Vierailija

Meidän 2v 10kk on vielä ihan vaipoissa, ei käy potalla (ei malta istua siellä yhtään), syö tuttia melkein jatkuvasti, juo tuttipullosta...... jostain pitäisi aloittaa vieroitus ja näin kesällä olisi kätsää jättää vaipat pois. Joku kerran täällä kertoi jättäneensä ne kerralla pois ja lapsi oli 2 viikossa oppinut kuivaksi. Onnistuuko oikeasti? Kai kuitenkin yövaippaa ja päikkärivaippaa täytyy pitää ja jos jonnekin lähtee niin sitten vaippa... mut kotona vois kokeilla olla ilman?

Kun vaan saisi tytön käymään potalla sitten :/

Kommentit (11)

2 ja puol vuotiaalla lapsella sitä. pissat ja kakat tulee aina housuun, lapsi ei osaa ollenkaa pidättää saati kertoa hädästään...kuukausi jo takana harjoituskia eikä tuloksia ollenkaan...ois varmaan pitäny äidin aloittaa kuivaksiopetteluharjoitusten pito vähän aikaisemmin, mut kun lapsi oli talven päiväkodissa ja siellä ei käytetty potalla ollenkaan.

Meidän nyt 2v5kk poika on myös inhonnut potta- ja pönttöyrityksiä sydämensä pohjasta eikä ole suostunut kumpaankaan kuin hirveällä huudolla. Siksipä emme olekaan pitkään aikaan häntä yrittäneetkään potattaa. Sanoimme vaan pojalle, että kun alkaa kesä ja on lämmin, vaippaa ei enää päivällä käytetä.Kaksi viikkoa sitten jätimme sitten laittamatta vaipan kun poika heräsi päiväunilta ja sanoin, että nyt hän on niin iso poika, että yritetään olla ilman vaippoja. Poika oli vähän ihmeissään mutta viihtyi ilman vaippaa. Kysyimme pienen väliajoin, että onko pissahätä ja saimmekin yhtäkkiä vastaukseksi että on. Veimme heti pojan pöntölle ja siitä se lähti. Kolme kertaa on tullut pisu housuun mutta tosi nopeasti poika hoksasi, että se ei ole kivaa.Meillä käytössä pöntönsupistaja, potalle ei halua vieläkään paitsi maalla kun siellä on vain ulkovessa. Siellä potta on jostain syystä ok mutta ei kotona.Nyt poika on siis päiväkuiva, unilla vielä käytämme vaippaa. Päiväunien jälkeen vaippa on ollut nyt kuiva kolme päivää, joten pian ehkä uskallan jättää päikyiltä vaipan pois. Mutta yöllä vielä tulee vaippaan.Pissahommat ovat huomattavasti helpompia kuin kakka, jota meilläkin tehdään välillä ison huudon kanssa. Mutta tosi ylpeänä poika menee pöntölle ja istuu kun tietää, että isot pojat tekee niin ja sitten saa vetää vessan itse. Myös pari kertaa olemme lahjoneet pahana päivänä karkilla, mutta siis vain hätätilanteessa ja kahdesti.Tsemppiä vaan koitokseen, ei tämä helppoa ole ollut. Kesä on ylivoimaisesti helpoin aika opettaa kuivaksi, joten rohkeasti vaan yrittämään. Meillä ainakaan mikään muu kuin kerrasta poikki ei tullut kysymykseen.T äiti ja pojat 2v5kk ja 8vk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keksii kaikkea muuta touhua mutta potalla ei istu. Enkä itsekään ole viimeisen päälle pitkäpinnainen niin stressaa koko asia, jos suoraan sanon. Ei todellakaan katsele mitään kirjoja potalla istuessa kun ei siinä vaan rupea istumaan.

ap

pari-kolme viikkoa alustettiin asiaa.

Vaipoista vieroittaminen tapahtui kuukausi sen jälkeen. Koko ajan potta oli näkösällä ja välillä tyttö kävikin. Meillä lähtökohta oli se, että tyttö itse ilmoittaa kun on hätä. Siitä ei tule mitään jos vaan jätetään vaipat pois ja koko ajan ollaan kysymässä pissittääkö kakattaako? Lapsi on valmis tai sitten ei ole. Yövaipat annettiin olla niin kauan kun oli täysin kuiva vaippa aamulla. Täysin kuivaksi opetteluun meni n. 2 kk.

Vierailija:

Lainaus:


Keksii kaikkea muuta touhua mutta potalla ei istu. Enkä itsekään ole viimeisen päälle pitkäpinnainen niin stressaa koko asia, jos suoraan sanon. Ei todellakaan katsele mitään kirjoja potalla istuessa kun ei siinä vaan rupea istumaan.

ap
eiköhän sitä sitten tuossa tapauksessa vaan joudu opetella. Olit aloittanut istuttamaan ajoissa niin nyt ei olisi noin vaikeaa.

niistä on enemmän haittaa kuin vaipoista. jos lapsi ei kerta suostu potalle, niin ei se noin pienenä vielä itsestään kuivaksi opi. Ensi kesä, kun lapsi on sen 2v 10 kk on hyvä " viimeinen hetki" vaipoista pois opettelulle.

kesällä oli helppo himmastella ilman vaippaa ja potta oli koko ajan näkyvillä, sekä muistutettiin siitä. Kaksi kertaa tuli vahinko (pissi, mutta tuntui oleva sen verran epämukava olo, kun valui jalkoja pitkin, että alkoi käymään potalla. Pari päivää tällasta ja toimi täysin sen jälkeen.

Helpotti, että oltiin koko perhe vapaalla ja mummulassa, joten oli helppo koko ajan " vahtia" , että potta oli lähistöllä.

Meillä ainakin tämä toimi, mutta on toki yksilöllistä.

Itse koen, että kaikesta luopuminen (siis tutti, jne...) on kaikista helpoin tällain kerrasta poikki jutulla ja loppupelissä vaivattominta.

Jokainen tyylillään, meillä tällainen toiminut.

vielä minkäänlaista valmiutta? Meillä on jätetty tuossa iässä kolmelta lapselta pois vaipat, mutta heitä on käytetty potalla 8-9kk iästä asti ja tuossa iässä pottailu on ollut tuttua hommaa. Opeta ensin se pottailu (ei väkisin) ja sitten vasta vaipat pois.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat