Vierailija

Miksi teillä ei ole autoa? Meillä miehestä on tullut autokielteinen ja hän huomaa uutisista kaikki auto-onnettomuudet. Autosta on luovuttu, mutta mietityttää kahden pienen lapsen kanssa käyttää pelkästään linja-autoa ja junaa. Toisaalta me emme paljoa tarvitsisi autoa, koska kaupat ovat kävelyetäisyydellä. Meillä ei ole rahasta kiinni enemmin miehen asenteesta.

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei ole autoa meillä koskaan ollutkaan. Kaksi lasta löytyy alle 2 vuoden ikäerolla. Olen yh, kaupassakin siis onnistuttu käymään ihan näin. Hyvä kunto on meillä kaikilla. Julkisilla säästämme luontoa ja se on tärkeää opettaa myös lapsille. Autot ovat paljon turvattomampia kuin julkiset. Hienosti pärjää ilmankin!

Asumme ihan hyvien kulkuyhteyksien päässä; töihin, kauppaan, koululle ym. pääsee kävellen/julkisilla.

Mutta auto helpottaisi elämää etenkin kauppamatkojen suhteen (se rahtaaminen on rasittavaa etenkin talvisin) ja olisi kiva vierailla sukulaisillakin useammin.Autottomuuteen on tällä hetkellä pääsyynä raha. Ei huvittaisi ostaa autoa pelkällä lainarahalla, joten säästetään :)

Kahden kanssa kaupunkialueella (okt talossa eli ei ihan keskustassa) pärjäsi hyvin ilman autoa, kun julkinen liikenneverkko toimi ja bussit kulki sadan metrin päästä kotoa. Oli helppoa olla ekologinen ja tuhahdella kaverien autolla kulkemiselle, päteä autottomuudella.Nykyisestä asunnosta lähimmälle bussipysäkille on 2km matka (ok, ei ylitsepääsemättömän pitkä) mutta busseja kulkee vain kerran tunnissa. Kolmen lapsen kanssa esim kauppaan lähteminen julkisilla ei ole kovin mielekästä, saatikka sitten esim sukuloimaan kun tavaraakin on rutosti mukana.Jos asuttaisiin entisessä paikassa niin tuskin autoa pitäisimme ja nytkin pyritään välttämään turhaa ajoa.

asutaan Hgissä metron vieressä. Töissä ollessani menin julkisilla (ja olisin mennyt vaikka olisi ollut oma autokin) - täyttä hulluutta mennä Manskua pitkin ruuhka-aikaan autolla, bussissa sain tehtyä mennen tullen työasioita.Hankitaan varmaan auto, kun nuo lapset alkaa harrastaa jotain...

Perheessämme kaksi pientä lasta. Asutaan Helsingin keskustan liepeillä, eikä kaupungissa oloon tarvitse autoa; työmatka menee mulla julkisilla (ja parempi vielä olisi kävellä mutta on muka aina niin kiire että ratikan otan) ja miehellä pyörällä. Jos tarvitsemme, saamme vanhemmiltani auton lainaksi. Lainataan ehkä kaksi kertaa puolessa vuodessa. Kauppa on ihan vieressä, tosin se on Alepa, jos olisi auto kävisimme ehkä jossain hypermarketissa. Vihaan hypermarketteja, mutta ne ovat halvempia joten tod. näk. kävisimme niissä autollisina ja säästäisimme hieman ruokamenoissa. Taksia käytämme joskus, esim. lääkärireissuihin tai baarista illalla kotiin tullessa. Vaikka olisi auto niin baarikotimatkoihin tarttisi taksia;-)Miksi ei ole autoa? Noh, olen yksityisautoilun vastustaja. Syynä ympäristösyyt sekä mielestäni ihmeellinen autokulttuuri (ihannoidaa kalliita autoja, tarttetaan koko ajan uusi auto ja hienompi kuin naapurilla ja autoon menevä aika (rassaus ja pesut jne))Lisäksi se olisi aikamoinen rahareikä; kalliin keskustan asunnon voi paremmin perustella " kun autoon ei sit mene rahaa" . ' ' Mieskään ei ole yhtään autonperään.Meillä ei ole sukulaisia kaukana, isovanhemmat asuvat hieman pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja sinne pääsee julkisilla. Miehen siskoa kävimme talvella moikkaamassa junalla Jyväskylässä. Kesällä aiomme lainata vanhempieni autoa pitkäksi viikonlopuksi, niin käydään " Suomiturneella" Muumimaailmassa ja jossain muussa kaupungissa, tuollaisessa auto on kyllä iso etu. Vaikka voisihan Turkuunkin mennä junalla ja sitten mennä hotellikuljetuksella Muumi Maailmaan, eli ei tuohonkaan auto ole ollenkaan ehdoton.

En usko, että meille tulee koskaan autoa.

meillä auto aika välttämätön, tai täällä kaupungissa (länsi-suomessa) pärjäisikin ehkä ilman autoa mutta sukulaiset asuu kaukana. Harventuis näkemiset kyllä aika olemattomiin. Kaupassa käyn usein kävellen ja mies kesäisin pyöräilee/rullaluistelee töihin. Julkisia täällä menee aika huonosti.

Lisäks tärkeimmät paikat on lyhyen matkan päässä. Ja joskus jos oikein tiukka paikka tulee, niin joltain saadaan aina auto lainaan. Yksityisautoilua pitäis vähentää huomattavasti! Mulla ei oo korttiakaan.

Olen aina asunut pääkaupunkiseudulla ja täälä ei välttämättä tarvi. Joskus olis kiva et vois lähtee vaikka yhtäkkiä käymään jossain pidemmällä, vaikka viikonloppuna. Tai jos tulee kutsu kavereiden mökille.Syynä on myös raha. Mua ei huvita ottaa mitään autolainoja. Asuntolaina jo on. Lisäksi kaikki aina valittaa kuinka bensa kallista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat