Vierailija

näin kauan meni ennen kuin oppi sen taidon. olen yrittänyt imetystä lopettaa jo ties kuinka kauan mutta ei vaan ole pullosta suostunut juomaan. nytkin vielä 1 kerran päivällä imetän ja yöllä tainnutan tissille, mutta muuten juo pullosta (ei kyllä tykkää pullosta, mutta juo joten kuten), JEE! Sa mun puolesta oppia nyt ensin ihan täysin irti rinnasta ja juoda tuttipullosta vaikka 2v asti, pääasia että oppi! alkoi jo niin ottaa itseänikin päähän se tissin huutaminen ja muiden ihmisten utelut että " et kai sä nyt enää imetä?!"

Sivut

Kommentit (25)

Kertokaa nyt kun en todellakaan ymmärrä? Mitä pahaa on siinä, jos lapsi juo maidon tuttipullosta? No ok, hampaille se ei välttämättä ole hyväksi (tosin hammaslääkärisiskoni on sanonut, että ei niin vakavaakaan, jos maitoa juo). Mutta onko tässä mitään muuta syytä kuin taas se, että lapsen pitäisi vuoden vanhana olla jo " iso"Kyllä siinä on lapselle iso ero juoko nokkamukista vai pullosta. Ainakin meillä pullo tuo selkeästi hyvän mielen ja siitä halutaan maito juoda kun on ollut kurjaa tai väsynyt olo tai muuta. Muuten sitten juodaan nokkamukista. Ja kyllä meillä myös sylitellään ja muuten lohdutellaan, mutta en vain ymmärrä, mikä tuossa pullossa nyt on niin kamalaa, jos toinen siitä kerran tykkää.Ja joku sitä tuttia ehdotti... Se on oikeasti hampaille haitaksi, sitä kun imetäänkin paljon useammin ja pidempään. Jos juo pullosta kerran pari päivässä, siitä ei todellakaan ole hampaille haittaa. Tietysti sisältö voi olla haitallista mutta yhtä haitallista se on nokkamukistakin juotuna.Asiallisia perusteluja odotellen!Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On se kumma, kun täällä aina innostutaan kohkaamaan siitä, mitä OLISI pitänyt tehdä tai mitä EI olisi pitänyt tehdä, eikä keskitytä nykypäivään...

Lapselle on aivan sama mitä annat tissin korvikkeeksi, pääasia LAPSELLE on että ei saa " tärkeää" tissiä enää. Eli olisit aivan hyvin voinut opettaa nokkikselle, ei lapsi olisi siitä traumoja saanut.Ja väitän että olisit nopesti saanut opetettua lapsen nukahtamaan ilman mitään suussa. Tissin korvikkeeksi käy vaikka yöpaitasi tms. Ihan tosi.Itsellesi teet kiusaa..

opetin pullolle koska tämä lapsi ei nukahda kuin tissi suussa ja olin todella tympääntynyt siihen. oli pakko löytää vaihtoehto tissi suussa nukahtamiselle. nyt nukahtaa pullolle. ei ole käyttänyt koskaan tuttia joten tuntui että se tissi (ja nyt pullo) on vielä tärkeä. nokkamukeista/mukeistakin yritin opettaa juomaan mutta ei onnistunut sitäkään vähää.ap

Meilläkin oli koliikkia ja korvatulehduskierre ja sairaalahoidot.. ja imetys loppui kuin seinään n.1-vuotiaana. Juomat tuli ruokailun yhteydessä mukista.

Alkuun juu tuntuu, ettei siitä mukista mitään mene ja meilläkin on molempien kanssa mennyt pari kuukautta pähkiessä saako lapsi maitoa/nestettä juuri lainkaan. Tilanne kyllä tasaantuu eikä meillä ole vuoden iästä lähtien JUOTU maitoa kuin reilu desi päivässä. Välipälaksi rahkaa tai jugurttia, puurot keitetään maitoon ja siivu, pari juustoa/raejuustoa ruoan kanssa hoitavat sen kalsiumpuolen. Eli ei pidä huolestua siitä maidon menekistä, kunhan edes vähän hörppii ainakin näin ensialkuun.Ei siitä pullosta ole mitään haittaa, jos ja kun siitä ei lutsutella pitkin päivää, ei siitä kenenkään hampaat mene kieroon jos jonkin verran syö tuttia tai juo pullosta.Ja tosiaan, samat sokerit ne hampaisiin tulee maidosta juotiin se sitten nokkiksesta, lasista vai pullosta.

tuttipullosta makuuasennossa, tulee herkemmin korvatulehduksia. Pitäisi olla pikkasen pystyssä.Tuttipullosta on ihan yhtä vaikea opetella eroon kuin tissistä. Ois nyt kerralla kannattanut. Tuon ikäinen oppii jo taikamukistakin juomaan. Eikä sänkyyn saisi antaa juomaa tuon ikäiselle, hampaat reikiintyy.

Meillä myös vauva nukahtanut tissille aina. Mutta isänsä on saanut nukkumaan nukuttamalla viereen kainalossa.

Nyt kun imetys lopuillaan, niin minä saan nukutettua samoin, viereeni, ilman tissiä.

Eli isä kehiin!

Vauva nyt 4kk ja täysimetyksellä,mutta vettä juodaan pullosta. Milloinkas tuon pullon olisi hyvä vaihtua nokkamukiin/tavalliseen mukiin? Tai milloin lapsi alkaa osata juoda nokkamukista, siihen olisi tarkoitus vaihtaa niin pian kuin mahdollista, mutta kun olen jo unohatanut, että milloin... :/neljän mami jolla muisti huonontunut sitte viime vauvan =)

eikä ole vielä hampaitakaan. enkä ala puolustelemaan ratkaisuani koska minusta näin oli paras. esikoisemme joi pullosta 2-vuotiaaksi ja lopettaminen meni hyvin. kakkonen saa juoda myös siihen asti jos haluaa. piste. hyvää yötä.ap

Se on nyt aikalailla eriasia antaa pikkuvauvalle pullosta kun noinkin isolle.Ja on 11kuisenkin ihan ok juoda pullosta. Mutta ap: n tapauksessa tuossa ei ollut mitään järkeä. Nyt ap tappelee lapsen juomaan pullosta ja opettaa irti tissistä. sitten myöhemmin sama pullon kanssa. Kun olisi voinut tisutella vielä kuukauden parin ja sitten siirtyä täysin nokkamukiin, tai tavalliseen.Eli itselleen vain tekee hallaa ap tuossa. Miksi korvata " paha" tapa uudella " pahalla" tavalla?

ja sitten kun imetys on alkanut " tympiä" , on opetettu nukahtamaan ILMAN MITÄÄN suussa? Ei ollut edes vaikeaa.Ei pitäisi jatkaa tuota juominen kuuluu nukahtamiseen-ketjua enää.

Auta armias jos menet sanomaan että imetys loppui jo parin kuukauden iässä tai ei onnistunut lainkaan. Ja nyt kun joku on imettänyt tuohon vuodenikään mennessä niin pullosta nostetaan taas suuri syyllinen.Lapset ovat erilaisia. meillä esikoisen tissille nukahtamisen sai nopeasti käännettyä tissittömään nukahtamiseen. Kakkoselle ei ollut lainkaan yhtä helppo juttu ja homma yhä kesken (lapsi ap:n lapsen ikää).

pullolle oppiminen tässä vaiheessa on nyt pienin " ongelma" , lapsi on aina ollut enemmän tai vähemmän sairas, alkaen koliikista, korvatulehduskierteeseen, sairauteen jonka takia joutuu välillä sairaalaan ja noiden takia on aina ollut todella huono nukkuja ja tissi on ollut iso lohtu vauvalle. nyt se saa olla pullo, koska selvästi tarvitsee jotain lupsutettavaksi. eli minulle iso helpotus että minun ei tarvitse koko ajan olla tuttina vauvalle ja hänet saa nukahtamaan ja lohdutettua pullolla. nokkamuki ei sitä samaa lohtua tuo vauvalle eikä silittelyt ja taputtelut. Minusta paras ratkaisu oli että vauva saa juoda nyt pullosta. Mukien aika on sitten, kun hän on terveempi,

ap

Eikä niiden muiden mielipiteistä kannata vällittää.

Äiti ja poika 1 v 3 kk ja juuri lopetellaan imetystä ja pullo ei käytössä. Mukista alkoi juoda vettä jo n. puolivuotiaana. Myös nokkis on ihan kätevä, mutta mielummin tavallinen lasi tai muki.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat