Seuraa 

Apuva!

Meidän poika täyttää ensi viikolla 6kk ja edelleen yritetään turhaan saada menenmään ruokaa herran kurkusta alas. Syönyt rintaa siis tähän asti, satunnaisesti saanut pullosta äidinmaitoa (ehkä 10 kertaa yhteensä).Nyt tarvis kyllä jo alkaa syodäkin jotain,mutta syöttäminen on ihan turhauttavaa. Pitää visusti suuta kiinni ja työntää inhon ilme kasvoillaan ulos sen pienenkin hipun minkä sinne suuhun saa ujutettua. Saldona siis noin puoli teelusikallista ruokaa : (Olen yrittänyt perunaa ja porkkanaa, puuroa ja vattujakin maidolla laimennettuna mutta ei kun ei. Jonkin verran lasten syöttämisestä kuitenkin tiedän, kun toinen lapsi jo meillä. Eka söi ihan kiitollisena.Onko muita samassa tilanteessa ja oletteko saaneet millaisia ohjeita neuvolasta?

Poika kasvaa ihan 0-käyrällä ja terve on.

Kommentit (10)

meillä 7kk ikäinen vauveli,joka kitisee kiinteitä annettaessa.välillä syö,välillä ei,imetän,mutta ei päivisin huoli enää oikein tissiäkään.puurot maistuu hyvin illalla ja aamulla ja päivällä olen ruoan asemasta antanut välillä jogurttia.tuntuu vähän hölmöltä jos antaisin päivälläkin puuroa..mutta terveellistähän se on ja ajattelin seuraavaksi kokeilla.olen yrittänyt antaa 2kiinteää lämmintä ruokaa päivässä,iltapäivällä se onnistuu,mutta päivällä ei.pakottaakaan ei voi.

8kk neuvolassa kysyivät syömisistä ja sanoin, että välillä syö enemmän ja välillä vähemmän. Riippuu niin päivästä. 6kk iässä ei kiinteät kiinnostaneet laisinkaan, vasta reilu 7kk iässä alkoi vähän mennä alas. Se 6kk on kuitenkin vain suositus jolloin voisi viimeistään alkaa tarjoilla soseita, mutta eihän niitä tietenkään voi eikä tarvitsekaan väkisin syöttää jos toista ei huvita.Ja 8kk neuvolassa sanoin terkalle, että ihan pirteä ja energinen typy on eikä tunnu nälkää näkevän, johon th totesi myös että ei tosiaan vaikuta siltä, että vähäisistä kiinteistä mitenkään kärsisi. Ensi viikolla 10kk neuvola ja pituutta tyttö on ainakin venähtänyt ihan omissa silmissä, joten kyllä se tissimaito on energistä tavaraa! :D Oma olo on välillä himppu väsynyt, onhan elimistö toki kovilla kun tuon ikäiselle maitoa vielä pääasiallisesti aikamoiset määrät tuottaa. Joinain päivinä on mennyt parikin viikkoa, että soseita on uponnut isojakin annoksia alas, nyt on taas tällainen kausi että ei maistu.Meillä peruna, porkkana ja bataatti on suurinta herkkua, hedelmät ei juurikaan kiinnosta. Itsetehtyjä soseita olen tarjoillut mutta reissun päällä tarjotut kaupan soseet kiinnostavat vielä vähemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos vinkeistä kaikille!

Olen tosiaan yrittänyt syöttää nälkäisenä, semikylläisenä ja kylläisenä : ) Ei kelpaa.

Makeita en ole uskaltanut antaa, juuri siksi ettei sitten alkaisi vieroksua normaaliruokaa.Ainoa mikä on kahdesti toiminut on se, että ruuan antoi kaverini. Söi edes hitusen. Syö siis välillä muilta, mutta tietänee että minulta saa kyllä sitä tissiä niin miksipä jauhamaan pottua : (Mutta jatketaan harjoituksia, ehkä se aika tekee tehtävänsä.

Meillä ei mene yhtään silloin, jos on nälkä oikeasti kysessä. Silloin huutaa vaan tissiä. Imetän siihen pahimpaan nälkään ja sitten jossain vaiheessa annan sosetta. Silloin menee jonkun verran.Meillä th neuvoi vaan antamaan ensin perunaa, koska siihen sekoitetaan myöhemmin muut ruoat (liha, kala ym). Hedelmäsoseita pelkästään ei suositellut ettei oppisi sitten vaan herkkuhampaaksi. Ja suositteli, että annettava vain sellaisia hedelmäsoseita joihin ei ole lisätty sokeria.

Mikään katastrofi ei ole aloittaa kiinteiden tarjoaminen makeilla hedelmä- ja marjasoseilla. Äidinmaitokin nimittäin on makeaa, onhan siinä laktoosia (maitosokeria) 7g/dl. Vauva on siis jo tottunut makeaan. Muuhun makuun tottuminen sen sijaan voi viedä aikaa paljonkin.Enkä muuten ole vielä kuullut sellaisesta terveestä lapsesta, joka ei (edes joskus) söisi mitään muuta kuin makeaa ruokaa ;)


Meillä tämä kolmas lapsonen on pian 7½kk eikä tosiaan muu kelpaa kuin tissi. Kovin ihmeellisiä poppakonsteja en ole alkanut kokeilemaan, kun neiti kuitenkin kasvaa oikein hyvin, ihan reippailla maitomakkaroilla on ;-) Toki imettää täytyy aika usein, ainakin tätä yksilöä. Meillä ei ole auttanut makeat soseet, tissimaitoon laimennus, imetys ennen soseita tai muukaan. Suu tiukkana viivana ja ulos syljetään, jos jotain menee. Maissinaksuja tykkää kyllä " syödä" , mutta eipä niitäkään kyllä paljoa sisään mene. Myös kurkkuja imeskelee. Meillä ei ole koskaan kelvannut tuttipullo ja nyt on kaksi kuukautta lähinnä leikkinyt nokkamukilla, ei siitä mitään juo.Meillä kaksi vanhempaa oli poikia. Molempia on yhtä lailla täysimetetty 6kk. Esikoinen alkoi heti ekasta lusikallisesta syömään kuin vanha tekijä. Kakkonen lähinnä maisteli pieniä määriä ja alkoi syömään hurjasti kymmenkuisena. Nuo pojat olivat täysiä " tissimiehiä" , mutta niinpä vain kelpasi mössöt (niin äidin kuin kaupan) oikein hyvin.Tarjoilen soseita vaihtelevasti. Välillä pidän päivien pausseja. Uskon, että jossakin vaiheessa alkaa kelvata. Väkisin en syötä.Tällaisia " viivasuita" on muitakin. Uskon, ettei huolta. Kyllä nuo aikanaan sen syömisen hoskaavat :-)

Ite kokeilisin hedelmäsoseilla koska ne yleensä uppoavat esim aurinkoinen ja ruusunmarja, päärynä ovat olleet mun neljän lapsen mieleen. Sit voi antaa samalla porkkanaa, perunaa ja laitta puoliks hedelmäsosetta mukaan. Kokeile!

Olethan tehnyt perunasta aivan löysää velliä sekoittamalla siihen paljon rintamaitoa sekaan. Siten luulisi seoksen maistuvan vain rintamaidolta. Meillä ainakin alkoi peruna kelpaamaan siten. Edelleen sekoitan kasvissoseisiin pakastettua rintamaitoa vaikka poika on jo 8 kk.

niillä se syöminen lähtee käyntiin. Itse imetin 11kk vanhaksi, ja kiinteät aloitimme juuri noilla hedelmäsoseilla. Niillä kun vauhtiin pääsi, niin sitten myöhemmin menivät paremmin jo perunat ja muutkin. Ei siis niin, ettei olisi peruna sitten maistunut.

Meidän poika oli ihan samanlainen, ei meinannut alkaa kiinteät mennä millään, kun oli tottunut tissillä asumaan.Hommaa ei välttämättä helpota se, että hampaat alkaa usein vaivata ikeniä samoihin aikoihin, kun sitä ikävää lusikkaa tungetaan suuhun.Meillä auttoi sormiruoka, esim. maissinaksua söi alkuun mieluummin kuin mitään lusikasta. Ensimmäinen lusikkaruoka, joka alkoi maistua, oli riisipuuro, ja meillä ei kyllä alkuun hedelmät menneet sen paremmin kuin vihanneksetkaan, eli makeus ei auttanut asiaa. Isompia määriä kiinteitä alkoi mennä vasta muutaman kuukauden kuluttua, kun karsin reilusti imetyskertoja. Miksipä syömään, kun maha on täynnä ihanaa maitoa... Mutta omaan tahtiin menkää imetyksen ja kiinteiden kanssa, sillä jokainen täällä on oppinut lopulta syömään muuta kuin äidinmaitoa, ennemmin tai myöhemmin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat