peugeot 307 ja nimen omaan SW. Tavalliseen farkkumalliin ei meidän istuimet ihan sujuvasti menneet. SW.ssä takana on kolme erillistä istuinta ja niitä voi tarvittaessa siirrellä tai lisätä. Leikilläni miehelle sanoinkin, että " Niin joo jos tulee vielä se neljäs" Eniten kuitenkin ihastuttiin tässä siihen ominaisuuteen, että apukuskin turvatyynyn saa poiskytkettyä avaimella. Meillä vauva matkustaakin edessä ja minä lasten välissä takana. Takana reunoilla siis vyöistuimet 7- ja 4-vuotiaille.Onnea etsintään!

Meillä tosiaan kun yksi matkustaa vielä selkä menosuuntaan niin takatilaa niin vähän että etupenkille ei millään oikein aikuinen mahdu, ja siinä turvatyynyä ei saa vivustakääntämällä pois, joten siihen ei lasta voi laittaa.

Mondeo vaikuttaa lupaavalta. Onko kellään kokemuksia Renault Senicistä?

Vaikka lähes jokaiseen autoon mahtuu, jos pakko on, mutta haluaisimme sellaisen jossa jokaisella olisi kuitenkin jalkatilaa ja miellyttävää matkustaa...Kiittäen, Jasuliina

Samaa mekin pähkäiltiin ja jännättiin mahdutaanko autoon kun vauva maaliskuussa syntyi :) Meillä on Toyota Yaris Verso ja takapenkillä kolme lasta: 7-vuotias korokkeella (vie leveydestä turvaistuimen tilan), 5-vuotias turvavyöistuimella ja vauva kaukalossa. Korokkeella istutaan keskellä, vauva ja 5-vuotias reunoilla.

Istuimet mahtuvat juuri ja juuri takapenkille, yhtään ylimääräistä tilaa ei kyllä ole :) Versossa on tilaa takana (vaikkei ulsopäin uskoisi) vaunuillekin. Meillä on Brion vaunut.

Juuri oltiin reissussa, mukana me kaikki viisi henkeä ja kaikkien matkatavarat vaippoineen päivineen. Vaunutkin mukana ja mahduttiin kyytiin. Sisätilat ovat uskomattomat tilavat.Meidä istuimet ovat koroke istuin, jonka mallia en muista, Graco Cosmic xtp ja tulevaisuudessa siis se Graco Autobaby. Varalla on jo Recaro Young Sport jonka tulee keskimmäiselle Cosmikin tilalle, sitten kun vauva siirtyy kaukalosta siihen... siihen on vielä kyllä aikaa, kun vauvakaan ei ole vielä syntynyt.Täälähetkellä autona siis Volvo V50. Siinä loistavaa juuri ne turvaistuinvöiden kiinnikelenksut etuistuinten alla. Mondeossa niitä ei kuulemma ole, mutta ei se auton osto niistä lenksuista ole kiinni. Auto on n.1v vanha joten siitä pitäisi jonkinverran saada. Paljoa en kuitenkaan ajatellut laittaa lisää.Kiitos taas kaikille, Jasuliina

Mitkä turvaistuimet (merkki/malli) teillä on? Meillä on kuopukselle istuimen osto edessä ja pitäisi löytää kohtalaisen pieneen tilaan menevä.

Takana on kolme normaalin kokoista istuinta, joten helposti mahtuu 2 turvaistuinta ja vauvan kaukalo. Tavaratilaakin on reippaasti. Taakse saa lisäksi halutessa 2 lattiaan taittuvaa lisätuolia, jotka muuten nekin on niin tilavia, että aikuinen mahtuu helposti istumaan. Tosin silloin tavaratilaa ei jää paljon, mutta normaalina 5 paikkaisena autona on tosi tilava.

Hei!

Tutustukaa Peugeot Partneriin tai Citroen Berlingoon (sama auto, keulassa vain eri merkki). On aivan järkyttävän tilava ja myös todella edullinen auto. Meillä oli 2 peräkkäin ja olisi vieläkin, jos ei olisi tullut neljättä lasta ja pakollista vaihtoa vielä isompaan. Eihän se automarkkinoiden kaunotar ole, mutta tilavampi kuin yksikään farmari (mondeo ja c5 mukaan lukien) kuin mihin olen tutustunut. Ja hinta on suorastaan halpa esim. bemuun ja saabbiin verrattuan.

:) ONNANNAA

Meillä 3 lasta. Kahdella turvaistuin ja yhdellä turvakaukalo.

Kaikki 3 lasta istuvat takapenkilla ja ovetkin vielä menee kiinni =o)

Takakontti on tilava ja vaunut ja muut kamat menee heittämällä sisään.

Me reissataan yli 30 000km vuodessa ja meillä ei tulis mieleenkään vaihtaa autoon missä olis vähemmän tilaa.Että näin meillä... =o)

Moikka,

eli meillä autona Ford Mondeo, farkku, vm 2003 ja kolme lasta istuu turvaistuimissa/kaukalossa takapenkillä.Esikoinen, 3v10kk, istuu oikeelle puolella, apukuskin takana. Istuin on Britax Twoway.

Keskimmäinen, 2v1kk, istuu keskellä. Istuin on HTS Besafe Kid.

Kuopus, 2kk, istuu vasemmalla, kuskin takana. Kaukalo on Graco Autobaby jalustalla.Kaukalo jalustalla ihan sen takia että ei aina tarvi venkslata niitten turvavöiden kanssa.Tämä ratkaisu sopii meidän perheelle!

Meillä Honda FR-V, jossa siis takana 3 paikkaa ja samoin edessä. Tilapäisesti on siis kyydissä ollut 6 ihmistä: 3 aikuista ja 3 lasta. Normaalisti lapset matkustavat kaikki takana, istuimina Maxi-Cosi Priorifix nuorimmalla ja Maxi-Cosin Rodi XP:t vanhimmilla. Hyvin mahtuu takapaksiin niin vaunut kuin tuplatkin (ei tosin kaikki yhtä aikaa : ).

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat