Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (10)

Meillä siis kaksivuotias joka tekee kyllä kakat pottaan, mutta pissan tuloa tyttö ei tunnista, joten se valuu aina pitkin kinttuja milloin minnekin. Ehkä pari kuukautta tekee ihmeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä se oppii. Pelko alkaa olemaan jo selvä merkki, että pitää pitää taukoa! Ja jos ilman vaippaa kaikki tulee sitten lattialle jatkuvasti ei lapsi varmaankaan ole valmis vielä. Se on niin yksilöllistä. Kesä on hyvää aikaa opetella. Jos ei tänä kesänä niin sitten seuraavana :-)

Muilla tutuilla alle vuoden ikäset kävivät...

Sitten jouduttiin muutamaksi yöksi sairaalaan, kotiin tultuamme tyttö itse riisui vaattensa ja pissasi pottaan :)

Oli siis nähnyt muiden pissaavan pottaan, joten tahtoi itsekin.En usko, että pakottaminen kannattaa - anna ajan kulua. Eikä kaikki haluakaan potalle, toiset tahtoisivat pöntölle, kuten vanhempansakin :)

Vierailija:

Lainaus:


Meillä siis kaksivuotias joka tekee kyllä kakat pottaan, mutta pissan tuloa tyttö ei tunnista, joten se valuu aina pitkin kinttuja milloin minnekin. Ehkä pari kuukautta tekee ihmeitä.
Voihan tyttö silti käydä potalla kakkalla? Ja kyllä, pari kuukautta tekee todellakin ihmeitä. Meillä tyttö pelkäsi pottaa eikä siis puhettakaan että olisi saanut edes istumaan hetkeksi siihen. Pari kuukautta vain ja kun kysyin haluaisitko kokeilla olla ilman vaippaa ja käydä potalla tyttö oppi kuivaksi viikossa! Enkä olisi ikinä uskonut!


käytte aina pihalla ja ulkona puskassa pissalla. Pidä paljon nakupellenä, ei haittaa, vaikka pikkuhousut välillä kastuiskin. pidä pottaa koko ajan esillä, anna lapsen vaikka leikkiä sillä. Älä tee siitä numeroa, ehdota aina välillä, että koitettasko, tulisko pisu...laita vaikka potan vieraan tarrataulu- aina saa yhden hienon tarran tarrarauluun kun pisu tulee pottaan. palkitse siis, älä uhkaile tai suutu. vahingoista ei saa moittia, kehut vaan aina kun jotain tapahtuu.Kyllä se siitä, kun aika on kypsä. Kaikki alle 2v ei ole vielä valmis pottailuun, anna lapselles aikaa.(tosin jätkä on jo 2v8kk!). Eli ei suostu potalle (paitsi hyvin harvoin suostuu seisaaltaan pissata), ei pöntölle tai supistajalle. Vaan kun ei suostu puskapisuillekaan!! Voiko todella olla niin, että ei oo kypsä vai ei vaan halua luopua vaipostaan??

Laita potta vaikka olkkariin näkösälle ja anna lapsen tutustua sielä jos haluaa..Kerro lapselle että käyt pissalla kun sulla on itsellä hätä. Kerro että pönttö on aikuisten potta.Lapselta vaippa pois kun on hereellä. Pissa tulee alkkareihin ja lapsi oppii kohta että pissa kastelee ja oppii tunnistamaan hätänsä.Kysele onko pisuhätä. Opettele lapsesta ilmeistä milloin tulee pisu ja jos on vaikka aamupalan jälkeen yleensä kakkahätä niin silloin voi koittaa olla valppaana.Kehu lasta kun pissaa tai kakkaa pottaan. Kokeilla voi myös pönttöä?Meillä lapsia on koitettu viihdyttää potalla oloa juttelemalla, katselemalla telkkaa, lukemalla tms.Jos lapsi ahdistuu niin anna olla! Moni lapsi ei osaa pissiä pottaan 3- vuotiaana ja se on ihan normaalia. Tämä asia ei ole mikään " meijän Maija osaa jo 9 -kuisena kävellä potalle kakalle" vaan lapsen ihan oman vauhdin mukanen juttu.Pari kuukautta ja lapsesi oppii sen hetkessä, tai kiusaat nyt kun " pitää osata" ja pissaa vielä vuoden kuluttua minne sattuu. Tue, ole mukana mutta lapsi määrää tahdin milloin edes istuu potalle.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat