Vierailija

Poikamme on nyt 2-vuotias, hieman ujon ja aran oloinen. Tuttavaperheessämme on 1 v 6 kk tyttö, vähän vaudikkaampi ja rajumpi tapaus. Viimeksi tavatessamme tyttö repäisi poikamme hiuksista lattialle yms. Vanhemmat eivät toru lastaan ollenkaan. Mitä tekisit vastaavassa tilanteessa?

Kommentit (8)

Jos vanhemmat eivät puutu lapsen käytökseen, täytyy sinun puuttua. Sano nätisti, mutta tiukasti, että niin ei saa tehdä (kun lapsi käy käsiksi tms.).

Meillä on tuttavapiirissämme yksi tyttö, joka kiusaa paljon muita. Oikeastaan tämä 5-vuotias tyttö yrittää pomottaa muita lapsia. Jotkut lapset suostuvatkin siihen, että " pomottaja" -lapsi määrää kaiken: Esim. synttäreillä myötäilevät tätä tyttöä ja eivät uskalla leikkiä hänen leluillaan. Mutta sitten, kun poikamme normaalisti leikkii hänen leluillaan tai aikoo leikkiä niin alkaa valtava haloo, tyttö huutaa että ei saa leikkiä HÄNEN leluilla. Poikamme ei suostu kenenkään tossun alle ja mielestäni ei tarvitsekaan kenenkään 5-vuotiaan määräilevän kakaran määräilyihin suostua. Tuntuu pahalta lapsen puolesta, kun innoissaan on lähtenyt esim. synttäreille niin sitten tämä yksi tyttö käytöksellään aiheuttaa sellaista mielipahaa toiselle. Kyllä vanhempien kuuluisi opettaa tytölle, että hänenkin leluillaan voisi muut vieraat leikkiä normaalisti kuten muissakin kodeissa. Ja ennenkaikkea osallistua lapsen hoitamiseen ja perään katsomiseen. Tai ainakin, kun lapsi oli pienempi niin olis voinut vähän enemmän seurata lapsensa käytöstä esim. synttäreillä. En tiedä mistä tytön käytös johtuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

inhottavaa katsella kun oma lapsi kärsii, varsinkin jos hän on luottavainen ja itse yleensä " mukava kaveri" . jotenkin sitä vaan pitää luovia, että antaa lapsen itsekin pärjäillä, mutta kuitenkin olla turvana hankalissa tilanteissa.

Eihän noin pieni vielä osaa edes kiusata, hän vain käyttäytyy ymmärtämättömyyttään tavalla joka pitää yrittää karsia pois. kieltäminen ei auta mitään, vaan käytös pitää yrittää estää. Jos vanhemmat ei sitä tajua, niin sitten sun täytyy kulkea lapsen perässä ja puuttua jokaiseen yritykseen satuttaa toista: otat kädestä kiinni ja kiellät, kerta toisensa jälkeen, ja ohjaat lasta toisenlaisiin leikkeihin.

Meilläkin arka tyttö joka pelkää pienempiä, rajuja lapsia. Olen kyllä komentanut muiden lapsia, jos ovat tehneet pahaa ja vanhemmat eivät ole asiaan puuttuneet.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat