Seuraa 

Olemme pähkäilleet talomallin kanssa jo pitemmän aikaa. Haluaisin vähän teidänkin mielipiteitä muutamaan asiaan. Ensinnäkin, tehtäiskö 1,5-kerroksinen vai 2-kerroksinen? Toinen asia, että perinteinen classic -puutalo kapeammille ja korkeemmilla ikkunoilla pelkistetyin ristikoin vai yksinkertainen pelkistetty kuutionmallinen talo kapeilla ja korkeemmilla ikkunoilla, ilman ristikkoa? talosta tulee valkoinen, sopiiko siihen punainen tiilikattp, sileä peltikatto vai tiilikuvioinen pelti?

Kommentit (2)

jos rakennatte kaava-alueelle. Tilantarve määrää myös, miten ison osan tilasta haluaa yläkertaan. Makuasia muyös, ja jossain määrin kai kustannuskysymyskin. Ns putkiullakko lienee jossain suhteessa edullista tilaa.Tyylissä itse suosisin modernimpaa ikkunaristikotonta linjaa. Minusta irtoristikot ovat aina ikävän näköisiä, halpoja imitaatioita oikeista kauniista vanhoista ikkunoista.

Modernit korkeat ikkunat antavat enemmän valoa ja tarjoavat maisemia myös lapsille, toisin kuin " torpan ikkunat" .Katteesta. valkoiseen taloon punainen katto on todella hyvä. Mutta tillisenä tai saumapeltisenä, ei missään nimessä tiilikuviopeltinä. En ymmärrä, miksi pellin pitää huonosti matkia tiilikattoa, kun samalla rahalla saa (betoni)tiilikatonkin.Ja yksi tyylivinkki, valitkaa ulko-ovet jonkin värisinä, minusta valkoinen ulko-ovi on tosi ikävä ;-) Valkoisessa talossa myös ikkunanpuitteet voisivat olla värilliset ulkopuolelta, tai ainakin pellitykset.Nämä siis kaikki makuasioita, joten niistä voi kiistellä, mutta se on ihan turhaa ;-)

ja meillä taitaa olla juuri se edellisen kirjoittajan inhokkitalo ;-) eli 1,5-kerroksinen perinnetalo ristikkoikkunoilla (tosin ei irtoristikoilla), valkoiset ikkunat, valkoiset ovet ja kahdessa ovessakin vielä ristikot. Katolla tiilikuvioitu pelti yksinkertaisesti siitä syystä että tiilikattokuviointi miellytti meitä, mutta oikea tiilikatto olisi tuonut niin paljon lisää painoa talolle, että se olisi aiheuttanut muutoksia perustuksissa. Lisäksi pelti pitää kuitenkin sateen ulkopuolella ja on aika yksinkertainen huoltaa. Emme edes harkinneet tiilikattoa.Mutta jos ei alkuperäisellä kirjoittajalla kaava määrää talon kerroksia, niin valitkaa se mikä silmää miellyttää ja tiloiltaan vastaa teidän tarpeita. Eikä 1,5-kerroksisessakaan tarvitse tyytyä putkiullakkoon vaan kattolyhdyillä saa lisää valoa ja tilaa yläkertaan. Valkoinen talo ja punainen katto sopii minustakin hienosti yhteen!Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat