Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija


Suomalaislapset voivat huonommin kuin ruotsalaiset ja norjalaiset ikätoverinsa. Asia ilmenee pohjoismaisesta vertailevasta tutkimuksesta.¿Suomalaiset lakkaavat leikkimästä ikätovereitaan aiemmin, mikä lisää riskiä pahoinvointiin¿, kertoo tiistaina toimintakertomuksensa julkistanut lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula.Suora yhteys lapsen yhä varhaisempaan siirtymiseen aikuisen maailmaan on liian vähäinen vanhempien kanssa vietetty aika.¿Hyvä vanhemmuus on ajan antamista lapselle. Jokaisella lapsella tulisi olla oikeus kiireettömään lapsuuteen¿, Aula linjaa.Vuoden 2006 painopisteisiin lapsiasiavaltuutettu lukeekin lasten ja nuorten mielenterveystyön ehkäisemisen vahvistamisen.Aula kertoo itsekin hätkähtäneensä tutkimustuloksia, jotka kertovat karua kieltään. WHO:n tilastoaineiston perusteella suomalaisten 15¿24-vuotiaiden tyttöjen itsemurhakuolleisuus on toiseksi korkein maailmassa. Pojat ovat samassa vertailussa viidentenä.

Kommentit (4)

Vierailija:

Lainaus:


Suora yhteys lapsen yhä varhaisempaan siirtymiseen aikuisen maailmaan on liian vähäinen vanhempien kanssa vietetty aika.
kun kerran siellä useammat lapset ovat jo nuorempina päivähoidossa???Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toki osa viedään päivähoitoon, kuten sielläkin. Muutenkin aikuiset täällä viettävät yhteistä aikaansa lasten kanssa leikkimällä ja pelaten ja tehden yhdessä kotihommia ym.Suomessa tuntuu, että lapset sysätään aina jonkun muun harteille (harrastuksiin, leireille, naapuriin, koulun/päiväkodin kasvatettaviksi, pleikkaria pelaamaan tuntikausiksi omaan huoneeseensa...) pois omaa aikaa " pilaamasta" .Lapsia tehdään Suomessa sen vuoksi, että niitä vain on.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat