Seuraa 

Oletteko harkinneet vauvavakuutusta syntyvälle lapsellenne?

Tai onko joku sellainen, joka on vakutuksen lapselleen ottanut ja osaisi kertoa kokemuksiaan niistä? Hyviä ja huonoja?

Kommentit (16)

LÄhtökohtana kaikelle vaivannäölle oli raskaus ja lapsivakuutus. Tapiola oli tuolloin ainoa vakuutusyhtiö jonka lapsivakuutuksessa oli järkeä kukkaron kannalta katsoen. Oma vastuu menee vain kerran vuodessa (jos hakee korvauksia kerran vuodessa, voi hakea useamminkin, mutta omavastuu menee per hakukerta) vaikka vuoden aikana olisi ollut eri sairauksia lukematon määrä. Useinhan korvaus menee vakuutusyhtiöillä kerran per sairaus. Jos siis menet yksityiselle lapsen korvatulehduksen vuoksi ja maksat lystistä vähän reilut 50 e ja haet korvauksia ja saat takaisin alle 10 e... Ei mitään järkeä!Lapsivakuutus Tapiolassa edellyttää sitä, että kotivakuutuskin on siellä. Tämänkin huomioon ottaen Tapiolan vakuutus tuli edullisemmaksi kuin muut pystyivät tarjoamaan. Mukavaa on, että vakuutus kerryttää myös S-bonusta.Meillä esikoista kuskattiin lääkäriin aika herkästi, ehkä siksi, että oli vakuutus. Ensimmäisenä vuonna vakuutuksesta saimme takaisin markka-aikana oli 1300 mk. Lisäksi Tapiola oli maksanut maksusitoumuksella korvien putkituksen ja aivojen ultraäänitutkimuksen.Sanomattakin on selvää, että myös nykyisen kuopuksen ja vielä mahassa olevan tulevan kuopuksen vakuutukset ovat Tapiolassa.

Me vertailimme ja siirsimme kaikki vakuutukset Tapiolaan IF:stä. Ehdot Tapiolassa olivat kaikkein parhaimmat ja samoin hinnat. Otimme vakuutuksen syntyvälle lapselle (varausmaksu 80e) joka tarkoittaa sitä, että vakuutus astuu voimaan heti lapsen syntymästä ja jatkuu suoraan eteenpäin. Vuosimaksu riippuu omavastuusta, joka voi valita itse; joko vähän yli 40e tai 80e kun IF:ssä 100e.Erona IF:n myös se, että siellä vakuutuksen saa lapselle voimaan vasta 2kk iästä. Syntymättömän lapsen vakuutus loppuu lapsen syntymään eikä kata esim. keskola laskuja lainkaan. Jos ensimmäisen 2KK aikana tulee yksikin korvatulehdus, se vaikuttaa vakuutuksen ehtoihin.Lisäksi tapiolassa saa vielä tällä hetkellä omavalintaisesta vakuutuksesta -50e ja otimme sen tietenkin lapsivakuutuksesta, joka on kaikista kallein meidän laskuista. Myös muista vakuutuksista mitä me siirsimme sinne saatin oikein reilut alennukset ja loppujen lopuksi eroa tuli IF:n yli 100e! Ja bonukset kaupan päälle!Joten itse voin suositella Tapiolaa mutta kannattaa kilpailuttaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onneksi ehdittiin ottaa sitten lapsen synnyttyä (2kuisena) ennen kuin allergiat todettiin. OTettiin If:stä, mutta se olikin huonojuttu kun ei korvaakkaan erityiskorvikkeita. Nyt aiotaan tietenkin ottaa jo raskaudenaikana Pohjantähdestä, joka korvaa myös vauvan erikoiskorvikkeet.Nyt siis rahaa meni n. 1000¿ pelkkiin korvikkeisiin, kun jos olisi ollut POhjantähdessä se olis korvannut tuonkin summan.If on muuten toiminut hyvin, kun kaikesta pienestä esim. korvatulehduskäynneistä ei tarvitse kuin laittaa netin kautta ilmoitus eikä papereita tai kuitteja tarvitse lähettää. Päätös ja rahat tulee yleensä viikossa tai parissa.Meillä tulevatkin lapset tulevat olemaan 70% todennäköisyydellä allergisia (koska olemme molemmat samalle ruoka-aineelle allergisia), joten vakuutus on aivan ehdoton.Molemmat toimineet hyvin. Ja molempia tarvittu. Esikoisella allergian takia ja toisella refluksin takia. If:ssä vakuutuskausikohtainen omavastuu. Kulut voi hakea aina sairautta kohti ja omavastuu vähennetään ensimmäisestä tapahtumasta, muut tapahtumat korvataan kokonaan. Ja If:ssä tosiaankin kätevää tuo, kun netissä voi ilmoittaa kuluista ja rahat näkyy nopeasti tilillä. Sitten jos on isommasta jutusta kyse, pyytävät lähettämään kuitit.

Lähivakuutukseen pitää lähettää aina postitse korvaushakemus ja kuitit. Hyvin on toiminut sielläkin.

Tälle kolmannellekin otamme vakuutuksen, Lähivakuutuksesta, koska sinne olemme siirtäneet kaikki vakuutuksemme lukuunottamatta omaa ja esikoisen sairauskuluvakuutusta.

Kilpailutimme neljä yhtiötä vakuutusasioissa ja meidän mielestä paras hinta-laatu suhde on Tapiolassa, joten sieltä siis myös vauvavakuutus otettiin. Samalla siirreetiin kaikki perheen vakuutukset samaiseen yhtiöön, jolloin myös vauva-vakuutuksesta saatiin vielä n. 10% alennus. Vuosihinta oli muistaakseni alle 300e, omavastuu alle 50e/vuosi. Mahdollista olisi ollut myös ottaa halvemmalla vuosimaksulla, mutta omavastuu-osuus olisi silloin ollut suurempi, kuitenkin alle 100e/vuosi.

Tapiolan vakuutusmaksut myös kasvattavat HOK/Sok bonuksia, joten keskittäminen senkin takia tuntui järkevältä.

maitohamsteri:

Lainaus:


meillä on kaikki vakuutukset pohjolassa ja vaikka maksaakin 271 e/kk, otettiin taas, esikoisen kanssa oltais helisimässä jos ei ois ollu!!!! Tuntuhan se isolta summalta maksaa, mutta kyllä pikku kullannuppu on sen ansainnu. Ja Pohjolasta saat myös vauvalle ilmaiseksi vuodeksi vakuutuksen, että jos vanhemmat kuolevat syystä tai toisesta, saa lapsi kunnon korvauksen ( eihän sitä mahdollisuutta halua edes ajatella, mut ikäänkuin ylimääräinen turva),
onko Pohjolan vakuutus todella 271e/kk vai onko maitohamsterilla lipsahtanut tähän joku virhe.....??????Esikoiselle otettiin Tapiolasta (kuten tälle tulevallekin).

Toiminut ainakin meidän kohdalla hyvin ja ollut tarpeellinen. Esikoisella puhkesi epilepia puolivuotiaana ja Tapiola on korvannut lääkkeiden omavastuut, Kelan ei korvattavat lääkkeet, sairaala- ja pkl maksuja. Meillä suuremmalla omavastuulla ja olen hakenut vain kerran vuodessa. Korvauspäätös tullut minusta ihan ok ajassa ja hoitunut sujuvasti.

Meillä kun on siellä kotivakuutus, niin pohdittiin sinne myös vauvavakuutusta. Nää vakuutusasiat on niin kovin sekavia, että en oikeen tajua että mikä kannattaa ja mikä ei... Onko pohjola hyvä?

Apua tarvitaan!

syntyvälle lapselle vakuutuksen (Henki)veritaksesta - maksoi muistaakseni 250¿ tai sinne päin. Tuo hinta sisälsi jo varausmaksun eli kaikkineen vakuutus maksaa tuon 250¿/vuosi. En osaa sanoa plussia/miinuksia kun ei ole tarvinnut käyttää tuota vakuutusta, onneksi. Mutta kotivakuutusta ei tarvi olla ko. yhtiössä. Lokakuussa -07 syntyvälle lapselle varasimme myös vakuutuksen tästä samasta firmasta.

kuulemma. itsellämme tapiolassa lapsivakuutus ja varausvakuutus oli siellä myös ja hyvä' että otettiin. lapsi joutui synnytyksestä suoraan teholle ja laskuja tuli sieltä ja yksityisiltä lääkäriasemilta myös myöhemmin. omavastuu oli kun vuoden lopussa haettiin 84 euroa ja säästettiin monta sataa siis =)

Me otimme vakuutuksen Tapiolasta syntyvälle lapselle. Itselläni oli samanlainen vakuutus siihen asti kunnes täytin 21-v. Kovasti oli tarvetta ja käyttöä. Sain käydä yksityisellä lääkärillä ja jopa polveni tähystettiin kahesti yksityisessä sairaalassa. Itselläni on atoopikon iho ja sairastelen muutenkin aika paljon. Ihan tästä syystä otettiin lapsellekin vakuutus. Varsinkin kun atooppinen iho on periytyvää. Mukavampi käydä yksityisellä kuin jonottaa tk:ssa.

otimme jo kaksi vuotta sitten esikolle silloin kilpailutimme ja totesimme tapiolan vakuutuksen hinta- laatu suhteen parhaaksi. tosin saimme keskittämisalennusta kun vaihdoimme tällöin kaikki vakuutuksemme siihen yhtiöön. nyt otimme syntyvälle vauvalle myös lapsivakuutusvarauksen samaiseen yhtiöön. esikolla ainakin käyttöä on ollut, ei ollut turha juttu. hoito hoituu yksityisillä eikä tarvitse jonotella ja tuskastella tk:ssa. ole ajoissa liikkeellä, varaus tapiolaan ainakin täytyy tehdä 3kk ennen la:ta.

mymmeli-07 kyselisin vielä if-vakuutuksesta koska harkitsemme itsekin sen ottamista...eli omavastuuosuudesta lähinnä haluaisin tietää että jos korvausta hakee jokaisesta lääkärikäynnistä erikseen niin miten se toimii? vai kannattaako hakea kerran vuodessa kaikki yhdellä kertaa? niin ja muutenkin jos muilla on kokemuksia kyseisestä vakuutuksesta niin olisin kiitollinen tiedoista. ja vielä tarkennuksena lisäisin, että ensialkuun ottaisimme tietysti vauvavakuutuksen ja 2kk jälkeen lapsivakuutuksen..( vai millä nimillä ne nyt ovatkaan )taimen

meillä on kaikki vakuutukset pohjolassa ja vaikka maksaakin 271 e/kk, otettiin taas, esikoisen kanssa oltais helisimässä jos ei ois ollu!!!! Tuntuhan se isolta summalta maksaa, mutta kyllä pikku kullannuppu on sen ansainnu. Ja Pohjolasta saat myös vauvalle ilmaiseksi vuodeksi vakuutuksen, että jos vanhemmat kuolevat syystä tai toisesta, saa lapsi kunnon korvauksen ( eihän sitä mahdollisuutta halua edes ajatella, mut ikäänkuin ylimääräinen turva),

Me ainakin maksamme tuon maksun vuodessa eikä kk:ssa. Olemme olleet tyytyväisiä Pohjolaan ja pikkukakkosellekkin meinaamme ottaa vakuutukset sieltä. Korvaukset on tullut nopeasti ja nyt kiitämmekin että olemme ottaneet kun puhkesi astma ja vielä todettiin sydänvika.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat