Seuraa 

ja eri kulttuureista lukisin mielelläni. Suosittele.Itse suosittelen erittäin antoisaa kirjaa raamatunkäännöstyöstä Papua-Uusi-Guinealla. Papua-Uusi-Guinealla on satoja eristyksissä asuvia heimoja, ja satoja kieliä.Norjalainen perhe muutta Papualle, Umanakaina heimon luokse asumaan vuosi kausiksi. Heimo elää kuten kivikaudella viidakossa; heillä ei ole esim. omaa kirjakieltä, eikä siis minkaanlaista lukutaitoa.Perhe oppii umanakainalaisilta heidän kieltään ja kultuuriaan ja kääntävät Raamatun sitten umanakainaksi. Norjalaiset eivät saarnaa tai opeta heimoa (ainoastaan opettavat lukutaitoa), he oppivat heimolta ja kääntävät sitten Kirjan, jonka avulla umanakainalaiset löytävät vapauden ja armon! Kirjan kääntämiseen menee aikaa 19 vuotta!Todella mielenkiintoinen kirja maailman avartamiseksi ja uskonelämänsä vahvistukseksi. Opettaa myös suhtautumista siihen, miten kertoa Jeesuksesta ihmisille asettumatta itse heidän yläpuolelleen.Kirja on: Evensen, Sigmund: Salatut sanat. Saa kirjastosta.Muita mielenkiintoisia kirjoja lukisin, tiedätkö jonkin???

Kommentit (6)

Tässä muutama hyväksi havaittu kirja. Kaikenkaikkiaan Suomen lähetysseuralla (www.missio.fi/) on paljon kirjoja, joissa kerrotaan eri kulttuureistä lähetyksen näkökulmasta. Basaari on heidän myymälänsä.-Kun jää sulaa - punnittua puhetta lähetystyöstä; Pirkko Lehtiö ja Tuula Sääksi; SLS

-Eevat Apostolien askelissa- Lähettinaiset Suomen lähetysseuran työssä 1870 - 1945; Kirsti Kena. Katsaus naislähettien historiaan.

-Jumalan läsnäolon tunto; Johan Baillie; Missio sarja no 2, SLS

-Lähetystyö jatkuu; Douglas Webster; Missio sarja no 6; SLS

-Lähetystyön kriisi; Peter Beyerhaus; Missio sarja no 7; SLS

-Kristillinen usko ja muut uskonnot; Stephen Neill; Missio sarja no.8; SLSJos mietit lähetystyöhön lähtemistä ja tarkoitus on lähteä perheenä, lukase myös kirja Matkalaukkulapset; Ann-Christine Marttinen; Kirjaneliö; SLSTässä päälimmäisiä ajatuksia, kysele lisää ja etenkin jos tiedät jonkin kohdemaan niin mietin sitten sen suunnan kirjoja.

Pentti Heinilä: Erittäin salainen (2002, 2. painos. Kustannus oy Uusi tie)Kertoo Raamattujen salakuljetuksesta entiseen Neuvostoliittoon ja Itäblokin maihin.

(en tosin tiedä, minkä verran aukeaa tuoreemmalle sukupolvelle, joka ei enää Neuvostoliiton olemassaoloa muista)

Mielenkiintoinen katsaus naapurimaan lähihistoriaan ja elämään rautaesiripun takana.ote takakansitekstistä:

" [...] Nuoret kuriirit kuljettivat salaa sekä Raamattuja että diakonista apua rautaesiripun takana vainotuille kristityille. TArvittiin monenlaista kekseliäisyyttä ja rohkeutta viedä apu perille salaisen poliisin urkkijoiden ja ilmiantajien huomaamatta. Joskus jouduttiin kestokyvyn rajoille, mutta samalla koettiin Jumalan ihmeitä. Aikanaan raamattukuriirien työtä vastustettiin, mutta tänään sen merkitys tunnustetaan."Varmasti kiinnostava varsinkin heille, jotka ovat kiinnostuneet Venäjän-asioista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ammagaru: Asta Tillanderin kirjoittama kirja Aune Hynystä, Intiassa lastenkodin äitinä vuosikymmeniä olleesta suomalaisesta naisesta. Tämäkin saatavilla ainakin täällä kirjastosta.

Lea Kärnä: Matkalaukkuäidit, Aikamedia 2004Kirja on koottu lyhyistä kertomuksista, jotka lähetystyössä olevat perheenäidit ovat kirjoittaneet elämästään lähetyskentällä.Jackie Pullinger: Lohikäärmeen ajo, Päivä Oy, 4. painos 2001Todella ihmeellinen tosikertomus Jumalan ihmeistä Hongkongissa lähetystyössä olevalta, englantilaiselta yksinäiseltä naiselta!Robert St. John: Profeettojen kieli, RV-kirjat (nyk. Aikamedia Oy), 2. painos 1990Tämä on Eliezer Ben-Jehudan elämäkerta. Hän oli juutalainen kielitieteilijä, joka elvytti heprean kielen, ennen nykyistä Israelin valtion perustamista. Huippumielenkiintoinen kirja.Elvi Aho: Anna ja Mao Tse-tungin miehet, RV-kirjat (nyk. Aikamedia Oy) 1981Anna Ekroosin elämäkerta lähetystyöstä Kiinassa. Täynnä Jumalan tekoja.Nämä kirjat löytyivät omasta hyllystäni ja laitoin tuohon myös, monesko painos ja miltä vuodelta kyseinen kirja on itselläni. Nämä kaikki ovat mielestäni erittäin hyviä ja siksi voin suositella!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat