Seuraa 

ensimmäinen lapsi tulossa ja olemme uusina vanhempina ihan hukassa tässä vaunujen viidakossa.

Millaisia vaunuja te kokeneemmat suosittelette?-Lapsi syntyy tammikuussa

-Liikumme pääasiassa kaupungissa

-Asumme kerrostalossa, jonka hissiin tuskin saa vaunuja mahtumaanEn varmaankaan osaa edes ajatella kaikkia asioita, jotka pitäisi ottaa huomioon vaunuja hankittaessa....neuvoja siis kaivataan :)Kommentit (12)

Puolukanvarpu:

Lainaus:


Yhdistelmävaunut on monesti hyviä vain sen ajan kun lapsi makaa vaunuissa, eli ensimmäisen vuoden ajan.
Meidän lapset ainakaan ei ole vuotta malttaneet vaunussa makoilla ;)Vaunuaika on tooodella lyhyt. Usein parin kuukauden päästä vauva ei mahdu koppaan ja siirrytään pelkkään ratasosaan. Sinuna panostaisin laadukkaaseen rattaaseen johon saa alkuajoiksi esim. pehmeän kantokassin. Emmaljunga City Jet näyttäisi ainakin hyvältä jos siinä saa työntö suunnan/istuin osan käännettyä!? Eli vauva voisi aluksi matkustaa kasvot työntäjään päin. Kesällä viimeistään vauva on jo sen ikäinen, että haluaa katsella vähän maisemia ja silloin jo rattaalla on käyttöä.

Useisiin muihinkin ns. matkarattaisiin saa pehmeän kantokassin vauvalle, tai turvakaukalon kiinnitettyä. Käytä myyjiä hyväksesi, äläkä kuitenkaan haksahda kaikkiin suositteluihin ;) Tuleville vanhemmille on niiin helppo myydä mitä tahansa, mikä on " vauvan parhaaksi" !Onnea metsästykseen!

suuret Kiitokset kaikille kommentoineille, näiden kommenttien ja mielipiteiden avulla etsintä on helpottunut huomattavasti! Nyt alkaa sentään olla edes jonkunlainen käsitys siitä mitä on tarjolla ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Et kirjoittanut miten paljon rahaa olette valmiita sijoittamaan vaunuihin.Jos haluatte selvitä halvalla mutta fiksusti, niin minäkin suosittelisin ostamaan laadukkaat matka- tai kuomurattaat joissa selkänojan saa makuuasentoon, ja siihen erikseen lämpökoppa. Ne ovat näppärät ja käytännölliset parikin vuotta. Tarpeeksi pienet rattaat voivat mahtua hissiin, ja jos ei niin koppa ainakin mahtuu. Ottakaa mitat hissistä mukaan vaunukauppaan! Laadukkaita suosittelen ostamaan jo siitä syystä että jälleenmyyntiarvo on parempi jos haluatte vaihtaa toisiin.Rattaissa huonona puolena on usein se että vauva on alusta asti kasvot poispäin työntäjästä, mutta eipä se ole esim. meidän kuopusta tuntunut haittaavan. Ekana talvena vauva on joka tapauksessa niin toppausten ja koppien peittämä ettei sää pääse riepottelemaan eikä hän näe työntäjää.Itse voin suositella Teutonian Timmy-kuomurattaita, joissa saa selkänojan makuuasentoon (vai jäisikö pari astetta pystymmäksi, mutta sillä ei ole väliä kun on kantokoppa). Niissä on kurkistusluukku, suojaisa kuomu, säädettävä työntöaisa yms. Menevät taatusti kaupan jos myy eteenpäin. Miinuksena pieni kuormakori.

yhdet 300¿ vaunut omistaneena sanon ihan suoraan että paska ostos. Valtava " laiva" , raskas käntää jo vauva-aikana, puhumattakaan kun lapsi alkoi olla 1v ikäinen. Kooltaankin oli valtava.

kuutti01:

Lainaus:


ensimmäinen lapsi tulossa ja olemme uusina vanhempina ihan hukassa tässä vaunujen viidakossa.

Millaisia vaunuja te kokeneemmat suosittelette?-Lapsi syntyy tammikuussa

-Liikumme pääasiassa kaupungissa

-Asumme kerrostalossa, jonka hissiin tuskin saa vaunuja mahtumaanEn varmaankaan osaa edes ajatella kaikkia asioita, jotka pitäisi ottaa huomioon vaunuja hankittaessa....neuvoja siis kaivataan :)


Aika moni varmasti suosittelee talvivauvalle kunnolla topattuja vaunuja, mutta minä en. Pitäähän lapsen pystyä olemaan niissä kesälläkin. Paksuja lämpömakuupusseja voi ostaa lisävarusteena vaunuun kuin vaunuun, joten ohuempi kankaiset vaunut riittävät varmasti.Kaupunkikäyttöön sopii mainiosti kevyet vaunut. Erityisesti jos käytätte paljon busseja ja junia, niin painavia vaunuja nostellessa menee pian hermot. Ostotilanteessa kannattaa kokeilla monia eri vaunuja, eikä ainoastaan niitä mistä on kiinnostunut. Näin saat vähän näkökulmaa siihen millaisia eri vaunut on työntää ja kuinka painavia ne on nostaa. Suosittelen kokeilemaan ainakin 10 erilaista vaunua, eikä vaan paria. Kysy myös myyjältä mahdolllisimman kevyttä vaunua ja kokeile minkä tuntoinen se on. Mikäli ystävilläsi on lapsia niin pyydä saada työntä heidän heidän vaunuja ja rattaita ulkona.Koska asutte kerrostalossa, jossa pieni hissi, niin suosittelen ostamaan vaunut joissa pehmeä kantokoppa. Parilla ystävällä on sellaiset joissa oli iso kova kantokoppa ja he sanoivat että se kolisi hissin ja käytävän seiniin, oli tosi kömpelö ja tiellä koko ajan. Kannattaa myös ostaa jotkut parvekevaunut, jotta voit nukuttaa lasta ulkona myös kotona ollessa.Itse ostaisin toiselle lapselle (kantapään kautta oppineena) rattaat, joihin saa pehmeän kantokopan, enkä varsinaisia yhdistelmävaunuja. Yhdistelmävaunut on monesti hyviä vain sen ajan kun lapsi makaa vaunuissa, eli ensimmäisen vuoden ajan. Sitten kun lapsi jo istuu, niin rattaana ovat aika isot ja kömpelöt. Tässä vaiheessa moni joutuu ostamaan toiset ns. istumarattaat. Kun ostaa suoraan rattaat, joihin hankkii kantokassin, niin säästää jo selvää rahaa.Sitten antaisin sen neuvon että kun olette oikeasti ostamassa vaunuja, niin käykää yhtenä tai useampana päivänä tutustumassa niihin, nukkukaa yön yli ja menkää vasta sitten ostamaan. Itse tein juuri sen virheen että ostin ekat hyvältä tuntuvat vaunut, jotka sitten osoittautuivat pahaksi virhehankinnaksi. Täällä on myös hyvä kysellä kokemuksia juuri tietystä vaunumallista.

Teidän tarpeisiinne soveltuvia vaunuja voisivat olla esimerkiksi

Teutonia Fun

Emmaljunga City Jet

BugabooJos siis liikutte pääasiassa auratuilla jalkakäytävillä. Noista ei oikein ole lenkkeilyvaunuiksi eikä lumeen ja loskaan.Vaunuja ei saa säilyttää rappukäytävissä, joten niiden pitää olla pienet, jotta mahtuvat hissiin. Yksi vaihtoehto voi tietenkin olla isopyöräinen kuomu- tai matkaratas, johon hankitte pehmeän kantokopan.Kaikki ns. perinteiset yhdistelmät ja kolmipyöräiset kannattaa unohtaa suosiolla, jos hissi on pieni. Jos pituus on ongelma, niin heittoaisalla saa vaunuja lyhyemmiksi, kun aisan nostaa vaunujen päälle hissillä kulkemisen ajaksi.

En selannut läpi saamiasi vastauksia, mutta näin meillä:

Ostimme Teutonia Timmyt (kuomurattaat) joihin Emman puolikova kantokassi yht.350e. Vauva syntyi siis marraskuussa. Meillä on pieni auto , joten tarvittiin mahd. pienet vaunut...noilla ollaan pärjätty hienosti ja nyt kesällä ilman kantokoppaa menevät kevyinä rattaina. Suosittelen lämpimästi!

Jos uskaltautuu tilaamaan vaunut Saksasta, niin säästää jossain tapauksissa tuntuvasti rahaa.Esim. juuri nuo mainitut Teutonia Funit maksavat Suomessa n. 600 e ja Saksasta tilattuna n. 400 e. Käytännössä odotusaika on vaan pidempi eli 8-10 vk ja jos vaunuihin tulee jotain ongelmia, niin vaikka periaatteessa takuu on voimassa EU alueella, saattaa paikallinen jälleenmyyjä kieltäytyä yhteistyöstä.Itse kuitenkin olen yhdet Teutoniat tilannut Saksasta ja ollut tyytyväinen. Esim. www.babyonlineshop.deFuneissa penkin saa käännettyä kumpaan suuntaan vain ja taittuva korkeutta säätelevä työntökahva kääntyy myös pystyasentoon, joten me ollaan melkoisen pieneenkin hissiin mahduttu.Jos tilaa Saksasta vaunut ja on tarve myydä ne alle parissa vuodessa, niin voi vaikuttaa vähän myyntihintaan se, että takuu ei välttämättä pelaa Suomessa eli tämä kannattaa huomioida.Suosittelen lämpimästi Funeja jo vauva-ajasta lähtien, mutta kannattaa tutkia myös muut laatumerkit eli Brio, Emmaljunga, Ora, Hartan, Gesslein yms. Halpismerkkeihin eli huonoon laatuun ei kannata tyytyä. Ja matkarattaita en missään nimessä suosittele ainoiksi vaunuiksi Suomen oloissa. Kyllä sitä kaupungissakin joskus pyryttää kunnolla.

Pakko kommentoida edelliselle, että mistä mahtaisi saada näppärät ja ketterät vaunut, jotka sopivat ap:n käyttöön, 300 eurolla? Kaikki halvemmat mallit ovat jälestään sellaisia hyökkäysvaunuja, ettei niillä paljon keskustan kerrostalojen hissiin mahduta eikä kaupungilla kulkemisen näppäryydestäkään kannata mainita.Jos kriteerit ovat nuo, on melkeinpä pakko investoida vaunuihin 600-800 euroa ellei sitten onnistu löytämään käytettyjä.

pompula77:

Lainaus:


Puolukanvarpu:

Lainaus:


Yhdistelmävaunut on monesti hyviä vain sen ajan kun lapsi makaa vaunuissa, eli ensimmäisen vuoden ajan.
Meidän lapset ainakaan ei ole vuotta malttaneet vaunussa makoilla ;)Käytä myyjiä hyväksesi, äläkä kuitenkaan haksahda kaikkiin suositteluihin ;) Tuleville vanhemmille on niiin helppo myydä mitä tahansa, mikä on " vauvan parhaaksi" !
Tuosta olen samaa mieltä että älä usko sokeasti kaikkea mitä myyjä kehuu vaunuissa maasta taivaisiin. Käy useammassa lastentarvikeliikkeessä katselemassa vaunuja, jos vain paikkakunnalta löytyy. Älä missään nimessä osta siitä ekasta, ennen kuin olet katsastanut muidenkin valikoimat. Ja kannattaa myös kysellä vaunuista tyyliin: mikä tässä vaunussa on parempaa kuin tuossa toisessa. Vaadi vastauksia, äläkä tyydy vastaukseen; sehän on makuasia. Ammattitaitoinen myyjä osaa listata vaunujen ominaisuudet, ostajan tehtävä on sitten päättää onko se juuri teille sopiva vaunu.

Meillä käytössä tytöllä, ikää 8 kk Oran Samsarat, joihin olen tyytyväinen.Suhteellisen painava vaunu, mutta hyvät ja kevyet työntää. Lapsi mahtuu pitkään vaunun koppaan nukkumaan, meillä vieläkin. asumme kolmannessa kerroksessa ja talossa on pieni hissi, mutta ihme kyllä vaunut matuvat juuri ja juuri kyytiin kanssani, kun käännän työntöaisaa. Plussaa myös kotimaisuus ja suhteellisen edulliset (495) suoraan tehtaanmyymälästä edellisen vuoden värillä

Jälleenmyyntiarvo kalliilla, vaikkapa 800,- ¿ maksaneilla vaunuilla voi olla 50-60% uuden hinnasta eli n. 400,- - 500,- ¿. Ainakin huutonetin perusteella näin, joskus vähemmänkin.Jos ostaa 300,- ¿ vaunut ja saa niistä 150,- ¿ käytettynä on hävinnyt paljon vähemmän rahaa kuin ostaessaan kalliit merkkivaunut.Minusta 400,- ¿ on enemmän hävittyä rahaa kuin 150,- ¿. Jälleenmyyntiarvo ei siis ole mikään mittari. ellei ymmärrä mitä se tarkoittaa.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat