Seuraa 

Tuoreet herneenpalot, vaikka eivät ole sitä tärkeintä ruokavaliota, ovat kuuluneet joka vuosi kesäherkkuihin. Eilen poika söi aika suuren määrän kotimaisia herneitä, illalla oli pepun kankut aivan tulipunaiset ja aamulla oli raapinut itsensä aivan verillä selästä ja käsivarsista.Meillä kun myös on ennestään näitä vältettäviä (maitoproteiini, citrukset, hurja määrä mausteita, tomaatti, paprika, mansikka, sinappi ym), niin tuntuu kummalliselta että ensimmäisen kerran tulee näinkin isona poikana allergiareaktio ruoalle, jota olemme jo pitkään syöneet. Voiko kyseessä olla se, että tämä on ns. kausituote ja tuoretta hernettä saa niin harvoin kuitenkin?

Kommentit (3)

villivekara:

Lainaus:

Voiko kyseessä olla se, että tämä on ns. kausituote ja tuoretta hernettä saa niin harvoin kuitenkin?


itselläni on tyypillinen " ristiallergia" ja välteltäviin kuuluvat nimenomaan muun muassa herneet - siis juuri ne ihanat, tuoreet, palosta syötävät " sokeriherneet" . (Pakasteherneitä voin kyllä syödä, mutta nehän ovatkin ryöpättyjä.) Okei, ei tule suolisto- tai iho-oireita, eli vähän eri " laatua" kuin teilla, mutta kumminkin. En siis pidä ollenkaan kummallisena sitä mahdollisuutta, että poikasi olisi ikään kuin herkistynyt niille talven aikana - tai siis viime kerran = kesän jälkeen.Toisekseen, kyllä tämä allergiataipumus on sellainen ominaisuus, ettei se mihinkään _häviä_. Muuttaa kylläkin muotoaan vuosien varrella. Olen jo 40 ohittanut ja itsellänikin ilmenee silloin tällöin uusia ruokia ja/tai " aineita" , joita en yllättäen enää siedäkään. Eli kyllä on mahdollista, että syypää on herneet. Valitettavasti.

Hämmästyin vain reaktion voimakkuutta, muut allergiat kun ovat käyneet ilmi oikeastaan jo vauva-iässä.Tsemppiä sinullekin allergioidesi kanssa ja kiitos neuvoista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä voi herkistyä myöhemmin, itsekin allergioiden kanssa kamppailen. Tässä esimerkki kalasta, seitsemännellä luokalla söin kalaa ja yhdeksännellä luokalla sain anafylaktisia sokkeja jo pelkästä hajusta. Koittakaahan pärjäillä..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat