Seuraa 

Meillä on 4,5 vuotias poika ja nyt on kahden viikon kuluttua laskettuaika. Poika ei ole enää istunut rattaissa, mutta väsyy nopeasti kävellessä (on tosi pienikokoinen). Nyt ollaan " lenkkeilty" , joko niin, että poika on pyöränistuimessani tai hänen polkupyöräänsä (apupyörillä) välillä väsyessä vetäen. Millä tavoin saan jatkossa edes pienet vaunulenkit onnistumaan, olisiko saisomalauta vaunuihin ratkaisu pulmaan? Millaisia kokemuksia teillä on seisomalaudoista? Kulkevatko ne hyvin mukana myös täällä maaseudun sorateillä, miten käy kurakauden alkaessa? (Meillä on emmaljungan yhdistelmävaunut kovalla kopalla)Mönkijäinen

Kommentit (8)

Kuopuksemme syntyi joulukuussa, ja esikoinen jatkoi päiväkodissa 3-päiväisenä. Esikoisemme on nyt reilut 4 v isokokoinen poika. Olin ihan yllättynyt, kuinka kevyttä oli työntää vauvaa ja esikoista samalla kertaa. Tietenkin hiekkatiellä oli raskaampaa kuin vaikka vähän jäisellä tiellä, mutta yhtä kaikki meno oli paljon helpompaa kuin etukäteen kuvittelin. :-)Esikoisen päiväkoti on vajaan 1,5 km matkan päässä. Kiddy Board oli loistava ratkaisu talvella ja keväällä, kunnes pyöräkelit alkoivat. Nehän alkoivat täällä etelässä jo huhtikuussa.Ymmärtääkseni Kiddy Board käy melkein kaikkiin muihin vaunuihin/rattaisiin paitsi joihinkin Teutonioihin. Korjatkaa, jos olen väärässä...Yhtä kaikki, meillä tarvetta oli tosiaan vain noille tarhasta hakureissuille, mutta niillä seisomalauta oli oiva kapistus.Kiddy Boardissa on sellainenkin mahdollisuus, että laudan voisi nostaa ylös juuri esim. julkisissa, mutta en tiedä, kuinka toimiva se on. Meillä tätä ominaisuutta ei ole testattu käytössä. Toisaalta lauta on niin helppo kiinnittää ja irrottaa siitä " kiinnityskappaleesta" , joten siksikään tuota nostomahdollisuutta ei olla meillä käytetty.

Lauta on brion oma. Ihan näppärä on pikalukoilla laittaa kiinni ja irrottaa. Tyhjänä rämisee aika kovaa, mutta usein laitan sen tavarakoriin, jos ei kukaan siinä seiso.

Tuo brion lauta on sen verran leveä, että siinä mahtuu seisomaan kaksikin lasta vierekkäin. Meillä siis neljä lasta =)Aika usein pidemmillä reissuilla työnnän kuopusta vaunuissa ja 5½v (14½kg) väsähtäessään seisoo laudalla. Tytöllä on astma ja puutuu todella nopeasti. ihan hyvin kulkee, ei ole raskas työntää, mutta tosiaan se työntöasento on huono. Meillä on Brion kombit ja niissä teleskooppiaisa, mutta silti on huono. Edelleen osuu jalat lautaan ja kun aisan laittaa maximiasentoon, se on ihan liian korkea... Talvella loskakelillä keräsi " lokasuojan kaarien" alle loskaa, eikä pyörät pyörineet.Monessa tilanteessa tuo lauta on kyllä pelastus ollut, eikä niin kovin kalliskaan. Meillä useimmiten tuo seisomalauta reissaa rattaiden tavarakorissa ja tarvittaessa otetaan käyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä kahdet Brion rattaat (Kombi- yhdistelmät sekä Flex- kuomurattaat), joissa välillä käytetty Brion omaa seisomalautaa.Meidän pojat 1 v 7 kk ikäerolla, joten alkuun käytimme pitkään tuplia (ilman lautaa siis, kun molemmat kyydissä rattaissa).

Kun isompi poika alkoi enemmän kävelemään itse, siirryimme seisomalaudan käyttöön.

Aika nihkeää oli, räminää ja kolinaa.

Työntöasento jäi itselle jotenkin tosi huonoksi, kun tuntui että joutuu peffa perällä työntämään (olen 176 cm pitkä, pitkät koivet).

Ja mikä oli ärsyttävää laudassa, sitä ei saanut järkevästi nostettua junaan/bussiin noustessa/poistuessa.

Poika pomppi kesken matkan laudalta, ja aika vähälle käytölle on jäänyt.

Yhä lauta meillä on, lähinnä portaitten alla pölyä keräämässä ;)

(pojat nykyään liki 3,5 v ja pian 5 v)Haaveissa vauva, joten säästämme lautaa vielä, kuopus on tosi vilkas ja eloisa tapaus, mutta vähän kyllä epäilen, että laudan käyttö jäänee vähäiseksi, jollei jopa olemattomaksi, niin epämieluisia kokemuksia siitä :(

Ei ollut " meidän juttu" ;)

Toivoa siis voisi olla... Sais ainakin postin haettua helpommin (postilaatikolle 800 m) ja ehkä jopa vietyä pojan aamupäivähoitoon, kun matkaa on 2 km. " Oikeat lenkit keskustelusta viisastuneena suunnittelen aamupäiviksi pojan hoidon ajaksi, mutta muuhun liikkumiseen taidan ainakin yrittää seisomalautaa. Eipä tuo onneksi ole mikään arvokkain hankinta tässä tavaramaailmassa ja voihan sellaisen onnistua löytämään käytettynäkin. Nyt täytyy tosin selvittää pitääkö olla emmaljungan oma ja onko se hyvä vai kävisikö se teidän mainitsemanne malli.Jään odottamaan vaunulenkkejä, nyt vain puhkun ja puhisen.

Mönkijäinen

mutta mutta vaunulenkeille joihin seisomalautaa tarvitsisit ei se mielestäni ole hyvä. Työntöasento on ergonomisesti niin huono että lenkkinautinto on kaukana, tosin jos työntöaisa on teleskooppi niin sitten en tiedä toimisiko paremmin seisomalaudan kanssa.

3.5-vuotiaalle se toimii hienosti asiointireissuilla. Mutta lenkillä, nou nou.

Työntöasento on tosi paha, vaikka luulin sen johtuvan vaan siitä, että on kiinni matkarattaissa meillä. Asennus ja pois nosto on sitä vastoin tosi näppärää tässä mallissa ainakin. Ja sen saa roikkumaan hakasesta ettei tarvi vauhdin päällä irrottaa kokonaan. Teutonian Timmyihin haluaisin vielä kokeilla, jos lenkkeilystä tulis siten parempaa.

Meillä on Brion Novat ja niihin Brion uusi seisomalauta, tullut kai markkinoille tänä vuonna. Siinä on kääntyvät pyörät. Ollaan käytetty vain kesäaikaan, on toiminut tosi hyvin. Tyhjänä rämisisi, mutta nostan silloin laudan ylös. Varsinaista virallista ylöskiinnitystä ei taida olla. Kun rattaiden jalkalauta on ala-asennossa niin seisomalaudan saa nostettua siihen rautojen väliin.Saikohan selostuksesta selvää;) Jalkalauta ei tietysti voi olla alhaalla, jos kyydissä on vauva. Meillä on kaksi taaperoa, jotka ovat siirtyneet tuplista rattaisiin ja seisomalautaan. Itsekin pohdin että onkohan seisomalauta kätevä vai ei. On ollut meillä tarpeellinen.

vaikka ikäeroa oli vain 3v. Tosin ei jouduttu kävelemään hirveän pitkiä matkoja. seisomalauta rämisi aika kovaa, ainakin hiekkateillä ja talvella... vauva oli huono nukkumaan myös, joten heräsi räminään ;-)) ja sekin rajoitti käyttöä. Mutta varalla se oli kiva, vähän pidemmillä matkoilla sit etenkin kun vauva oli jo yli 6kk kesällä, niin tuli enemmän käytettyä.

Kiddy board sopii tosi moneen malliin - mutta emmaljungalla ja briolla on ihan omatkin. Ei kuitenkaan mitään erityisen ' nopeita' käyttää vaan useimmat pihapiirin rouvat totesi ne aika jäykiksi tai hitaiksi kiinnittää/irrottaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat