Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä kaksi pienikokoista lasta ja molemmat ovat lähteneet aikaisin liikkeelle. Normaalikokoisen/isojen vauvojen/lasten vanhemmat jaksavat sanoa minulle että se johtuu siitä kun ovat niin pieniä ja kevyitä. Heillä kun on vähän painavempi lapsi niin ei siksi jaksa vielä liikkua.Pitääkö tuo siis oikeasti paikkansa vai selittelevätkö vain?

Sivut

Kommentit (25)

pyöreitä, kun maitoa on tullut ja on vain makoiltu. Mutta puolen vuoden paikkeilla, kun liikkuminen on alkanut, painon kehitys on (yrityksistä huolimatta) pysähtynyt, makkarat kadonneet ja sirpakat kymmenkuiset meillä ovat kävelleet. Eli meillä on kyllä ollut niin päin, että kun lapset ovat olleet kaikki hyvin vilkkaita, ei mikään ruuan määrä maailmassa riitä antamaan pullukkaa ulkonäköä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaksi on luonnostaan pullukkaa ja yksi laiheliini.Tämä laiheliini oppi puhumaan aikaisemmin kuin muut.Sen sijaan hänelle täytyi opettamalla opettaa vaipattomuus, kun vanhin oppi sen itsestään - keskimmäinen taas sai harjoitella rauhassa, kun vei aina pikkusiskon vaippoja ja laittoi itse jalkaan.Ruokahalu on ollut laiheliinilla ja vanhimmalla lapsella huonot, mutta toinen pullukka syö mitä vain ja miten paljon vain. Vanhin lapsi on se toinen pullukka ja silti hän on syönyt pikkuisena tosi huonosti.Tällä kai yritin sanoa, että kaikki lapset ovat persoonallisuuksia. Kaikki kolme lastani ovat eläneet aivan omaa elämää:)

Mitä sitä täällä kannattaa ihmetellä! Se on NIIN yksilöllistä, oikeasti. Tottakai myös fysiikka vaikuttaa, mutta myös motorinen kehitys ja luonne. Mutta sillä ei ole MITÄÄN merkitystä pitkällä tähtäimellä mikä se tarkka kk on ollut.

Kysymys olisi aseteltu niin, ettei kukaan olisi voinut tietää, kumpaa " puolta" sinun lapsesi edustaa, eikä siinä olisi ollut tuota loukkaavaa sävyä. ( vai " selittelyt" ..)

Ja minun vankkarakenteiset lapseni lähtivät liikkeelle melko ajoissa, joten viestisi ei varsinaisesti ollut kohdistettu minulle. Ärsyynnyn vain tästä ns. kilpailuasetelmasta. T: 3

Kyllä sinun lapsesi on erityinen ja paras. Tulee menestymään hienosti elämässään.Kyllä tuttaviesi lapset on paljon huonompia kuin sinun.Näkeehän sen jo nyt heti vauvana. Sinun lapsi on kehitynyt hienosti ja oppinut nopeasti kävelemäänkin. Pullukkavauvat eivät tahdo oppia millään.Kyllä toi on vaan selittelyä ett johtus lapsen koosta.Mietis nyt vähän asioita!

voi hyvinkin pitää paikkansa. Meillä hoikka tyttö kävelee nyt yhdeksänkuisena lyhyitä matkoja ilman tukea, ja lähti aikaisin muutenkin liikenteeseen.Kyllähän ison kehon liikuttamisen tarvitaan enemmän voimaa.Nimim. Kateellinen paikallaan pysyvien lasten vanhemmille. :)Jokainen kehittyköön omaa vauhtiansa, oli pieni taikka iso. Se, että lapsesi on lähtenyt ajoissa liikkeelle, ei tee sinusta parempaa äitiä, eikä lapsestasi erityistä.

Pullukan vauvan on vaikeampi oppia notkeutta vaativia juttuja, kuten istumaan nousemista lattialta, kun on masu tiellä. =) Mutta miksi suhtaudut asiaan noin ylimielisesti (selittelyä)? Harmittaako kenties se, ettet pääsekään kehumaan lastesi erinomaisuudella, kun kyse onkin vain fyysisistä ominaisuuksista? Mitä ihmeen väliä sillä on, missä vaiheessa kenenkin lapsi lähtee liikkeelle? Jospa nämä tuttujesi lapset vaikka elävät pidempään kuin omasi ja ehtivät enemmänkin kuin sen pari kuukautta pidempään elämänsä aikana....

lapsi oli pitkä ja laiha, mutta kävelemään lähti yli vuoden ikäisenä. En siis hirveesti jaksa uskoa että sillä olis hirveästi väliä, serkun lapsi on pullukampi kuin meidän ja lähti liikkeelle aikaisemmin.

Mietin vain kun tuota minulle aina jankataan. Lapset ovat pieniä koska vanhemmatkin ovat, sellaisia ne geenit ovat. Ja kun liikkuvat paljon eivät pääse lihomaankaan.Aikaisin ovat lähteneet liikkumaan mutta puhe on tullut vähän hitaanpana. Etteivät nämäkään nyt " täydellisiä" ole.

t: ap

Meidän esikoinen oli hoikka ja eikä mikään pitkä vauva ja alkoi ryömiä vasta 8 kk vanhana. Kuopus taas oli vauvana pitkä ja roteva (huvittavan lihaksikas vauva) ja ryömi noin 5 kk vanhana ja konttasi alle puolivuotiaana jo kovaa. Molemmat kuitenkin oppivat kävelemään juuri ennen kuin täyttivät yksi.

Nuorimmainen on pikkusirppana, kasvaa -1 ja nyt 9kk nousee jo ilman tukea seisomaan. Muutenkin lähtenyt aiemmin liikkeelle kuin isommat. Neuvolassa lääkärikin sanoi että helpompi liikkua kun on pienempi ja kevyempi. Että kai se pitää paikkansa.

Vierailija:

Lainaus:


Vasta näin yhden joka oli 11.5kk ja osasi vasta ryömien käsillä vetää itseään, ja niitä sanojakaan ei ollut kuin jokellusta ja kuulemma " äi" tarkoitti ainoana sanana äitiä.
Niin että pulleat vauvat ovat sitten henkisestikin jälkeenjääneitä ja hitaita... :DRintamaito on niin tuhtia tavaraa, monet imetetyt vauvat ovat pulleita ja makkaraisia, mutta se on tervettä vauvanpyöreyttä, eikä kerro siitä, millainen vauvasta tulee isona. Ja selväähän se on, että painavampaa kehoa on vaikeampi liikuttaa. Tosin meidän lapsistamme se isompi ja rotevampi lähti liikkeelle aikaisemmin kuin sirorakenteisempi.

Vasta näin yhden joka oli 11.5kk ja osasi vasta ryömien käsillä vetää itseään, ja niitä sanojakaan ei ollut kuin jokellusta ja kuulemma " äi" tarkoitti ainoana sanana äitiä. Meidän lapset ovat jo omanneet tuossa iässä vähintään 20 sanaa kumpikin ja juosseet.. hämmentävää. Ei pahalla, voisin vaihtaa osan lasten varhaisista liikuntataidoista parempaan ruokahaluun.

Meillä kumpikin lapsi hoikkia ja aktiivisia, mutta kävelemään lähteneet myöhään, sitten kun ovat osanneet suoraan lähteä juoksemaan.Liikkeellelähdön ajankohtahan ei korreloi millään tavalla siihen mikälainen liikkuja on isompana. Esimerkkinä kummityttäreni ja hänen veljensä: kummityttäreni lähti liikkeelle varsin myöhään, mutta on nyt Suomen mestari omassa lajissaan. Veljensä lähti liikkeelle hyvin aikaisin, mutta ei ole lainkaan liikunnallisesti lahjakas.Siis turha murehtia kenenkään liikkellelähtön ajankohdasta. Kaikki kehittyvät ajallaan omassa tahdissaan ja oman tasoisesti. Toisiin vertailu on täysin turhaa ja hedelmätöntä.

Pituus tulee geeneistä. Ja onhan se useimmiten niin että jos vanhemmat ovat 100kg ja 2metrisiä niin lapsistakin tulee isoja ja jos taas vanhemmat ovat 160cm ja ja 50kg niin tuskin lapsestakaan tulee kovin iso

Voi olla, että pätee isoissa joukoissa, mutta poikkeuksiakin on.Mieheni oli vauvana tosi pullea, suorastaan lihava. Neuvolassa vertailivat aina jonkun lääkärin samanikäiseen hoikkaan ja muutenkin mallivauvaan ja sanoivat anopille, että tuo poika ei kävele IKINÄ, kun on noin paksu ja pitivät anoppia ihan holtittomana äitinä, kun syöttää lapsensa lihapullaksi. No, 8-kuisena anoppi nosti pojan neuvolan ovella jaloilleen ja tämä käveli tädin luo sen parin metrin matkan :)Ja liikkumaan lähdettyään mies laihtui normaalikäyrille eikä ollut lapsena mitenkään lihava, vankkarakenteinen, lihaksikas ja leveäharteinen kylläkin.Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat